Twee spaghetti recepten


Publicatie datum:

Als je italiaans wilt koken, en je weet niet waaruit te kiezen heb ik hier twee heerlijke recepten voor spaghetti voor je. Beide gerechten zijn gebasseerd op vier personen.

Gesponsorde koppelingen

Spaghetti met Aubergines

Voorbereiding 10 minuten 

Bereidingstijd 30 minuten 

Benodigdheden; 

  • 350gr spaghetti
  • 3 aubergines
  • Basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Parmazaanse kaas

Was de aubergines en snijd ze in dunne plakjes, strooi zout over de aubergines . Zet de aubergines een half uurtje aan de kant om te trekken.

Snijd de tomaten in kleine stukjes en verwijder de zaadjes, snijd de basilicum in kleine stukjes. Gooi wat olijfolie in een diepe koekenpan en voeg daar de teentjes knoflook aan toe. Gooi de tomaten en de basilicum in de koekenpan. Gooi wat peper en zout over de olijfolie en de tomaten. Laat dit een vijftien minuten koken.

Kook de spaghetti en spoel ondertussen de aubergines af, droog de aubergines af en bak ze in veel olijfolie tot ze goudbruin en knaperig zijn. Laat de aubergines uitlekken en voeg ze dan aan de tomatensaus toe. Zodra de spaghetti klaar is met het met de saus. Bij het serveren van de spaghetti gooi er wat geraspte parmezaanse kaas aan toe om het af te maken.

Spaghetti met tomatensla

Voorbereiding 20 minuten 

Bereidingstijd 10 minuten

Rusttijd 60 minuten 

  • 300gr spaghetti
  • 150 gr tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • Basilicum
  • Peterselie
  • 1 dl olijfolie
  • 80 gr groene selderij
  • Zout en zwarte peper

Was de selderij, peterselie en basilicum. Snijd alles fijn en doe het in een grote diepe schaal. Was de tomaten en snijd ze door de midden om de zaadjes te verwijderen, snijd de tomaten daarna in kleine blokjes. Doe de tomaten bij de kruiden in de schaal. Gooi wat peper en zout over de tomaten en kruiden voor de smaak, zelf gooi ik er altijd maar een klein beetje over. Snijd het teentje knoflook door de midden en gooi het in de schaal, giet daarna de olijfolie erbij. Doe plastic folie over de schaal en zet het een uur op kamertempratuur aan de kant.

Kook de spaghetti, en zodra deze klaar is verwijder je het teentje knoflook uit de tomaten salade en meng het daarna met de spaghetti.

"Eet smakelijk"

 

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 25
Leden aangebracht: 2

Meer uit de categorie eten-drinken

Ndizi Na Nayama

Tanzaniaans vlees gerecht (met banaan)

Nederlandse snelle appeltaart zonder boter

Een overheelijk appeltaartrecept met minder calorien die makkelijk en snel te bereiden is

Witte-bonensalade

Een overheerlijke salade! probeer het nu ook!

Het Eierdieet

Snel afvallen en op een gezond gewicht blijven?

Traktaties voor een kinderfeestje

originele en leuke traktaties en tips voor school en kinderfeestjes

Traditionele Griekse bijgerechten en hapjes

Recepten voor verschillende Griekse bijgerechten waaronder traditionele Griekse tzatziki.

Appeltaart op mijn manier

Appeltaarten kun je op vele manieren maken. De volgende versie is mijn eigen favoriet

Pastinakencrèmesoep

Een heerlijke Pastinakencrèmesoep met pastinaakchips!!

Annatto Kip recept (Filippijns)

Eeen overheerlijk traditioneel Filippijns kiprecept.

Cocktails voor de Decembermaand

Cocktails voor de gezellige Decembermaand

Italiaanse penne uit de oven

Pasta-ovenschotel

Noorse recepten, gemakkelijk te maken, snel klaar en lekker.

Hier drie heerlijke Noorse recepten

Leren bier drinken in 1 minuut!

Hoe kan je iemand ervan overtuigen dat bier lekker is!

Hoe maak je simpel een Italiaanse visschotel

Vis met een kruidige en gevulde Italiaanse saus

recept: citroenlimonade (zonder alcohol)

Een cocktail voor de kinderen: citroenlimonade!

gefrituurde knoflook garnalen

Heerlijke gefrituurde garnalen.

Gemarineerde lamsvleesspiesjes

Gemarineerde lamsvleesspiesjes

Heerlijke Hollandse appeltaart met een eigen swing

Het beste recept voor heerlijke hollandse appeltaart met gember.

Bonenschotel met salami

Een lekker en voedzaam gerecht met bonen en salami

De ovenschaal

De ovenschaal wordt al eeuwenlang in de keuken gebruikt

Variaties op de klassieke 'Pesto Genovese'

Allerhande lekkere variaties op de klassieke 'Pesto Genovese'

Varkenshaas met pittige Thaise sweet chilisaus

Varkenshaas op een ándere manier bereid, pittig en apart

Saotosoep maken

Hoe maak ik lekkere saotasoep?

Zelf koekjes maken

Een recept om zelf koekjes te bakken

Salade met komkommer & tomaat

gemakkelijk te maken, salade van komkommer & tomaat