Gourmetten


Publicatie datum:

Gezellig etentje met familie en vrienden. Gourmetten, vlees en groenten in kleine pannen.

Gesponsorde koppelingen

Wat is Gourmet:

Het woord Gourmet komt uit het Frans. Het betekent proever van het fijne en kennis van de goede keuken. Teven betekent het culinair genieter. Het woord is gekoppeld aan gourmandises wat kleine exclusieve hapjes zijn. Dit kun je weer afleiden als je aan het gourmetten bent. gourmetten in kleine pannetjes lekkere gerechtjes die aan tafel bereid worden.

 

Waar Gourmetten: De meeste mensen gourmettenmeestal in huis en met meerdere personen, meestal vier tot zes. Een elektrisch gourmetstel bestaat meestal uit 6 of meer pannetjes en een grillplaat (metaal of steen). Er bestaan ook eenvoudiger modellen met kleine branders onder de pannetjes. Sommige mensen houden niet van gourmetten omdat het erg lang duurt, anderen vinden het juist een gezellige manier van eten. Gourmetten is al enige tijd een traditie in Nederland.

Familie & Vrienden:Heerlijk gourmet recepten uit wisselen met familie en vrienden. Die graag langs komen om te gourmetten. Het is de tijd en de gezelligheid die je hebt met je familie en vrienden dat gourmetten leuk maakt. Het maakt niet uit hoelang je met elkaar aan tafel zit. De tijd die je door brengt  met ze is kostbaar, koster dit moment met een glas drinken en eten. Gourmetten is de perfecte gelegenheid daar voor.

 

Wat maak je klaar en hoe maak je het klaar. De recepten die zijn zo divers. Hieronder een recept dat zeker het proberen waard is. Wacht niet langer en probeer het uit!

Groenten:

Paprika, courget, komkommer, tomaten, aubergine en uien". Je kunt ook voor de verandering rode uien gebruiken. Snij de uien heel. Hierdoor krijg je uien ringen. Snij de groenten in dunne plakken. Strooi wat zout en zwarte peper of witte peper over de groenten. Wel even proeven of dit op smaak is. De groenten met de kruiden beetje bij beetje op smaak brengen. Voeg 2 X eetlepels olijf olie erbij en mixen maar. Dit zorgt ervoor dat de groenten niet uit drogen en dat ze mooi en vers blijven voor op de gourmet.Dit is niet alleen een vegetarische gourmet schotel maar ook een heerlijke salade.

Vlees:Kipfilet, kipvleugels, lamskoteletten, karbonade en spek.Snij het vlees in makkelijke stukken. De karbonade, het spek, kipfilet, garnalen en tonijn of zalm mootjes.Wat wenselijk is?

Marinade:Neem 1 x citroen, snij het doormidden en pers het sap in een kom, X mespuntje paprikapoeder, 2 x teentjes knoflook x magie blok ( fijn malen) of 5 species kruidenmix, X stukje gember, 5 x eetlepel zoete soja saus, 1 x theelepeltje zoute soja saus in de kom. Is de marinade te zoutig, geen paniek strooit hier wat suiker in en proef of de marinade saus nu wel op jouw smaak is. Schenk een halve fles Wit of Bruin bier in de marinade. Mix dit nu bij elkaar. De marinade voor het vlees is klaar.

Strooi de marinade over het vlees en dek het af met (plastic) folie. Laat het ademen 30 of 45 minuten in de koeling. Het vlees krijgt de gelegenheid om de marinade tot zich te nemen en zich te mengen met de smaken die vrij komen.

Sauzen:De sauzen voor vlees en groenten. De pittige ketjap saus, mayonaise saus en de tomaten ketchup. Neem 1 x teentje knoflook, 1 x verse peper (indien gewenst), theelepeltje suiker, een snufje zout en zwarte/witte peper stamp of maal het fijn en verdeel het in de bovengenoemde sauzen. Pak wat selderij, peterselie of soepgroente en snij dit in fijne/grove stukken, strooi het vervolgens over de sauzen.

Toetje:Als toetje, neem een paar groene/half rijpe bananen en snij het in dunne plakken. De groene bananen kunnen op de grill. Gril de bananen aan beide zijden. Let op dat de bananen niet aan branden, maar gourmet bruin. Licht bruin. Dit is lekker met een saus, pinda saus. Giet de pindasaus over de bananen en smullen maar. Heerlijk na het vlees of voor de vegetariërs onder ons.

Nog een toetje, neem een paar appels en snij het in plakken. De plakken appel op de gourmet grill. Strooi hier bruine suiker over heen en eten maar. Speciaal voor de lekkerbekken onder ons.

Bon Appétit.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 14
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Heerlijk Recept Surinaamse Pastei

Recept voor het maken van een heerlijke surinaamse pastei

Lamsrollade met appel

Een rollade van lamsvlees en appelen, dit uitgelegd in een eenvoudig receptje.

Recept Mosterd Dille Saus, Mosterd-dillesaus recept

Maak nu eenvoudig zelf de lekkerste mosterd dille saus met dit recept.

De Oorsprong, Geschiedenis en Functie van Kauwgom

De Oorsprong van Kauwgom, de Functie van Kauwgom.

Welke E nummers zijn Haram?

E nummers met beschrijving waarom zij

Kersenkussentjes, lekker ouderwets genieten.

Kersenkussentjes, laat je tong en je mond genieten van deze mooie roze harde snoepjes.

Veelvuldige soorten spareribs

Vele soorten spareribs, welke kunt u bestellen?

Falafel: Wat is het en hoe maak je het?

In dit artikel leer je wat falafel precies is en hoe je het thuis zelf kan maken

Wildsoep

Een heerlijke soep met aardappelen!

Gevulde dadels met amandelmelk

Gevulde dadels met amandelmelk

Kaas

Dit artikel gaat over kaas. De geschiedenis, de bereiding, verschillende soorten kaas, schimmel kazen en het snijden van kaas.

Gemarineerde lamsvleesspiesjes

Gemarineerde lamsvleesspiesjes

Romige aspergetaart

Een heerlijk romige aspergetaart met sinaasappel!!

Zeebaarsfilets in broodkorst

recept te maken met oud brood.

Noorse recepten, gemakkelijk te maken, snel klaar en lekker.

Hier drie heerlijke Noorse recepten

Recept jachtsaus

Recept heerlijke jachtsaus

Guacamole

Zelf guacamole maken is veel lekkerder dan uit een potje! Vers is altijd beter!

Wervelkoek

Wervelkoek

Gebakken aubergine met tomaat en geitenkaas!

Dit kunt u makkelijk gebruiken als voorgerecht! Leuk en makkelijk om te maken!

Appeltaart

Hoe maak je een erg lekkere appeltaart?

Hoe maak je Rösti, zoals ze dat in Zwitserland eten

Zwitserse rösti, lekker voor de koude maanden van het jaar

Een lekkere maaltijdsalade

Een lekkere maaltijdsalade maak je zo!

Je eigen McFlurry bereiden!

Ben jij stiekem ook zo fan van de McFlurry? Leer nu om er thuis zelf eentje te maken!

Olijftapenade (zonder poespas)

De meest overheerlijke olijftapenade vind je hier! Lees dit artikel en ga ermee aan de slag...

Afvallen: Hoe moet het wel?

Tips voor blijvend gewichtverlies