Granita di caffè


Publicatie datum:

Zo maak je zelf de heerlijkste nagerecht!

Gesponsorde koppelingen

Als het te heet wordt 's middags wisselen de Italiëanen hun shot van espresso graag in voor de eigen variatie van ijskoffie: Granita di Caffe met of zonder slagroom.

Gesponsorde koppelingen

Dit typisch Siciliaanse nagerecht of drank, zult u ongetwijfeld meerder malen hebben geproefd tijdens een vakantie op Sicilie. Het is heel gemakkelijk zelf te maken en komt in allerlei variaties.

Granita di caffè
voor 4 sorbets

Ingredienten

-0,5 sterke espresso
-2 eetl poedersuiker
-1 theel cacaopoeder
-2 eetl sambuca (anijslikeur)

1. Roer suiker, cacao en sambuca foor de hete koffie

2. Giet in een platte schaal en laat afkoelen

3. Zet de schaal 4 uur in de vriezer en roer ieder halfuur goed.

4. Roer de granita los met een vork en cerdeel over 4 schaaltjes

De granita kan natuurlijk ook met slagroom worden geserveerd of juist met dubbel slagroom, iets onderin, dan het koffies ijs en daarna weer slagroom.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Kipfilet met knoflookboter

koolhudraatarm gerecht met kipfilet

Cajun rivierkreeft uit Louisiana in bouillon gestoofd

Cajun rivierkreeft uit Louisiana in bouillon gestoofd

Chocolade en aardbeien roomijs

diverse recepten voor zelfgemaakt ijs in de ijsmachine

Noorse recepten, gemakkelijk te maken, snel klaar en lekker.

Hier drie heerlijke Noorse recepten

Heerlijke frisse Couscous Salade

Recept van een frisse zomersalade