Granita di caffè


Publicatie datum:

Zo maak je zelf de heerlijkste nagerecht!

Gesponsorde koppelingen

Als het te heet wordt 's middags wisselen de Italiëanen hun shot van espresso graag in voor de eigen variatie van ijskoffie: Granita di Caffe met of zonder slagroom.

Gesponsorde koppelingen

Dit typisch Siciliaanse nagerecht of drank, zult u ongetwijfeld meerder malen hebben geproefd tijdens een vakantie op Sicilie. Het is heel gemakkelijk zelf te maken en komt in allerlei variaties.

Granita di caffè
voor 4 sorbets

Ingredienten

-0,5 sterke espresso
-2 eetl poedersuiker
-1 theel cacaopoeder
-2 eetl sambuca (anijslikeur)

1. Roer suiker, cacao en sambuca foor de hete koffie

2. Giet in een platte schaal en laat afkoelen

3. Zet de schaal 4 uur in de vriezer en roer ieder halfuur goed.

4. Roer de granita los met een vork en cerdeel over 4 schaaltjes

De granita kan natuurlijk ook met slagroom worden geserveerd of juist met dubbel slagroom, iets onderin, dan het koffies ijs en daarna weer slagroom.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Koken voor uw kleinkinderen

Lekker en gezond koken voor uw kleinkinderen

Waarom is thee gezonder dan koffie?

Steeds meer mensen drinken thee in plaats van koffie omdat het gezonder is, waarom is thee gezonder dan koffie?

Zelf croissanten maken, eigengemaakte croissants

De lekkerste croissantjes eet je in Frankrijk, maak nu zelf die heerlijke Franse croissants.

Hoe maak ik een mokkataart?

Hoe maak ik een mokkataart? Wat ik heb nodig om een mokkataart te maken?

pompoensoep

lekkere soep voor elk seizoen