Granita di caffè


Publicatie datum:

Zo maak je zelf de heerlijkste nagerecht!

Gesponsorde koppelingen

Als het te heet wordt 's middags wisselen de Italiëanen hun shot van espresso graag in voor de eigen variatie van ijskoffie: Granita di Caffe met of zonder slagroom.

Gesponsorde koppelingen

Dit typisch Siciliaanse nagerecht of drank, zult u ongetwijfeld meerder malen hebben geproefd tijdens een vakantie op Sicilie. Het is heel gemakkelijk zelf te maken en komt in allerlei variaties.

Granita di caffè
voor 4 sorbets

Ingredienten

-0,5 sterke espresso
-2 eetl poedersuiker
-1 theel cacaopoeder
-2 eetl sambuca (anijslikeur)

1. Roer suiker, cacao en sambuca foor de hete koffie

2. Giet in een platte schaal en laat afkoelen

3. Zet de schaal 4 uur in de vriezer en roer ieder halfuur goed.

4. Roer de granita los met een vork en cerdeel over 4 schaaltjes

De granita kan natuurlijk ook met slagroom worden geserveerd of juist met dubbel slagroom, iets onderin, dan het koffies ijs en daarna weer slagroom.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Nacho's met Guacamole

Simpel en snel recept voor dit heerlijke Mexicaanse bijgerecht.

Heerlijke appeltaart met een crunchy bodem

Appeltaart met noten en krokante bodem van bastognekoeken

Kaas spreekbeurt, Kaas werkstuk.

In dit artikel lees je alles over de oorsprong de ontwikkeling van hedendaagse Hollandse Kaas.

De ovenschaal

De ovenschaal wordt al eeuwenlang in de keuken gebruikt

Recept - steak au poivre - vleesgerecht

Het recept bij uitstek voor de alom bekende en grote favoriet 'de steak au poivre'.