Gebakken aubergine met tomaat en geitenkaas!


Publicatie datum:

Dit kunt u makkelijk gebruiken als voorgerecht! Leuk en makkelijk om te maken!

Gesponsorde koppelingen

Kook de Italiaanse cultuur uw keuken in met deze heerlijke gebakken aubergine met tomaat en geitenkaas! Bon appetit!

Gebakken aubergine met tomaat en geitenkaas

Ingredienten
voor 4 personen

-2 aubergines, in 12 plakken van 1 cm
-1 eetl zout
-2 eetl olijfolie voor bakken en braden
-250 ml koude tomatensaus
-200 G geitenkaas, verkruimeld
-2 takjes basilicum, blaadjes geplukt

1. Bestrooi de aubergine met het zout en laat een halfuur staan.
Spoel af en dep droog

2. Verhit de olie in een pan en bak de aubergineplakken aan weerszijden mooi bruin

3. Leg op 4 bordjes afwisselend een plak aubergine, een laagje tomatensaus, wat basilicum en een beetje verkruimelde geitenkaas.
Herhaal dit nog eens en dek af met een plak aubergine

4. Serveer koud of verwarmd 4 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Normandische salade

Een heerlijke salade om in het voorjaar te eten, wanneer de tuinkers weer te krijgen is.

Snelle couscoussalade

Couscoussalade voor als bijgerecht of hoofdgerecht. Lekker makkelijk en snel.

Whisky

De eerste stappen in de wereld van whisky

Gemarineerde paddestoelen

Een heerlijk Italiaans hapje! Binnen no time klaar!

Zelf patat maken, zelf friet maken, hoe maak je de lekkerste zelfgemaakte patat

De lekkerste patat is nog altijd zelfgemaakte patat, lees hier hoe je de lekkerste patat zelf kunt maken.

Hoe maak je appelflappen

Recept voor de lekkerste appelflappen

Polenta met paddestoelen

Verras uw vrienden met deze heerlijke polenta met paddestoelen! Bon appetit!

Gehaktballen

Gehaktballen op de ouderwetse wijze bereid

Appeltaart op mijn manier

Appeltaarten kun je op vele manieren maken. De volgende versie is mijn eigen favoriet

Frikandelbroodje maken

Recept en werkwijze voor het zelf maken van een heerlijk frikandelbroodje

Chocola/cacao

Werking van chocola/cacao. Waarom geeft chocola je een goed gevoel.

Vegetarische risotto met mozarella

Dit is een recept voor een goedkope, snelle en vegetarische risottogerecht.

Pasta genovese

Een simpele en makkelijk gerecht om pasta te maken!

Limoen-ricottacake

Een heerlijk Italiaanse limoen-ricottacake!

Pasta met rucola en scampi

Wil je je gasten een mooi gerecht serveren? Maak dan deze heerlijke pasta!

Couscoussalade net even anders

Heerlijke frisse couscoussalade met sappige peer en cream cheese

Creatief met wraps

Drie variaties: gevuld met kip, zalm of gehakt.

recept: Wodka-muntcocktail

Zo maakt u een heerlijke wodka-muntcocktail.

Studenten recept

Een gezond, makkelijk en lekker recept voor studenten.

Recept spaghetti carbonara

spaghetti carbonara maken op een makkelijke en lekkere manier

Gefrituurde calamares

Recept voor Calamares

Hoe maak je Rösti, zoals ze dat in Zwitserland eten

Zwitserse rösti, lekker voor de koude maanden van het jaar

Tonijn in filodeeg

Tonijn in filodeeg

Recept - inktvis met vulling - visgerecht - 390 calorieën per portie

Inktvis voorzien van een zeer gezonde vulling. Een luchtig receptje.

Andere Witlof schotel

Kook eens met andere ingredinten maar laat het toch lekker zijn.