Spinazie a la crème


Publicatie datum:

Makkelijk te bereiden vegetarisch recept met spinazie

Gesponsorde koppelingen

Een makkelijk recept. Zelf verzonnen. Speciaal voor vegetariërs.

Dit recept is eigenlijk ontstaan doordat ik weinig tijd en geld had aan het einde van de week.

Ik kreeg iemand op bezoek voor het eten dus moest toch iets lekkers in elkaar flansen.

Dit is het resultaat.

 

  Benodigdheden: (2personen)

 -6 kleine aardappelen

-100gram champignon

-1 ui

-300gram (diepvries) spinazie a la crème

-een scheutje olijfolie

 

 Bereiding:

Laat ruim een liter water koken in een waterkoker. Scheelt tijd en energie.

Was de aardappelen en doe ze in een pan met kokend water.

De aardappelen hoef je niet te schillen. Scheelt ook tijd en is gezonder.

Was de champignons en snij ze door de helft.

Zelf hou ik van grote stukken groente, maar je kunt de champignons natuurlijk ook kleiner snijden.

Pel de ui en snij deze in stukjes.

Als je niet wil huilen onder het koken is het verstandig om de uien onder het snijden even af te spoelen met water .

 Giet een scheutje olijfolie in een pan.

Het liefst bak ik met zo min mogelijk vet, maar aangezien ik geen anti-aanbakpan gebruik moet er toch iets olie in. Omdat ik dan toch moest kiezen is het olijfolie geworden. Dat is het gezondste volgens mij.

Doe de ui, de stukken champignons en de (bevroren) spinazie blokjes in de pan.

De precieze tijd weet ik niet, maar dat ligt een beetje aan jezelf. Mijn champignons heb ik het liefst niet doorweekt dus heb ik niet zo lang nodig.

Zet de pan op een matig vuurtje en doe er een deksel op. Je moet wel af en toe roeren.

Als het goed is zijn de aardappelen ook bijna gaar en kun je vast de tafel dekken.

Gaat er niks verkeerd dan heb je binnen een half uur een heerlijke vegetarische maaltijd op tafel!

 

Mijn bezoek en ik hebben genoten!

Hopelijk doe jij dat ook.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

De smaak van geur

Hoe heerlijk de smaak van een bereiding ook, wanneer je neus weinig of niets waarneemt zullen je hersenen het gerecht als minder geslaagd registreren.

Traktaties voor een kinderfeestje

originele en leuke traktaties en tips voor school en kinderfeestjes

Zelf zoete/zoute drop maken

Hoe zelf zoute/zoete drop te maken

Variaties op de klassieke 'Pesto Genovese'

Allerhande lekkere variaties op de klassieke 'Pesto Genovese'

Slank worden in korte tijd, het kan echt!

Een verantwoorde manier om af te vallen.

heerlijk recept: oliebollen!

Heerlijk traditioneel oliebollen recept voor ongeveer 45 oliebollen.

Welke verschillende soorten brood zijn er?

Beschrijving van verschillende soorten brood.

Tonijn met olijven en kappertjes

Een heerlijk Italiaans gerecht! Laat uw vrienden verassen!

Guacamole

Zelf guacamole maken is veel lekkerder dan uit een potje! Vers is altijd beter!

Cheesecake dessert in glaasjes

Een lekker recept voor cheesecake in glaasjes

Recept Fruitpannenkoeken

Heerlijke fruitpannenkoeken waar kids dol op zijn! Snel, makkelijk en heel erg lekker!

Kookworkshops in het buitenland

Leren koken in het buitenland met de produkten van de streek

Vegetarische risotto met mozarella

Dit is een recept voor een goedkope, snelle en vegetarische risottogerecht.

Snelle roerbakschotel

Geen tijd om te koken ?.... Wat een onzin ! Hier het bewijs!

Vegetarisch driegangen menu

lekker recept voor vegetariërs of mensen die op dieet zijn.

Vruchtentaart met hazelnoten - taart - dessert

Vruchtentaart met hazelnoten voor 4 à 6 personen.

Recept soezen

Recept soezen gevuld met banketbakkersroom

Zelf patat maken, zelf friet maken, hoe maak je de lekkerste zelfgemaakte patat

De lekkerste patat is nog altijd zelfgemaakte patat, lees hier hoe je de lekkerste patat zelf kunt maken.

Obatzda

Een heerlijk recept uit Beieren. Makkelijk zelf te maken.

Griekse Avgolemono-saus

Recept van ei-citroen saus voor soepen, groenten en vlees.

Appel Cake

Zelf een appel cake bakken

Fruitige snelle pasta met rucola

Pasta met het frisse van limoen het scherpe van rucola. Lekker makkelijk door de weinige ingrediënten.

Hoe maak je een Big Mac (recept)

De beste manier om een broodje te maken dat sterk lijkt op een big mac.

Krab - basisbereiding - tips en weetjes

Een verse krab, hoe begin je eraan? De basisbereiding voor krab op een eenvoudige manier gebracht.

Bonenschotel met salami

Een lekker en voedzaam gerecht met bonen en salami