recept: flensjes met pruimencompote


Publicatie datum:

Zo maakt u een heerlijk nagerecht: flensjes met pruimencompote.

Gesponsorde koppelingen

Zo maakt u een heerlijk nagerecht; flensjes met pruimencompote. Perfect voor de kerst of wanneer u een diner geeft. Een heerlijke combinatie, deze flensjes met compote van pruimen!

Gesponsorde koppelingen

Benodigdheden: (6 personen)

  • 125 g bloem
  • snufje zout
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 3 dl melk
  • 15 g gesmolten boter
  • wat extra boter
  •  poedersuiker

Uitvoering:

Zeef de bloem met het zout in een kom. Maak in het midden een kuiltje en schenk hierin de eieren. Klop de eieren door de bloem en voeg tegelijkertijd de melk toe totdat een glad beslag ontstaat. Roer de gesmolten boter erdoorheen. Het beslag moet de dikte hebben van dunne room. Bak hiervan circa 10 dunne flensjes van circa 18 cm doorsnede in wat boter. Vul de flensjes met de pruimencompote, vouw ze twee keer dubbel en bestrooi ze eventueel dun met poedersuiker.

Pruimencompote:

Bak in een sauspan 500 g ontpitte en gehalveerde rijpe pruimen in 30 g boter. Voeg direct 60 g suiker toe en kook de pruimen 8-12 min. op laag vuur tot ze uit elkaar vallen. Voeg dan 1 el cognag en 40 g gemalen amandelen toe.
 

eet smakelijk!


Foobie gebruiker Mathilda

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 12
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Bloemkool Balti

Regelmatig probeer ik nieuwe recepten uit en ben dan razend op zoek naar recepten die ik nog nooit gehoord of gezien heb. Zoals deze....

Ananas-grapefruit-crumble

recept voor nagerecht

Risotto met groene kruiden

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijke smaakvolle risotto op tafel!

De bierlaars

Misschien heb je het je al eens afgevraagd, wat is een bierlaars nu precies, en waar komt het vandaan? In dit artikel leer je er alles over!

Pasta met zalm, paprika, sperziebonen en pijnboompitten

Pasta met zalm, paprika en sperzieboontjes