recept: flensjes met pruimencompote


Publicatie datum:

Zo maakt u een heerlijk nagerecht: flensjes met pruimencompote.

Gesponsorde koppelingen

Zo maakt u een heerlijk nagerecht; flensjes met pruimencompote. Perfect voor de kerst of wanneer u een diner geeft. Een heerlijke combinatie, deze flensjes met compote van pruimen!

Gesponsorde koppelingen

Benodigdheden: (6 personen)

  • 125 g bloem
  • snufje zout
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 3 dl melk
  • 15 g gesmolten boter
  • wat extra boter
  •  poedersuiker

Uitvoering:

Zeef de bloem met het zout in een kom. Maak in het midden een kuiltje en schenk hierin de eieren. Klop de eieren door de bloem en voeg tegelijkertijd de melk toe totdat een glad beslag ontstaat. Roer de gesmolten boter erdoorheen. Het beslag moet de dikte hebben van dunne room. Bak hiervan circa 10 dunne flensjes van circa 18 cm doorsnede in wat boter. Vul de flensjes met de pruimencompote, vouw ze twee keer dubbel en bestrooi ze eventueel dun met poedersuiker.

Pruimencompote:

Bak in een sauspan 500 g ontpitte en gehalveerde rijpe pruimen in 30 g boter. Voeg direct 60 g suiker toe en kook de pruimen 8-12 min. op laag vuur tot ze uit elkaar vallen. Voeg dan 1 el cognag en 40 g gemalen amandelen toe.
 

eet smakelijk!


Foobie gebruiker Mathilda

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 12
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Gevulde kleine hapjes voor op een verjaardag (koud)

Iedere verjaardag gaat gepaard met een hapje en een drankje. Wil je eens iets anders serveren? Lees hier enkele suggesties

Chocola/cacao

Werking van chocola/cacao. Waarom geeft chocola je een goed gevoel.

Recept - inktvis met vulling - visgerecht - 390 calorieën per portie

Inktvis voorzien van een zeer gezonde vulling. Een luchtig receptje.

Paddestoelen

Paddestoelen zijn in allerlei gerechten te gebruiken, van soep tot saus, van quiche tot vleesvervanger

Pompoensoep

Pompoensoep met ui, paprika en natuurlijk pompoen!