recept: flensjes met pruimencompote


Publicatie datum:

Zo maakt u een heerlijk nagerecht: flensjes met pruimencompote.

Gesponsorde koppelingen

Zo maakt u een heerlijk nagerecht; flensjes met pruimencompote. Perfect voor de kerst of wanneer u een diner geeft. Een heerlijke combinatie, deze flensjes met compote van pruimen!

Gesponsorde koppelingen

Benodigdheden: (6 personen)

  • 125 g bloem
  • snufje zout
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 3 dl melk
  • 15 g gesmolten boter
  • wat extra boter
  •  poedersuiker

Uitvoering:

Zeef de bloem met het zout in een kom. Maak in het midden een kuiltje en schenk hierin de eieren. Klop de eieren door de bloem en voeg tegelijkertijd de melk toe totdat een glad beslag ontstaat. Roer de gesmolten boter erdoorheen. Het beslag moet de dikte hebben van dunne room. Bak hiervan circa 10 dunne flensjes van circa 18 cm doorsnede in wat boter. Vul de flensjes met de pruimencompote, vouw ze twee keer dubbel en bestrooi ze eventueel dun met poedersuiker.

Pruimencompote:

Bak in een sauspan 500 g ontpitte en gehalveerde rijpe pruimen in 30 g boter. Voeg direct 60 g suiker toe en kook de pruimen 8-12 min. op laag vuur tot ze uit elkaar vallen. Voeg dan 1 el cognag en 40 g gemalen amandelen toe.
 

eet smakelijk!


Foobie gebruiker Mathilda

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 12
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

creatief koken voor kinderen

Voeding voor kinderen is enorm belangrijk, maar het is niet altijd simpel om ze gezond te laten eten. Door creatief te zijn met voeding, hun zintuigen te laten prikelen berijk je soms veel!

Chocolade Cupcakes

recept voor chocoladecupcakes met chocolade topping

Gebraden haas met roomsaus

Een heerlijk hoofdgerecht!

Waar bestaat een Borrelgarnituur of Bittergarnituur uit?

In de volksmond worden Borrelgarnituur en Bittergarnituur door elkaar heen gebruikt maar waar bestaan ze eigenlijk uit?

Sauzen: Normandische saus

Niets lekkerder dan een goede Normandische saus bij de vis.