Lamsspiesjes als bijgerecht of voorgerecht


Publicatie datum:

Lamsgehakt op een spiesje, speciaal voor de grill(plaat) of barbecue

Gesponsorde koppelingen

Lamsspiesjes, voor 4 personen, gemaakt van lamsgehakt, eenvoudig te maken, snel klaar en ideaal als voorgerecht of als bijgerecht. Vooral van de (grill)plaat of barbecue, een lekker, verantwoord en gezond hapje.

 

Nodig:

houten of metalen saté prikkers

grill / grillplaat / barbecue / koekenpan

kom of bak om het gehaktmengsel te roeren

Ingrediënten

350 gram lamsgehakt

4 takjes verse koriander (ketoembar) (Toko)

4 teentjes knoflook

1 ui

1 rode of groene spaanse peper

stukje gemberwortel van 2 cm (Toko)

peper en eventueel zout

Bereiding:

Snijd of hak de koriander, knoflook en ui in kleine stukjes. Haal de zaadjes uit het pepertje en schil de gemberwortel en snijd deze dan ook in kleine stukjes en meng het met de rest.

Meng het gehakt met de kruiden, roer dit goed door elkaar en verdeel het over gelijke niet al te grote porties. Maak er een soort worstjes van en steek door ieder 'worstje' een saté prikker.

Leg de satéprikkers op een voorverwarmde grill of grillplaat of barbecue of koekenpan en draai ze regelmatig om totdat ze gaar zijn. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

Tip:

Deze spiesjes zijn goed te combineren met een lekkere fruit of tomatensalade en/of tzaziki-saus.                      (deze recepten zijn ook te vinden op Foobie)

Een frisse, fruitige rosé of een frisse witte Muskatwijn past hier prima bij.

* In plaats van lamsgehakt is het natuurlijk ook mogelijk om half om half gehakt of rundergehakt te nemen, bij kipgehakt mag de kerrie niet ontbreken omdat kip veel zachter van smaak is dan 'gewoon' gehakt.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 40
Leden aangebracht: 59

Meer uit de categorie eten-drinken

Appeltaart

Lekkere zelfgemaakte appeltaart voor verjaardagen of zomaar.

Gehaktballen

Gehaktballen op de ouderwetse wijze bereid

Het recept voor de lekkerste chocolade brownies!

De lekkerste chocolade brownies kunt u nu zelf maken!

Recept sabayon met perzikenbier

Recept sabayon met perzikenbier

Varkenshaas met pittige Thaise sweet chilisaus

Varkenshaas op een ándere manier bereid, pittig en apart

Amandelkoekjes

Amandelkoekjes

Zelfgemaakte vissoep!

Heerlijke vissoep in een paar stappen!

Mosselen uit Shetland en Vlaanderen

bedreigen de Vlaamse mosselen de monopoliepositie van de Zeeuwse mosselen?

Crêpes Suzette

Wat smaakt er nu nog beter bij dit koude winterweer als 4 uurtje als een lekker Crêpe Suzette

Creatief met wraps

Drie variaties: gevuld met kip, zalm of gehakt.

Couscous met lam, wortel en venkel

Heerlijke marokkaanse gerecht,

Griekse rijstsoep of Avgolemonosoep

Een lichte voedzame rijst-soep met ei-citroensaus.

Studentenpasta met rode pesto en gerookte kipfilet

Gemakkelijke stevige pasta met de stevige bite van zongedroogde tomaten

Recept spaghetti carbonara

spaghetti carbonara maken op een makkelijke en lekkere manier

Recept Mosterd Dille Saus, Mosterd-dillesaus recept

Maak nu eenvoudig zelf de lekkerste mosterd dille saus met dit recept.

Veel afvallen

Snel veel afvallen doe je zo!

Sabayon met vers fruit

Een leuk receptje!

Gebraden haas met roomsaus

Een heerlijk hoofdgerecht!

Goedkope uitjes, de goedkoopste uitjes

Alles over de goedkoopste uitjes van Nederland verzameld op één pagina.

Exotisch kipgerecht met aardappelen

Een heerlijk kipgerecht met exotische smaken uit Marokko.

Makreel met appelen - recept - visgerecht

Makreel met appelen voor 4 personen

Gourmetten

Gezellig etentje met familie en vrienden. Gourmetten, vlees en groenten in kleine pannen.

Zelfgemaakte Pizza

HET recept voor de lekkerste zelfgemaakte Pizza

Echte pizza op een stoeptegel!

Perfecte pizza maak je gewoon thuis op een stoeptegel! Even lekker als van de pizzeria, maar veel goedkoper!

Pasta met zalm, paprika, sperziebonen en pijnboompitten

Pasta met zalm, paprika en sperzieboontjes