Lamsspiesjes als bijgerecht of voorgerecht


Publicatie datum:

Lamsgehakt op een spiesje, speciaal voor de grill(plaat) of barbecue

Gesponsorde koppelingen

Lamsspiesjes, voor 4 personen, gemaakt van lamsgehakt, eenvoudig te maken, snel klaar en ideaal als voorgerecht of als bijgerecht. Vooral van de (grill)plaat of barbecue, een lekker, verantwoord en gezond hapje.

 

Nodig:

houten of metalen saté prikkers

grill / grillplaat / barbecue / koekenpan

kom of bak om het gehaktmengsel te roeren

Ingrediënten

350 gram lamsgehakt

4 takjes verse koriander (ketoembar) (Toko)

4 teentjes knoflook

1 ui

1 rode of groene spaanse peper

stukje gemberwortel van 2 cm (Toko)

peper en eventueel zout

Bereiding:

Snijd of hak de koriander, knoflook en ui in kleine stukjes. Haal de zaadjes uit het pepertje en schil de gemberwortel en snijd deze dan ook in kleine stukjes en meng het met de rest.

Meng het gehakt met de kruiden, roer dit goed door elkaar en verdeel het over gelijke niet al te grote porties. Maak er een soort worstjes van en steek door ieder 'worstje' een saté prikker.

Leg de satéprikkers op een voorverwarmde grill of grillplaat of barbecue of koekenpan en draai ze regelmatig om totdat ze gaar zijn. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

Tip:

Deze spiesjes zijn goed te combineren met een lekkere fruit of tomatensalade en/of tzaziki-saus.                      (deze recepten zijn ook te vinden op Foobie)

Een frisse, fruitige rosé of een frisse witte Muskatwijn past hier prima bij.

* In plaats van lamsgehakt is het natuurlijk ook mogelijk om half om half gehakt of rundergehakt te nemen, bij kipgehakt mag de kerrie niet ontbreken omdat kip veel zachter van smaak is dan 'gewoon' gehakt.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 40
Leden aangebracht: 59

Meer uit de categorie eten-drinken

Mexicaanse Chili Con Carne

Echte Mexicaanse Chili con Carne

Broccolli uit de wok

Brocolli maar dan weer anders

Makkelijk Marokkaans recept: Marokkaanse gehaktballetjes (kefta)

Heerlijke Marokkaanse gehaktballetjes

Gegrilde teriyaki aubergine

Heerlijk oosters bijgerecht!

Spinaziegnocchi

Een heerlijke spinazie gerecht uit de Italiaanse keuken!

Snelle couscoussalade

Couscoussalade voor als bijgerecht of hoofdgerecht. Lekker makkelijk en snel.

Afvallen: Hoe moet het wel?

Tips voor blijvend gewichtverlies

Geroosterde pomodri-tomaten

Een heerlijk Italiaans gerecht, geroosterde pomodori-tomaten!

Rode poon met cherrytomaatjes

Een heerlijk Italiaans visgerecht!

Kun je het geslacht van je ongeboren baby beinvloeden?

De link tussen het geslacht van je ongeboren baby en je dieet.

Zeebaarsfilets in broodkorst

recept te maken met oud brood.

Gebraden haas met roomsaus

Een heerlijk hoofdgerecht!

Tagliatelle met tomaten-amandelsaus

Een heerlijk Italiaans gerecht uit eigen keuken!

Recept voor zandkoekjes

Een makkelijk recept om heerlijke koekjes te bakken in circa 30 min.

Geroosterde olijven

Geroosterde olijven

Broodpudding - dessert

Recept voor de bereiding van een overheerlijke broodpudding aangevuld met krenten rozijnen.

Verse tomatensoep

Verse soep van echte tomaten

Dieet: Gevulde paprika's en sinaasappelkwark

Het recept van een gevulde paprika die rekening houdt met onze lijn. Daarna serveren we een sinaasappelkwar welke gezond en luchtig is.

Recept energierijke milkshake

Energierijk recept milkshake

Tonijn in filodeeg

Tonijn in filodeeg

Pineberry, de witte aardbei die naar ananas smaakt

Er is sinds kort een nieuwe aardbei die naar ananas smaakt

Recept kalfsvlees - kalfsragoût met groenten - stoofschotel

Een heerlijke stoofschotel die een volledige maaltijd vormt.

Waarom is je eigen groente verbouwen opeens zo mateloos populair?

De trend die is begonnen naar aanleiding van de crisis, zelf je eigen groente verbouwen.

Romige zalmtaart met basilicum

hapje of voor gerechts. dit is afhangkelijk van de bodem grootte

Wildsoep

Een heerlijke soep met aardappelen!