Stampot rauwe raapstelen met vlees en jus


Publicatie datum:

Stampot rauwe raapstelen, een echt voorjaarsgerecht

Gesponsorde koppelingen

Stampot rauwe raapstelen voor 4 personen, een gezond voorjaarsgerecht dat veel vitamine C bevat. Raapstelen zijn niet overal verkrijgbaar en ook maar tijdelijk als verse groenten te koop, van maart tot juni. Het is een bijna vergeten echt hollandse groente die écht de moeite waard is van het 'herontdekken'.

Nodig:

grote pan

schilmesje of dunschiller

snijplank en scherp mes

vergiet of zeef

puree stamper

Ingrediënten:

1 kilo aardappelen

half kopje melk en wat boter

750 gram raapstelen (deze zijn van maart tot juni te koop bij sommige groentenwinkels)

halve liter (stampot)jus (bijvoorbeeld van eerder bereid rund- of stoofvlees)

500 gram vlees (rundvlees of saucijzen of rookworst met wat spekjes)

Bereiding:

Eerst bepalen of er nog vlees gebraden moet worden of dat er nog (rund)vlees met jus 'over' is van de maaltijd ervóór. Wanneer nodig, vlees braden terwijl de aardappelen opstaan óf, als er rundvlees wordt gebruikt dat eerst anderhalf uur moet sudderen deze eerst bereiden voordat met de rest van de maaltijd begonnen wordt.

 De aardappelen schillen, wassen en koken tot ze gaar zijn. De aardappelen met wat boter en melk vermengen tot een smeuïge puree, eventueel met de pureestamper fijn stampen.

De raapstelen wassen en goed laten uitlekken, de worteltjes er af snijden en het blad en de stelen in kleine stukjes snijden.

De aardappelen en de raapstelen door elkaar roeren en het eerder bereide vlees met jus toevoegen en goed doorroeren.

Tip:

Geraspte kaas over de stampot geeft een iets vollere smaak.

Voor een pittigere smaak een beetje sambal door de jus roeren, ongeveer een theelepeltje.

Serveer er een lekkere salade bij, bijvoorbeeld tomatensalade, ook te vinden op Foobie.

* Als toetje na deze écht hollandse kost is een vla-flip perfect: vul een groot glas met een heel klein laagje limonadesiroop, dan een laag yoghurt (2 cm dik) en dan een laag vanillevla (2 cm dik)

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 40
Leden aangebracht: 59

Meer uit de categorie eten-drinken

Tonijnsalade zoals het moet...

Hoe maak je nou heerlijk frisse tonijnsalade voor op stokbrood? Lees het hier...

Garnalencocktail

Een makkelijk recept voor een heerlijke garnalencocktail.

Gamba's met courgette (Gamberoni con zucchine)

Italiaans gerecht met gamba's en courgette

Heerlijke frisse maaltijdsalade - Appel, walnoot

Een heerlijke frisse maaltijdsalade, met appel, druiven, walnoot en gorgonzola

Lasagne met zalm en witlof

Een lekkere variant van lasagne

Ratatouille

Een recept voor Ratatouille uit Frankrijk. Simpel en lekker!

Een overzicht van de bekendste cocktails met ingrediënten

Hie vind je een lijst van de meest voorkomende cocktails met telkens de ingrediënten

Recept Babi (varkenshaas) of Ajam (Kip )Ketjap

Indonesisch gerecht

Super eenvoudig recept voor lunchgerecht met makreel of sardienen

In een paar minuten een heerlijke, gezonde warme lunch met makreel of sardienen.

Leren bier drinken in 1 minuut!

Hoe kan je iemand ervan overtuigen dat bier lekker is!

Een heerlijke pastasalade!

Een heerlijk pastasalade voor in de zomer!

Hoe maak je een lekker voorgerecht van mosselen

Mosselen in een knoflook-kruidenroomsaus op een bedje van sla

Veelkleurige hapjes

Veelkleurige hapjes

Couscous met lam, wortel en venkel

Heerlijke marokkaanse gerecht,

Griekse gevulde courgettes met Avgolemono-saus

Recept voor Griekse gevulde courgettes met Avgolemono-saus

Italiaanse saus Salsa verde

Heerlijke Italiaanse saus in 2 stappen klaar!

Crostini met gemarineerde zalmforel

Crostini met gemarineerde zalmforel

Inventariseren van de wijnkelder.

Hoe je eenvoudig je wijnkelder kan inventariseren.

Leer snel hoe je een heerlijk Italiaans carpaccio kunt maken!

Hoe maak je carpaccio het lekkerst? Duidelijk hier!

Recepten voor de blender

diverse heerlijke en gezonde recepten voor de blender

Ontbijten! Een goed begin van de dag.

Ontbijten is een belangrijk onderdeel van de dag. Helaas wordt het ontbijt nog steeds door veel mensen overgeslagen.

Hutspot met Risotto

Een heerlijke maaltijd en anders als de gewone stampot

Elk pondje gaat door het mondje

Elk pondje gaat door het mondje.

Vegetarische spinazieflapjes uit de oven

Lekkere vegetarische spinazieflapjes uit de oven!

Snelle roerbakschotel

Geen tijd om te koken ?.... Wat een onzin ! Hier het bewijs!