Een lekkere maaltijdsalade


Publicatie datum:

Een lekkere maaltijdsalade maak je zo!

Gesponsorde koppelingen

Als je geen trek hebt in warm eten, maar wel een gevulde maag wil hebben dan biedt een samengestelde maaltijdsalade natuurlijk een uitkomst! Je kan zelf bepalen wat je in je salade doet, maar om even een idee te geven, volg onderstaand recept…

Frisse pastasalade met tonijn en rucola          

Deze salade bestaat uit koude pasta, een vissoort ( kan ook vervangen worden door bijvoorbeeld zalm) en een sla soort.

Wat heb je nodig

  • Tricolore pasta, volkorenpasta of vlinderpasta ( wat je maar lekker vindt)
  • Rucola
  • Een blikje tonijn in zonnebloemolie, verse tonijn mag ook
  • Een croutonmix eventueel voor een lekkere bite
  • Zongedroogde tomaatjes
  • Paprika
  • Pijnboompitjes
  • Eventueel een gekookt eitje

Bereiden

-       Kook een bepaalde hoeveelheid pasta  met een snufje zout voor twee personen ( zie verpakking van de pasta).

-       Laat de pasta afkoelen, zet het desnoods even in de koelkast.

-       Snij de zongedroogde tomaatjes, een paprika en het ei in stukjes.

-       Was de rucola en schud het goed uit.

-       Doe de pasta in een kom en doe de rucola, de paprika, de tomaatjes, ei en pijnboompitjes erbij.

-       Brokkel daarna de tonijn met een beetje zonnebloemolie erbij over de sla.

-       Voeg eventueel een (knoflook) croutonmix erbij en roer het geheel door.

Eet smakelijk!

 

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Secrea

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 19
Leden aangebracht: 5

Meer uit de categorie eten-drinken

Recept - appelflappen - dessert

Een receptje voor appelflappen.

Rijst met aubergine curry recept.

Recept uit het midden oosten, perfect voor een etentje met vrienden.

Sauzen: Normandische saus

Niets lekkerder dan een goede Normandische saus bij de vis.

Whisky

De eerste stappen in de wereld van whisky

Zomer snacks

Fris, gezond en lekker

Hoe kun je lekker koken met insecten, maden en wormen?

Steeds meer wetenschappers zijn het er over eens, insecten, maden en wormen worden in de toekomst de belangrijkste vleesvervangers. Hoe kun je deze lekker bereiden.

Spaghetii aglio e olio 'De klassieker'

De echte klassieke spaghetti vind u hier!

Zelf zoete/zoute drop maken

Hoe zelf zoute/zoete drop te maken

Fruityoghurt

Recept fruityoghurt

Kippensoep

Eenvoudige snel klaar te maken, maar lekkere kippensoep.

Heerlijke frisse maaltijdsalade - Appel, walnoot

Een heerlijke frisse maaltijdsalade, met appel, druiven, walnoot en gorgonzola

Waarom lightproducten ongezond zijn

Dietisten raden vaak lightproducten aan, maar deze producten zijn nog slechter voor je gezondheid dan normale producten

Een vleugje Spanje in eigen tuin: lekkere tapas ideeën !

Lekkere tapasideetjes voor tuinfeesten en recepten.

Zelf jus maken

Lees hier hoe je zelf een heerlijke goedkope jus kunt maken

Griekse Avgolemono-saus

Recept van ei-citroen saus voor soepen, groenten en vlees.

Lamsspiesjes als bijgerecht of voorgerecht

Lamsgehakt op een spiesje, speciaal voor de grill(plaat) of barbecue

Falafel: Wat is het en hoe maak je het?

In dit artikel leer je wat falafel precies is en hoe je het thuis zelf kan maken

Rollende kalkoen (Kalkoenrollade)

Rollade maar dan anders dan normaal

Hoe maak je een lekker voorgerecht van mosselen

Mosselen in een knoflook-kruidenroomsaus op een bedje van sla

heerlijk recept: oliebollen!

Heerlijk traditioneel oliebollen recept voor ongeveer 45 oliebollen.

Waarom zijn kookprogramma's zo populair?

Er komen steeds meer kookprogramma’s op de televisie en ze zijn allemaal razend populair, waarom zijn kookprogramma's zo populair?

Eenvoudig recept voor de lekkerste slagroomtaart

Lees hier hoe je eenvoudig de lekkerste slagroomtaart maakt.

Spinazieschotel met gebakken aardappelen - 670 calorieën per persoon

Het recept voor een spinazieschotel met aardappelen, een stevige maaltijd en door vele geliefd.

Makreel met appelen - recept - visgerecht

Makreel met appelen voor 4 personen

Hoe maak je een Big Mac (recept)

De beste manier om een broodje te maken dat sterk lijkt op een big mac.