Aardbeientiramisù met limoncello


Publicatie datum:

Een heerlijk Italiaans desert!

Gesponsorde koppelingen

Een heerlijk Italiaans desert met aardbeien en lange vingers!

Gesponsorde koppelingen

Aardbeientiramisù met limoncello
voor 4 personen

Ingredienten

-250 g aardbeien, in plakjes
-4 eetl poedersuiker
-4 eetl limoncello (Italiaanse citroenlikeur)
-100 g yoghert
-250 g mascarpone
-8 lange vingers

1. Leg de aardbeien op een bord en bestrooi met de poedersuiker en 2 eetlepels van de likeur.
Laat 10 minuten intrekken

2. Doe de aardbeien in een zeef maar vang het vocht op.
Meng het vocht met de yoghert en mascarpone

3. Leg wat aardbeiplakjes op 4 bordjes en bedek met een beetje mascarponemengsel.

4. Besprenkel 8 lange vingers met de rest van de likeur en leg op de mascarpone.

5. Bedek met de rest van het mascarponemengsel en leg hierop nog enkele plakjes aardbei.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Koffie - Irish koffie - koffie Brûlot - Borgia koffie

De bereidingswijze voor koffie op 3 verschillende manieren.

Cheesecake dessert in glaasjes

Een lekker recept voor cheesecake in glaasjes

Lamsvlees met andijvie en avgolemono-saus

Grieks recept voor een stoofschotel met lamsvlees, sla (andijvie) en avgolemono-saus.

Posteleinsoep

Soep van een vergeten groente

IJs van Co in Hoenderlo, het lekkerste ijs van Nederland.

Voor dagelijks vers ambachtelijk bereid vanille-ijs ga je naar IJs van Co in Hoenderlo.