Aardappelschotel


Publicatie datum:

geschikt voor 3/4 personen.

Gesponsorde koppelingen

Ingrediënten.

  • 1 pak voorgekookte aardappelen (300 tot 500 gram)
  • Geraspte jong belegen kaas
  • Aardappelkruiden (van Verstegen)
  • Boter

Benodigdheden.

  • Oven
  • Ovenschotel (bij voorkeur rond)

     

Gesponsorde koppelingen

Verwarm de over voor op 220 graden.
Begin met het invetten van de ovenschaal (de gehele binnenkant). Hierbij is het leuk om een ronde ovenschaal te gebruiken zodat je een soort aardappelquiche of aardappelpannenkoek krijgt.
Verspreid vervolgens een deel van de aardappelen over de bodem.
Hierover strooit u een deel van de geraspte kaas. Deze is uiteraard ook aan te passen in oude kaas, dit is naar keuze.
Verspreid vervolgens hierover de rest van de aardappelen.
Strooi vervolgens weer de geraspte kaas over de aardappelen. En als laatste strooit u de aardappel kruiden over de kaas en zet u de ovenschaal in het midden van de oven.
Wacht 45 minuten en haal uw aardappelschotel uit de oven.

Natuurlijk is het mogelijk om het aantal lagen van aardappelen en kaas uit te breiden naar meerdere lagen. Het is aan te raden om bij dit gerecht een lekker stuk vlees of vis te serveren. En u bent klaar om te eten.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 42
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie eten-drinken

Geitenkaas taart

Op zoek naar een lunchgerecht dat in een handomdraai klaar is, dan is het volgende recept iets voor jou.

Exotisch kipgerecht met aardappelen

Een heerlijk kipgerecht met exotische smaken uit Marokko.

Wat zit er in pepernoten, wat zit er in kruidnoten?

Vroeger strooide Zwarte Piet de pepernoten maar wist hij ook wat er allemaal in zit?

Zomer snacks

Fris, gezond en lekker

Drie-in-de-pan

Hoe kun je zelf drie-in-de-pan maken?