Aardappelschotel


Publicatie datum:

geschikt voor 3/4 personen.

Gesponsorde koppelingen

Ingrediënten.

  • 1 pak voorgekookte aardappelen (300 tot 500 gram)
  • Geraspte jong belegen kaas
  • Aardappelkruiden (van Verstegen)
  • Boter

Benodigdheden.

  • Oven
  • Ovenschotel (bij voorkeur rond)

     

Gesponsorde koppelingen

Verwarm de over voor op 220 graden.
Begin met het invetten van de ovenschaal (de gehele binnenkant). Hierbij is het leuk om een ronde ovenschaal te gebruiken zodat je een soort aardappelquiche of aardappelpannenkoek krijgt.
Verspreid vervolgens een deel van de aardappelen over de bodem.
Hierover strooit u een deel van de geraspte kaas. Deze is uiteraard ook aan te passen in oude kaas, dit is naar keuze.
Verspreid vervolgens hierover de rest van de aardappelen.
Strooi vervolgens weer de geraspte kaas over de aardappelen. En als laatste strooit u de aardappel kruiden over de kaas en zet u de ovenschaal in het midden van de oven.
Wacht 45 minuten en haal uw aardappelschotel uit de oven.

Natuurlijk is het mogelijk om het aantal lagen van aardappelen en kaas uit te breiden naar meerdere lagen. Het is aan te raden om bij dit gerecht een lekker stuk vlees of vis te serveren. En u bent klaar om te eten.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 42
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie eten-drinken

Scampi's in een pikant tomaten-groentensausje, met tagliatelli

Een lekker recept op te dienen als voorgerecht zonder tagliatelli's of als hoofdgerecht met tagliatelli's

Italiaanse penne uit de oven

Pasta-ovenschotel

Hoe maak je Rösti, zoals ze dat in Zwitserland eten

Zwitserse rösti, lekker voor de koude maanden van het jaar

Heerlijke salade

Heerlijke salade bij visgerechten!

Recept - Kip wraps, anders.

Kip in wraps, maar dan een beetje anders.