Aardbeienrol


Publicatie datum:

Heerlijke verse aardbeienrol

Gesponsorde koppelingen

Heb je zin in iets met aarbeien, kies dan voor deze verrukkelijke aardbeienrol.

Gesponsorde koppelingen

Ingrediënten:

3 grote eieren

125 g suiker

125 g meel

1 el heet water

 

voor de vulling:

200 g magere kwark of vetarme yoghurt

5 druppels amandelaroma

225 g kleine aarbeien

1 tl poedersuiker

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220 º C. Leg voldoende bakpapier op het rooster. Voeg de eieren samen met de suiker in een kom. Hang de kom boven een pan met heet water en klop het mengsel totdat deze dik en cremig is.

Haal de kom van de pan af. Zeef de mail en voeg de eieren en 1 eetlepel heet water toe. Strijk het beslag op het rooster op het bakpapier. Bak het in 8-10 minuten totdat het beslag stevig is.

Leg het deeg op een ander stuk bakpapier. Rol de onderkant van het deeg in het bakpapier. Laat daarna de rol afkoelen in een theedoek.

Roer voor de vulling de kwark en de amandelaroma door elkaar. Leg enkele aardbeien voor de garnering opzij. Was de overige aardbeien en snij ze in plakjes. zet de kwarkcreme in de koelkast.

De opgerolde deeg voorzichtig uitrollen. Bestrijk het deeg met de kwarkcreme en leg de plakjes aardbeien er op. Rol voorzichtig het deeg weer op. Bestrooi de rol met poedersuiker en garneer het met de rest van de aardbeien.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Crêpes Suzette

Wat smaakt er nu nog beter bij dit koude winterweer als 4 uurtje als een lekker Crêpe Suzette

Couscous met lam, wortel en venkel

Heerlijke marokkaanse gerecht,

Waar komen de hete sauzen vandaan

Hete sauzen kennen een lange geschiedenis, lees hier hoe en wat.

Limoen-ricottacake

Een heerlijk Italiaanse limoen-ricottacake!

Zalm-Paprikataart

recept heerlijke Zalm-Paprikataart