Aardbeiensorbet


Publicatie datum:

Deze aardbeiensorbet is een ware streling voor je zintuigen, gezond en erg makkelijk om te maken. Een aanrader voor sorbetliefhebbers !

Gesponsorde koppelingen

Aardbeiensorbet is lekker zacht en luchtig en vooral makkelijk om te bereiden. Met of zonder ijsmachine!

Wat heb je nodig?

- een ijs- en sorbetmachine (niet verplicht maar wel handig)

- een ronde zift

- 2 grote kommen (slakommen bv)

- 600 g aarbeien

- 1/2 citroen

- 4,5 dl zelfgemaakte siroop van water en kristalsuiker (zie verder)

- optioneel: 2 grote soeplepels aardbeienconfituur

Recept:

Siroop: Je neemt 1 liter water + 1 kg suiker en je doet deze samen in een kookpot. Vuur opzetten en wachten tot het mengsel eenmaal opkookt. Meteen van het vuur halen en laten afkoelen.

Tip: deze siroop kan je lang bewaren in de koelkast wanneer je niet alles gebruikt en maak je best minstens 6 uur op voorhand zodat hij goed kan afkoelen.

Sorbet: Was de aarbeien en doe ze in een van de grote ronde kommen. Je hoeft de steeltjes en het groen niet te verwijderen. Voeg het sap van de halve citroen toe en 4,5 dl van je zelfgemaakte siroop. Goed mixen met de staafmixer totdat je een vloeibare massa verkrijgt. Neem de andere kom en plaats de zift zodat deze niet kan wegschuiven. Doe de vloeistof nu hierdoor en ga met de achterkant van een soeplepel over de binnenzijde van de zift totdat je enkel nog de pulp van de vruchten overhoudt. Deze pulp kan je eventueel lekker oplepelen.

Doe de massa in de ijsmachine samen met de confituur (als je dit wenst) en laat minstens 1 uur draaien totdat de massa een heerlijk cremige sorbet geworden is. Plaats deze daarna in het vriesvak.

Indien je geen ijsmachine hebt, laat je de massa in de kom en plaatst deze in de vriezer. Elk half uur ga je de massa even doorroeren gedurende +/- 4 uur, totdat de sorbet de juiste dikte heeft. Daarna kan je hem in een makkelijker recipient doen een laten verdervriezen.

Deze sorbet kan opgediend worden met een muntblaadje en enkele verse aarbeien. Een eenvoudig en lekker dessert !


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

limoncello taart

een heerlijk frisse taart, ook geschikt als dessert

Hoe maak je simpel een lekkere cordon bleu van kalkoen

Kalkoen cordon bleu, lekker en snel op tafel

Vegetarische risotto met mozarella

Dit is een recept voor een goedkope, snelle en vegetarische risottogerecht.

Bruinen Bonen Schotel.

geschikt voor 3/4 personen.

Exotisch kipgerecht met aardappelen

Een heerlijk kipgerecht met exotische smaken uit Marokko.

Wokgerecht: Zoetzure kip

Snel klaar, niet alledaags en onbeschrijfelijk lekker, zoetzure kip in de wok klaargemaakt.

Cajun witvis in een pecan jasje uit Louisiana

Cajun witvis met een krokant pecannoten jasje uit Louisiana

Wok - Chinese kool - garnalen - ham - wokgerecht

Chinese kool op 2 verschillende manieren in de wok klaargemaakt. Niets zo snel klaar, niets zo lekker.

Heerlijke salade

Heerlijke salade bij visgerechten!

Het lekkerste Italiaanse ijs maken, recept Italiaans ijs

Waar vindt je het lekkerste Italiaanse ijs en hoe kan je dit zelf thuis ook maken?

Eenvoudig recept voor de lekkerste slagroomtaart

Lees hier hoe je eenvoudig de lekkerste slagroomtaart maakt.

Vruchtentaart met hazelnoten - taart - dessert

Vruchtentaart met hazelnoten voor 4 à 6 personen.

Lasagne met zalm en witlof

Een lekkere variant van lasagne

Voor acht heerlijke pannenkoeken

Lekkere pannenkoeken met een simpel gerechtje

Recept Fruitpannenkoeken

Heerlijke fruitpannenkoeken waar kids dol op zijn! Snel, makkelijk en heel erg lekker!

Cocktails voor de Decembermaand

Cocktails voor de gezellige Decembermaand

Provencaals recept 'Snijbiet op grootmoeders wijze'

Een heerlijke bereiding van een vergeten groente.

Dieet: Groenteschnitzel: 115 calorieën per persoon

Een heerlijke schnitzel met weinig calorieën en boordevol groentjes

Italiaanse ovenschotel

Heerlijke Italiaanse ovenschotel met courgette

Kaastaart

overheerlijke, smeuïge kaastaart klaar in amper 20 minuten

Lekker anders; Gevulde portobello voor op de BBQ

Drie verschillende snelle en makkelijke recepten voor als je eens wat anders op de bbq wilt hebben.

Spaanse omelet

Een groentebom onder de vorm van eieren. Eenvoudig te bereiden en snel klaar.

Wat is het verschil tussen abdij en trappistenbier

Alle trappistenbier is in principe een adbijbier maar niet elk abdijbier is trappistenbier.

Drie-in-de-pan

Hoe kun je zelf drie-in-de-pan maken?

Catalaans gekruid stokbrood

Recept voor Catalaans gekruid stokbrood