Amaretto-bosbessen met mascarponecrème


Publicatie datum:

een heerlijk Italiaans nagerecht!

Gesponsorde koppelingen

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijk Italiaans nagerecht. Het is leuk en makkelijk om te maken!

buon appetito!

Gesponsorde koppelingen

Amaretto is een likeur uit Italië en bevat ongeveer 28% alcohol. Amaretto wordt gemaakt met behulp van amandelpitten of soortgelijke pitten, zoals die van abrikozen en perziken. De smaak wordt met kruiden, bijvoorbeeld met vanille, verder verfijnd.De naam amaretto is afgeleid van het Italiaanse woord amaro, dat bitter betekent. De likeur dankt deze naam aan zijn bittere smaaktinten.

Amaretto-bosbessen met mascapronecrème

Ingredienten

-400 g bosbessen
-2 eetl droge witte wijn
-25 g poedersuiker
-3 eetl amaretto
voor de crème:
-200 g mascaprone
-100 ml slagroom, lobbig geslagen
-2 eetl poedersuiker
-50 ml vin santo of een andere zoete witte wijn
-2 eetl amaretto

1. Verwarm de droge witte wijn, poedersuiker en amaretto.
Roer de bosbessen erdoor en laat afkoelen

2. Meng de mascarpone, vin santo, slagroom en amaretto tot een crème

3. Verdeel de bessen over hoge glazen of diepe borden en schep de crème erover.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Tonijnpasta succes gegarandeerd voor elke gelegenheid

Makkelijke tonijnpasta met aubergine en basilicum die ook goed op tafel staat als er gasten over de vloer komen

Dieet: Gevulde paprika's en sinaasappelkwark

Het recept van een gevulde paprika die rekening houdt met onze lijn. Daarna serveren we een sinaasappelkwar welke gezond en luchtig is.

Eenvoudig zelf croissantjes maken, eenvoudig zelf croissanten maken deel 2

Binnen 10 minuten snel en makkelijk zelf croissantjes maken.

Runderragoût op Griekse wijze

Een simpele bereidingswijze voor een Griekse runderragoût.

Recept: Makkelijke en snelle koekjes

Recept voor simpele maar lekkere koekjes.Snel en makkelijk te bereiden!