Amaretto-bosbessen met mascarponecrème


Publicatie datum:

een heerlijk Italiaans nagerecht!

Gesponsorde koppelingen

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijk Italiaans nagerecht. Het is leuk en makkelijk om te maken!

buon appetito!

Gesponsorde koppelingen

Amaretto is een likeur uit Italië en bevat ongeveer 28% alcohol. Amaretto wordt gemaakt met behulp van amandelpitten of soortgelijke pitten, zoals die van abrikozen en perziken. De smaak wordt met kruiden, bijvoorbeeld met vanille, verder verfijnd.De naam amaretto is afgeleid van het Italiaanse woord amaro, dat bitter betekent. De likeur dankt deze naam aan zijn bittere smaaktinten.

Amaretto-bosbessen met mascapronecrème

Ingredienten

-400 g bosbessen
-2 eetl droge witte wijn
-25 g poedersuiker
-3 eetl amaretto
voor de crème:
-200 g mascaprone
-100 ml slagroom, lobbig geslagen
-2 eetl poedersuiker
-50 ml vin santo of een andere zoete witte wijn
-2 eetl amaretto

1. Verwarm de droge witte wijn, poedersuiker en amaretto.
Roer de bosbessen erdoor en laat afkoelen

2. Meng de mascarpone, vin santo, slagroom en amaretto tot een crème

3. Verdeel de bessen over hoge glazen of diepe borden en schep de crème erover.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Wat zit er in pepernoten, wat zit er in kruidnoten?

Vroeger strooide Zwarte Piet de pepernoten maar wist hij ook wat er allemaal in zit?

Eenvoudige voorgerechten maken

Er zijn op internet vele recepten te vinden om voorgerechten te maken, maar waar vind ik het beste overzicht van recepten?

Recepten met pastinaak

Soep en puree van pastinaak

Witte-bonensalade

Een overheerlijke salade! probeer het nu ook!

Lekkere koude snelle wraps

Deze wraps zijn snel en gemakkelijk te maken en erg handig voor onderweg