Amaretto-bosbessen met mascarponecrème


Publicatie datum:

een heerlijk Italiaans nagerecht!

Gesponsorde koppelingen

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijk Italiaans nagerecht. Het is leuk en makkelijk om te maken!

buon appetito!

Gesponsorde koppelingen

Amaretto is een likeur uit Italië en bevat ongeveer 28% alcohol. Amaretto wordt gemaakt met behulp van amandelpitten of soortgelijke pitten, zoals die van abrikozen en perziken. De smaak wordt met kruiden, bijvoorbeeld met vanille, verder verfijnd.De naam amaretto is afgeleid van het Italiaanse woord amaro, dat bitter betekent. De likeur dankt deze naam aan zijn bittere smaaktinten.

Amaretto-bosbessen met mascapronecrème

Ingredienten

-400 g bosbessen
-2 eetl droge witte wijn
-25 g poedersuiker
-3 eetl amaretto
voor de crème:
-200 g mascaprone
-100 ml slagroom, lobbig geslagen
-2 eetl poedersuiker
-50 ml vin santo of een andere zoete witte wijn
-2 eetl amaretto

1. Verwarm de droge witte wijn, poedersuiker en amaretto.
Roer de bosbessen erdoor en laat afkoelen

2. Meng de mascarpone, vin santo, slagroom en amaretto tot een crème

3. Verdeel de bessen over hoge glazen of diepe borden en schep de crème erover.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Spaanse omelet

Hoe maak ik een Spaanse omelet?

Stampot rauwe raapstelen met vlees en jus

Stampot rauwe raapstelen, een echt voorjaarsgerecht

Bier, hoe wordt het gebrouwen?

Hoe wordt bier gebrouwen en met welke ingrediënten.

Italiaanse fritatta met courgette en mozzarella

Een heerlijk Italiaanse schotel binnen no time klaar!

Makkelijk recept: Marokkaanse stoofpot

Een lekker en makkelijk te maken Marokkaans recept