Amaretto-bosbessen met mascarponecrème


Publicatie datum:

een heerlijk Italiaans nagerecht!

Gesponsorde koppelingen

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijk Italiaans nagerecht. Het is leuk en makkelijk om te maken!

buon appetito!

Amaretto is een likeur uit Italië en bevat ongeveer 28% alcohol. Amaretto wordt gemaakt met behulp van amandelpitten of soortgelijke pitten, zoals die van abrikozen en perziken. De smaak wordt met kruiden, bijvoorbeeld met vanille, verder verfijnd.De naam amaretto is afgeleid van het Italiaanse woord amaro, dat bitter betekent. De likeur dankt deze naam aan zijn bittere smaaktinten.

Amaretto-bosbessen met mascapronecrème

Ingredienten

-400 g bosbessen
-2 eetl droge witte wijn
-25 g poedersuiker
-3 eetl amaretto
voor de crème:
-200 g mascaprone
-100 ml slagroom, lobbig geslagen
-2 eetl poedersuiker
-50 ml vin santo of een andere zoete witte wijn
-2 eetl amaretto

1. Verwarm de droge witte wijn, poedersuiker en amaretto.
Roer de bosbessen erdoor en laat afkoelen

2. Meng de mascarpone, vin santo, slagroom en amaretto tot een crème

3. Verdeel de bessen over hoge glazen of diepe borden en schep de crème erover.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Olijftapenade (zonder poespas)

De meest overheerlijke olijftapenade vind je hier! Lees dit artikel en ga ermee aan de slag...

Kip met honing thijm saus snel en makkelijk

Een overheelijk kiprecept die makkelijk en snel te bereiden is

Pastinakencrèmesoep

Een heerlijke Pastinakencrèmesoep met pastinaakchips!!

Stampot rauwe raapstelen met vlees en jus

Stampot rauwe raapstelen, een echt voorjaarsgerecht

Nacho's met Guacamole

Simpel en snel recept voor dit heerlijke Mexicaanse bijgerecht.

Rocky Ledge koekjes: gevaarlijk lekkere traktaties!

Rocky Ledge, afgeleid van Rocky Road koekjes, is een makkelijk te maken recept voor de echte chocoholic!

De ovenschaal

De ovenschaal wordt al eeuwenlang in de keuken gebruikt

Wok - Chinese kool - garnalen - ham - wokgerecht

Chinese kool op 2 verschillende manieren in de wok klaargemaakt. Niets zo snel klaar, niets zo lekker.

Waarom is je eigen groente verbouwen opeens zo mateloos populair?

De trend die is begonnen naar aanleiding van de crisis, zelf je eigen groente verbouwen.

Noord-Afrikaanse zeeduivelspiesjes

Noord-Afrikaanse zeeduivelspiesjes

Creatief met eten!

Je hebt het vast ook wel eens gehad. Je wilt gaan koken maar je weet niet wat, je gaat naar de supermarkt maar je kan niks bedenken, of je hebt niks in huis

Recept Babi (varkenshaas) of Ajam (Kip )Ketjap

Indonesisch gerecht

Lamsvlees met andijvie en avgolemono-saus

Grieks recept voor een stoofschotel met lamsvlees, sla (andijvie) en avgolemono-saus.

Dieet: Gevulde paprika's en sinaasappelkwark

Het recept van een gevulde paprika die rekening houdt met onze lijn. Daarna serveren we een sinaasappelkwar welke gezond en luchtig is.

heerlijk recept: oliebollen!

Heerlijk traditioneel oliebollen recept voor ongeveer 45 oliebollen.

Hoe is cola ontstaan

Vroeger zat er cocaïne in cola

Boerenkool met ham en champignons

Een recept voor een heerlijke boerenkoolschotel uit de oven.

whisky het proberen waard.

Whisky is een drank die je als zovelen moet leren waarderen, maar als het eenmaal zover is dan is er prima van te genieten.

Kersenkussentjes, lekker ouderwets genieten.

Kersenkussentjes, laat je tong en je mond genieten van deze mooie roze harde snoepjes.

Zelf zoete/zoute drop maken

Hoe zelf zoute/zoete drop te maken

Een lekkere maaltijdsalade

Een lekkere maaltijdsalade maak je zo!

Amandelkoekjes

Amandelkoekjes

De lekkerste knolseldersoep

De lekkerste knolseldersoep, gemakkelijk te bereiden en zeer gezond!

Aardappelen en Knolgewassen

Een artikel over de verschillende soorten aardappels en knolgewassen.

Wokgerecht: Pannenkoeken met lente-uitjes

Het recept van een zeer smakelijke wokpannenkoek. Niet alledaags, maar zeer lekker.