Amaretto-bosbessen met mascarponecrème


Publicatie datum:

een heerlijk Italiaans nagerecht!

Gesponsorde koppelingen

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijk Italiaans nagerecht. Het is leuk en makkelijk om te maken!

buon appetito!

Gesponsorde koppelingen

Amaretto is een likeur uit Italië en bevat ongeveer 28% alcohol. Amaretto wordt gemaakt met behulp van amandelpitten of soortgelijke pitten, zoals die van abrikozen en perziken. De smaak wordt met kruiden, bijvoorbeeld met vanille, verder verfijnd.De naam amaretto is afgeleid van het Italiaanse woord amaro, dat bitter betekent. De likeur dankt deze naam aan zijn bittere smaaktinten.

Amaretto-bosbessen met mascapronecrème

Ingredienten

-400 g bosbessen
-2 eetl droge witte wijn
-25 g poedersuiker
-3 eetl amaretto
voor de crème:
-200 g mascaprone
-100 ml slagroom, lobbig geslagen
-2 eetl poedersuiker
-50 ml vin santo of een andere zoete witte wijn
-2 eetl amaretto

1. Verwarm de droge witte wijn, poedersuiker en amaretto.
Roer de bosbessen erdoor en laat afkoelen

2. Meng de mascarpone, vin santo, slagroom en amaretto tot een crème

3. Verdeel de bessen over hoge glazen of diepe borden en schep de crème erover.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

limoncello taart

een heerlijk frisse taart, ook geschikt als dessert

Gevulde kleine hapjes voor op een verjaardag (koud)

Iedere verjaardag gaat gepaard met een hapje en een drankje. Wil je eens iets anders serveren? Lees hier enkele suggesties

Lekker anders; Gevulde portobello voor op de BBQ

Drie verschillende snelle en makkelijke recepten voor als je eens wat anders op de bbq wilt hebben.

Afvallen voor dummies

Hoe kan je afvallen zonder veel hongergevoel?

10 tips om e-nummers te minderen

E-nummers hebben een functie in producten. Toch is er een groep mensen die weinig e-nummers consumeert. Wanneer je e-nummers wilt verminderen is dit moeilijk.