Ananas-grapefruit-crumble


Publicatie datum:

recept voor nagerecht

Gesponsorde koppelingen

Een lekker nagerecht voor 4 personen. ’s Winters warm serveren met een flinke toef slagroom. In de zomer smaakt dit prima met een bolletje vanilleijs.

Gesponsorde koppelingen

 Ingrediënten:

 1 ananas

 2 roze grapefruits

 2 eetlepels honing

 4 eetlepels sinaasappelsap

 100 gram (riet)suiker

 175 gram volkorenspeltmeel

 50 gram geraspte kokos

 1 theelepel kaneelpoeder

 110 gram boter

  

Bereiding:

Snijd de ananas in hapklare blokjes. Pel de grapefruits en haal met een scherp mesje het vruchtvlees uit de partjes.

Vermeng het sinaasappelsap en de honing en meng hier de ananas en de partjes grapefruit door.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Meng de suiker, het meel, de geraspte kokos en de kaneel en kneed dit met 100 gram boter, net zolang tot het deeg verkruimelt.

Vet met het restant van de boter een ovenschaal in, verdeel het ananas-grapefruitmengsel daarin en bedek het met het kruimeldeeg.

Bak het geheel in de oven ca. 20 minuten tot de deegkruimels goudbruin zijn.

Eet smakelijk!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Help mijn kind wil niet eten!

De meeste jonge ouders hebben dit eens meegemaakt.Hun lieve peuter wil niet eten. Het alsof hun kind in een klein monster is veranderd die de strijd met ze aangaat wat eten betreft. Ouders vragen zich ongerust en machteloos af wat ze moeten doen.

Budgetkoken met kipfilet

Maak van twee simpele kipfiletjes, maar liefst zes heerlijke kipburgers!

recept: flensjes met pruimencompote

Zo maakt u een heerlijk nagerecht: flensjes met pruimencompote.

Eenvoudig recept voor een lekker mosseltje, lekkere mosselen

Lees hier hoe je eenvoudig een lekker mosseltje klaar kunt maken.

Toscaanse broodsalade (Panzanella)

Een smaaksensatie voor je mond!