Andere Witlof schotel


Publicatie datum:

Kook eens met andere ingredinten maar laat het toch lekker zijn.

Gesponsorde koppelingen

Dit recept bevat ingrediënten die niet voor elkaar bedoeld zijn. Maar de combinatie is wel héél erg lekker. Laat je fantasie de overhand krijgen en combineer naar eigen inzicht.

Dit recept is gemaakt op basis van 5 volwassen personen.

 

Benodigheden:

1 Kg Aardappelschijfjes (voorgekookt)

1 Kg Witlof

500 Gr. H.O.H.gehakt

500 Gr. mager rundergehakt

2 Tomaten

2 teentjes knoflook

1 Ei

1 Rode ui (zo groot als een ei)

1 Rode Lombok (peper)

Geraspte kaas (naar smaak)

1pakje mix voor zuurkool met crémefrechesaus uit de oven

400ml koud water

3 eetlepels olijfolie

 

Bereidingswijze:

Ontdoe de rode peper van de zaadlijsten en snijd de peper in dunne ringetjes.

Schil de rode ui en snijd in kleine blokjes (snijden en niet hakken).

Pel de knoflook teentjes en snijd deze zo fijn mogenlijk (snijden niet hakken of persen).

Snijd de tomaten in kleine blokjes.

Snijd de witlof in de lengte in 2 stukken verwijder het bittere stukje aan de onderkant en snijd nogmaals in de lengte door snij vervolgens in de breedte elke keer stukjes van ongeveer 1 cm doe alle witlof in een vergiet en was deze met koud water. laat de witlof vervolgens goed uitlekken.

Verwarm een grote wokpan met de olijfolie vervolgens fruit je hierin de rode ui lichtbruin voeg de knoflook en rode peper toe en laat even meefruiten. Voeg dan al het gehakt toe en bak dit rul(blijven roeren en mengen) als het gehakt gaar is voeg je alle witlof toemengt dit goed door elkaar en laat het 5 minuten mee bakken voeg als laatste de tomatenblokjes toe en laat deze ook nog 2 minuten mee bakken.

verwarm de oven voor op 200 graden celsius

meng de mix voor zuurkool met 400 ml koud water en klop dit goed door elkaar, voeg dan het ei toe en klop dit ook nog even mee.

neem een ingevette ovenschaal en beleg de bodem met de helft van de aardappelschijfjes (als schubben op elkaar). Schep daar bovenop het witlof/gehakt mengsel (niet te nat). en vervolgens de andere helft van de aardappelschijfjes op dezelfde manier als op de bodem er weer boven op leggen. Giet hierover de mix. bestrooi met geraspte kaas en zet het in de voorverwarmde oven   45-55 min. op 200 graden 

Smakelijk eten !!

lekker met koude appelmoes of koude stoofpeertjes

Zo  zie je maar weer dat je verschillende combinaties kunt gebruiken.

Laat je fantasie de vrije loop, maar er zorg altijd voor dat je geniet.

 


Foobie gebruiker kreezie

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Recept - Gestoofd schapenvlees - stoofschotel

Gestoofd schapenvlees kan zowel met aardappelpuree, spaghetti als met rijst opgediend worden.

Heksensoep (Groentesoep)

Een aparte exotische groentesoep

Recept vet -en suikerarme yoghurt-chocoladebavarois

Recept vet -en suikerarme yoghurt-chocoladebavarois

Friet met kip: een simpel en heerlijk recept voor kleine en grote gezinnen

Dit recept is simpel te maken voor twee personen, maar ook eenvoudig uit te breiden naar bijvoorbeeld 10 personen, u hoeft slecht de hoeveelheid kip en aardappelen daarop af te stemmen en een passende ovenschaal te gebruiken.

Recept Fruitpannenkoeken

Heerlijke fruitpannenkoeken waar kids dol op zijn! Snel, makkelijk en heel erg lekker!

Frietje Kapsalon, shoarmaschotel Kapsalon, shoarma Kapsalon

In dit artikel de makkelijke recepten voor Frietje Kapsalon of Shoarma Kapsalon.

Hoe maak je een lekker voorgerecht van mosselen

Mosselen in een knoflook-kruidenroomsaus op een bedje van sla

Romige zalmtaart met basilicum

hapje of voor gerechts. dit is afhangkelijk van de bodem grootte

Kaasfondue met rauwe groenten en stokbrood

Een vegetarische kaasfondue voor 6 personen met rauwe groenten en stokbrood

Toscaanse scholrolletjes

Een heerlijk Italiaans gerecht uit eigen keuken!

Hoe maak je paella?

Beschrijving van paella inclusief recept

Kip Kerrie

Kip Kerrie met rijst voor 4 personen.

Basisrecept voor verse pasta!

Dit is echt basisecept voor heerlijke verse pasta!

Zelf softijs maken, het lekkerste softijs

In dit artikel lees je hoe je zelf het lekkerste softijs kunt maken.

Falafel: Wat is het en hoe maak je het?

In dit artikel leer je wat falafel precies is en hoe je het thuis zelf kan maken

Snel en goedkoop koken: gerechtje van een student

Geniet van een simpel, goedkoop en overheerlijk gerecht!

Recept: Appelcakejes

Een recept voor overheerlijke appelcakejes waarvan ikzelf altijd smul.

Spinazietaart - recept - 310 calorieën per portie - groenteschotel

Het recept voor een spinazietaart welke slechts 310 calorieën bevat per portie.

Obatzda

Een heerlijk recept uit Beieren. Makkelijk zelf te maken.

Marokkaanse amandelballetjes met pijnboompitten en sesamzaad

marokkaanse zoete lekkernij

Ossobuco

Een heerlijk Italiaans gerecht uit eigen keuken!

Zomer-vruchtensalade

Lekkere zoete vruchtensalade

Escargots op Bourgondische wijze

Hierbij vind je het recept om escargots op Bourgondische wijze klaar te maken. Een receptje dat absoluut niet veel tijd in beslag neemt (tussen de 15 à 20 minuten)

Bang Bang Chicken

Een frisse oosterse salade met kip

Hoe kun je lekker koken met insecten, maden en wormen?

Steeds meer wetenschappers zijn het er over eens, insecten, maden en wormen worden in de toekomst de belangrijkste vleesvervangers. Hoe kun je deze lekker bereiden.