Appeltaart


Publicatie datum:

Lekkere zelfgemaakte appeltaart voor verjaardagen of zomaar.

Gesponsorde koppelingen

Wij hebben een groot gezin. Om de kosten te drukken maak ik zelf alle taarten. Daarnaast wonen we in Frankrijk waar taarten al nauwelijks te verkrijgen zijn. De appeltaart is zeker favoriet. Niet al te moeilijk en erg lekker voor jong en oud.

Gesponsorde koppelingen

Appeltaart

 

Ingredienten bodem:

400 gram bloem, 1 zakje bakpoeder, 3 eieren, 1 mespunt zout, 2 pakjes vanillesuiker, 300 gram (room)boter, 350 gram suiker, paneermeel.

Ingredienten vulling:

2 kg zachtzure appels, 5 eetlepels suiker, 2 eetlepel kaneel, 1 eetlepel citroen, 1 theelepel gemberpoeder, 2 eetlepels paneermeel, borrelglaasje calvados.

 

Bereiding:

Meng de bloem en bakpoeder in een grote kom, breek de eieren en voeg deze toe. Meng het ei met de bloem tot een kruimelig geheel. Strooi nu de suiker, vanillesuiker en het zout erover. Snijd de koude boter in kleine stukjes door de bloem en kneed het dan snel tot een glad deeg.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Beboter de vorm en bedek deze boter met een beetje paneermeel of bloem. Bekleed de bodem en rand van een springvorm van 28/30 cm doorsnee met 3/4 van het deeg. Overal even dik.

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en hak ze grof. Vermeng ze met de suiker, gemberpoeder, citroensap, paneermeel, kaneel en calvados en bedek de bodem van de taart ermee.

Rol het overige deeg uit op een met bloem bestrooide plank en maak er rolletjes van in de lengte van de taartvorm. Leg ze over de appelvulling: ongeveer 6 in de lengte en 6 in de breedte. Druk de rolletjes een beetje plat en druk ze vast aan de zijwanden.

Zet de vorm midden in de oven en bak 40-50 minuten.

Laat de taart afkoelen voor je het blik verwijderd.

Serveer er stijfgeslagen slagroom bij.

Eet smakelijk!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie eten-drinken

Kalfsvlees met tonijnsaus

Een heerlijk Italiaans vitello tonnato (kalfsvlees met tonijnsaus)

Scampi's in een pikant tomaten-groentensausje, met tagliatelli

Een lekker recept op te dienen als voorgerecht zonder tagliatelli's of als hoofdgerecht met tagliatelli's

Wokgerecht: Scampi in het pannetje

Scampi's met groentjes in de wok bereiden, een uiterst lekker receptje

Spaghetti met olijven

Binnen een paar stappen heeft u spaghetti dat u in toprestaurants besteld!

Dieet: Gevulde paprika's en sinaasappelkwark

Het recept van een gevulde paprika die rekening houdt met onze lijn. Daarna serveren we een sinaasappelkwar welke gezond en luchtig is.