Avocado-feta wraps


Publicatie datum:

recept voor avocado-feta wraps

Gesponsorde koppelingen

Met wraps is oneindig te variëren. Zoals in dit gerecht met avocado en feta. Het is nog sneller klaar als u kant-en-klare wraps gebruikt.

Gesponsorde koppelingen

Ingrediënten:

 

 Voor het deeg voor 8 wraps:

 250 gram volkorenspeltmeel

 1 theelepel bakpoeder

 1 theelepel zout

 4 eetlepels olijfolie

 150 ml lauwwarm water

 Olie om te bakken

 Bloem om te bestuiven

 

 Voor de vulling:

2 rijpe avocado’s

2 eetlepels olijfolie

5 eetlepels grapefruitsap

Zout en chilipoeder

1 bosje bieslook

120 gr gedroogde ingelegde tomaten

50 gram yoghurt

150 gram feta

100 gram grof geraspte komkommer

Een halve theelepel dille

8 blaadjes sla (kropsla)

 

Bereiding:

Meng voor het deeg het meel, bakpoeder en zout door elkaar. Voeg daarbij de olijfolie, roer dit en kneed het daarna met het water tot een stevig deeg. Verdeel het deeg in 8 stukken en laat deze een kwartier rusten in een warme schaal.

 Halveer de avocado’s, verwijder de schil en de pit en prak ze fijn met een vork. Meng de olijfolie en het grapefruitsap door de avocadopuree en breng dit op smaak met chilipoeder en zout. Snijd de tomaten en de bieslook fijn en voeg dit toe aan het mengsel.

 Verkruimel de feta en meng dit met de yoghurt en de komkommer. Maak op smaak met de dille.

 Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot dunne ronde pannenkoekjes. Bak deze een voor een in een met olijfolie ingevette koekenpan. Een halve minuut per wrap is voldoende.

 Bestrijk de wraps na het bakken meteen met de avocadopuree. Als alle wraps klaar zijn, iedere wrap met een blaadje sla beleggen. Verdeel het yoghurt-fetamengsel over de wraps. Klap de onderkant van de wrap circa 4 cm naar boven, vouw de zijranden naar binnen en rol de wraps op.

Eet smakelijk!

Tip: varieer met de vulling van de wraps, bijvoorbeeld uitgebakken spekjes in plaats van feta. Of gekruide, gebakken kleine blokjes tofu.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Spinaziegnocchi

Een heerlijke spinazie gerecht uit de Italiaanse keuken!

Wokgerecht: Scampi in het pannetje

Scampi's met groentjes in de wok bereiden, een uiterst lekker receptje

Recept voor kip shoarma

Het maken van kip shoarma op een heerlijke simpele manier

Studentenpasta met rode pesto en gerookte kipfilet

Gemakkelijke stevige pasta met de stevige bite van zongedroogde tomaten

Knoedels, een gastronomische lekkernij... of toch niet ?

Wie op reis gaat naar Zuid-Duitsland, Oostenrijk of Tsjechië komt ze ongetwijfeld tegen op het bord : knoedels. Voor enkelen een gastronomisch hoogstandje, voor de meesten een ervaring die men meestal zo snel mogelijk wil vergeten en in de toekomst vermijden.