Avocado-feta wraps


Publicatie datum:

recept voor avocado-feta wraps

Gesponsorde koppelingen

Met wraps is oneindig te variëren. Zoals in dit gerecht met avocado en feta. Het is nog sneller klaar als u kant-en-klare wraps gebruikt.

Ingrediënten:

 

 Voor het deeg voor 8 wraps:

 250 gram volkorenspeltmeel

 1 theelepel bakpoeder

 1 theelepel zout

 4 eetlepels olijfolie

 150 ml lauwwarm water

 Olie om te bakken

 Bloem om te bestuiven

 

 Voor de vulling:

2 rijpe avocado’s

2 eetlepels olijfolie

5 eetlepels grapefruitsap

Zout en chilipoeder

1 bosje bieslook

120 gr gedroogde ingelegde tomaten

50 gram yoghurt

150 gram feta

100 gram grof geraspte komkommer

Een halve theelepel dille

8 blaadjes sla (kropsla)

 

Bereiding:

Meng voor het deeg het meel, bakpoeder en zout door elkaar. Voeg daarbij de olijfolie, roer dit en kneed het daarna met het water tot een stevig deeg. Verdeel het deeg in 8 stukken en laat deze een kwartier rusten in een warme schaal.

 Halveer de avocado’s, verwijder de schil en de pit en prak ze fijn met een vork. Meng de olijfolie en het grapefruitsap door de avocadopuree en breng dit op smaak met chilipoeder en zout. Snijd de tomaten en de bieslook fijn en voeg dit toe aan het mengsel.

 Verkruimel de feta en meng dit met de yoghurt en de komkommer. Maak op smaak met de dille.

 Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot dunne ronde pannenkoekjes. Bak deze een voor een in een met olijfolie ingevette koekenpan. Een halve minuut per wrap is voldoende.

 Bestrijk de wraps na het bakken meteen met de avocadopuree. Als alle wraps klaar zijn, iedere wrap met een blaadje sla beleggen. Verdeel het yoghurt-fetamengsel over de wraps. Klap de onderkant van de wrap circa 4 cm naar boven, vouw de zijranden naar binnen en rol de wraps op.

Eet smakelijk!

Tip: varieer met de vulling van de wraps, bijvoorbeeld uitgebakken spekjes in plaats van feta. Of gekruide, gebakken kleine blokjes tofu.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Wildsoep

Een heerlijke soep met aardappelen!

Recept kalfsvlees - kalfsoesters met kaas - vleesgerecht

Een eenvoudig klaar te maken gerecht, kalfsoesters met kaas, welk uitzonderlijk lekker smaakt.

Speksaus - sauzen

Een heel smakelijke saus bij nieuwe aardappelen, kapucijners, bruine bonen en stoofschotels.

Kaas spreekbeurt, Kaas werkstuk.

In dit artikel lees je alles over de oorsprong de ontwikkeling van hedendaagse Hollandse Kaas.

Groene thee: feiten en fabels

Er zijn zoveel goede verhalen over groene thee. Maar hoeveel hiervan zijn waar?

Hoe kun je lekker koken met insecten, maden en wormen?

Steeds meer wetenschappers zijn het er over eens, insecten, maden en wormen worden in de toekomst de belangrijkste vleesvervangers. Hoe kun je deze lekker bereiden.

Heerlijke thaise viskoekjes!

Heerlijke thaise vikoekjes voor 2 personen

Posteleinsoep

Soep van een vergeten groente

Tonijnsalade zoals het moet...

Hoe maak je nou heerlijk frisse tonijnsalade voor op stokbrood? Lees het hier...

Heerlijke nachos

Hoe maak je zelf heerlijke nacho's? Lekker voor een feestje of voor thuis.

Recept voor de lekkerste knoflookboter

Het beste recept voor de lekkerste klassieke natuurlijke verse knoflookboter.

Een heerlijk aspergerisotto uit de Italiaanse keuken!

Een heerlijk hoofdgerecht in de lente!

Zalm-Paprikataart

recept heerlijke Zalm-Paprikataart

Een lekkere en vers gemaakte pasta saus

Een lekkere verse pastasaus maken is heel simpel en veel lekkerder dan uit een pakje..

Pepernoten zelf bakken

Een recept zodat je zelf pepernoten kan bakken

Zelf babyvoeding maken. Goedkoop, gemakkelijk & gezond!

Voordelen en tips voor het zelf maken van babyvoeding

Tzatziki maken

Tzatziki saus

Recept voor bosbessentaart, bosbessen

Makkelijk te maken, erg lekker en nog gezond ook, bosbessentaart

Italiaanse saus Salsa verde

Heerlijke Italiaanse saus in 2 stappen klaar!

Lamsspiesjes als bijgerecht of voorgerecht

Lamsgehakt op een spiesje, speciaal voor de grill(plaat) of barbecue

Goedkope kipschotel met tzatziki

Eenvoudige maar lekker hoofdgerecht voor als je weinig tijd hebt.

Kaastaart

overheerlijke, smeuïge kaastaart klaar in amper 20 minuten

Stoofperen

Stoofperen, koud en warm lekker

Recept - kalfsleverpâté - lever - kalfsvlees - vleesgerecht

Het recept voor het maken van een kalfsleverpâté.

Vitello fircito 'gevulde kalfsbiefstukjes'

Verras uw vrienden met deze heerlijke gevulde kalfsbiefstuk!