Baby voeding - de Rapley methode


Publicatie datum:

door baby geleid spenen

Gesponsorde koppelingen

Na een paar levensmaanden beginnen ouders hun kindje bij te voeden.

Meestal is dit door middel van fruitpapjes en groentepapjes, maar er zijn ook andere manieren!

De Rapleymethode, oftewel de methode waarbij babies zelf de leiding hebben over het spenen van zichzelf, is niet bepaald recent, maar steeds meer mensen beginnen het te gebruiken.

Het principe is simpel, een baby krijgt tot zes maanden uitsluitend borstvoeding, en begint daarna als hij er klaar voor is met het ontdekken van vast voedsel, dit op eigen tempo. Ze krijgen stukken banaan, broodkorst en hele stukken groente zoals komkommer of gestoomde broccoli voorgeschoteld, die ze zelf, op spelende wijze, voelen en bekijken en in de mond stoppen. Ook kindjes die kunstvoeding hebben gekregen kunnen genieten van deze voedmethode.

In het begin zal er meer gespeeld en ontdekt worden dan daadwerkelijk gegeten worden, maar aangezien het kindje daarnaast gewoon nog borstvoeding krijgt, heeft het nog steeds alle noodzakelijke stoffen, het word ook niet voor niets BIJvoeding genoemt, borstvoeding blijft de hoofdvoeding.

Het grootste voordeel achter deze methode is dat de kinderen hierbij verder hun motorische vaardigheden ontwikkelen en meteen de ware textuur en smaak van etenswaren ontdekken. Ze kunnen al snel met de pot mee eten (zonder toegevoegde zoet en kruiden).

De grootste zorg van mensen als ze dit horen is of het kindje zich zo niet kan verslikken en zelfs stikken, uiteraard kan dat voorkomen maar het verslikken is evengroot als niet groter met dunne voeding, omdat dit zomaar naar de achterkant van de keel kan lopen. Daarnaast beschikt ook een baby over een hoest- of kokhalsreflex en zal stikken dus niet zo snel gebeuren. Ook daarom dat men pas met zes maanden met bijvoeden kan beginnen, omdat ze eerder niet in staat zijn de kauwen, of dingen fatsoenlijk vasthouden.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Recept - Gestoofd schapenvlees - stoofschotel

Gestoofd schapenvlees kan zowel met aardappelpuree, spaghetti als met rijst opgediend worden.

Groente pannenkoeken met een vleugje zoetigheid;

Heerlijk voedzaam en vullend recept voor als je eens wat anders op je pannenkoek wilt hebben dan stroop of suiker.

penne met broccoli en spek

Maak een overheerlijke pasta met broccoli en spek in minder dan 15 minuten

Risotto met groene kruiden

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijke smaakvolle risotto op tafel!

Wat zit er in pepernoten, wat zit er in kruidnoten?

Vroeger strooide Zwarte Piet de pepernoten maar wist hij ook wat er allemaal in zit?

Spaghetti aglio e olio met rucolasalade

Een heerlijke Italiaanse pasta voor de zomeravonden

Lekker anders; Gevulde portobello voor op de BBQ

Drie verschillende snelle en makkelijke recepten voor als je eens wat anders op de bbq wilt hebben.

Surinaams eten

Tomatensardien met rijst en snijbonen

Chinese tomaten soep

Chinese tomaten volgens tradioneel recept

Hoe moeilijk is vegetarisch eten

Tips en makkelijke recepten

Waarom is je eigen groente verbouwen opeens zo mateloos populair?

De trend die is begonnen naar aanleiding van de crisis, zelf je eigen groente verbouwen.

uien soep

Heerlijke uiensoep die bovendien nog makkelijk en snel te maken is.

Zelfgemaakte Pizza

HET recept voor de lekkerste zelfgemaakte Pizza

Zelf zoete/zoute drop maken

Hoe zelf zoute/zoete drop te maken

Griekse Avgolemono-saus

Recept van ei-citroen saus voor soepen, groenten en vlees.

Zelf bier brouwen

Lees hier hoe je eenvoudig zelf bier kan maken.

Heerlijk recept broccolisoep

Een overheerlijk gerecht, broccolisoep heel gezond en lekker.

Hoe maak je een voorgerecht met eendenborstfilet

Eendenborstfilet met cranberry's en groene pesto

Zomer-vruchtensalade

Lekkere zoete vruchtensalade

kokosrijst: een snelkook recept

Mijn eigen snelkookmaaltijd: kokosrijst, speciale curry en kippenburgers.

Vegetarisch driegangen menu

lekker recept voor vegetariërs of mensen die op dieet zijn.

Kalkoen met gorgonzola en parmaham

Een heerlijk gerecht dat ze alleen in de beste restaurants in Italie serveren! Maak het nu in uw eigen keuken!

Dieet: Groenteschnitzel: 115 calorieën per persoon

Een heerlijke schnitzel met weinig calorieën en boordevol groentjes

Recept voor Baklava

Traditioneel recept voor Baklava

Hoe kan ik het beste groenten invriezen

Verse groenten invriezen in porties, ideaal bij onverwacht (eet)bezoek