Bara's maken


Publicatie datum:

Hoe maak ik bara's

Gesponsorde koppelingen

Wat heb ik nodig om bara's te maken:

  • 1 kg. bloem
  • 500 gr. fijn gemalen urdi (erwten)
  • 6 teentjes knoflook
  • 1½ theel. zout1 theel. bakpoeder
  • 1 theel. baksoda
  • 1 peper
  • 2 theel. komijnzaad (djira)
  • 6 jonge tajerbladeren
  • 1 liter olie.

*U hoeft geen bakpoeder en soda te gebruiken wanneer u zelfrijzende bloem gebruikt.

Gesponsorde koppelingen

De komijn in een droge koekenpan doen en bruin bakken (dat verhoogt de smaak). Een soepel deeg kneden van de bloem met bakpoeder en -soda, de gemalen urdi,de fijngestampte knoflook en pepers, de komijn, zout, gewassen en fijngesneden tajerblad.

Het deeg goed kneden tot het een samenhangend geheel wordt. Het deeg dan afgedekt een 2 tot 3 uur laten rusten in de koelkast. In een wok of pan olie goed verhitten. Als u de bara's gaat bakken vormt u, op uw hand, ronde platte koekjes met in het midden een gaatje. Als u de rondjes in de olie hebt gedaan met een lepel constant olie erop blijven schenken.

Resultaat: de bara wordt direct boller. Gebeurd dat niet, dan is de olie niet heet genoeg. De bara's goudbruin bakken. Bara wordt meestal met chutney of ketchup gegeten.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 64
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Recept: Lasagne met courgettebladen

Een supergezond recept voor lasagne! In dit gerecht wordt de pasta vervangen door plakjes courgette.

Zelfgemaakte Pizza

HET recept voor de lekkerste zelfgemaakte Pizza

Groene thee: feiten en fabels

Er zijn zoveel goede verhalen over groene thee. Maar hoeveel hiervan zijn waar?

Gevulde Braadworst

Een variatie op de bekende braadworst

Een heerlijk grapefruit-yoghurtijs!

Een heerlijk toetje voor in de lente!