Bara's maken


Publicatie datum:

Hoe maak ik bara's

Gesponsorde koppelingen

Wat heb ik nodig om bara's te maken:

  • 1 kg. bloem
  • 500 gr. fijn gemalen urdi (erwten)
  • 6 teentjes knoflook
  • 1½ theel. zout1 theel. bakpoeder
  • 1 theel. baksoda
  • 1 peper
  • 2 theel. komijnzaad (djira)
  • 6 jonge tajerbladeren
  • 1 liter olie.

*U hoeft geen bakpoeder en soda te gebruiken wanneer u zelfrijzende bloem gebruikt.

Gesponsorde koppelingen

De komijn in een droge koekenpan doen en bruin bakken (dat verhoogt de smaak). Een soepel deeg kneden van de bloem met bakpoeder en -soda, de gemalen urdi,de fijngestampte knoflook en pepers, de komijn, zout, gewassen en fijngesneden tajerblad.

Het deeg goed kneden tot het een samenhangend geheel wordt. Het deeg dan afgedekt een 2 tot 3 uur laten rusten in de koelkast. In een wok of pan olie goed verhitten. Als u de bara's gaat bakken vormt u, op uw hand, ronde platte koekjes met in het midden een gaatje. Als u de rondjes in de olie hebt gedaan met een lepel constant olie erop blijven schenken.

Resultaat: de bara wordt direct boller. Gebeurd dat niet, dan is de olie niet heet genoeg. De bara's goudbruin bakken. Bara wordt meestal met chutney of ketchup gegeten.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 64
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Tonijnsalade met aardappelen

Een heerlijke salade uit het zuiden!

Chocoladetaart

De lekkerste chocoladetaart maak je eenvoudig zelf!

Wijn voor beginners

Een beetje meer informatie over (het drinken van) wijn.

IJs van Co in Hoenderlo, het lekkerste ijs van Nederland.

Voor dagelijks vers ambachtelijk bereid vanille-ijs ga je naar IJs van Co in Hoenderlo.

Bang Bang Chicken

Een frisse oosterse salade met kip