Bara's maken


Publicatie datum:

Hoe maak ik bara's

Gesponsorde koppelingen

Wat heb ik nodig om bara's te maken:

  • 1 kg. bloem
  • 500 gr. fijn gemalen urdi (erwten)
  • 6 teentjes knoflook
  • 1½ theel. zout1 theel. bakpoeder
  • 1 theel. baksoda
  • 1 peper
  • 2 theel. komijnzaad (djira)
  • 6 jonge tajerbladeren
  • 1 liter olie.

*U hoeft geen bakpoeder en soda te gebruiken wanneer u zelfrijzende bloem gebruikt.

Gesponsorde koppelingen

De komijn in een droge koekenpan doen en bruin bakken (dat verhoogt de smaak). Een soepel deeg kneden van de bloem met bakpoeder en -soda, de gemalen urdi,de fijngestampte knoflook en pepers, de komijn, zout, gewassen en fijngesneden tajerblad.

Het deeg goed kneden tot het een samenhangend geheel wordt. Het deeg dan afgedekt een 2 tot 3 uur laten rusten in de koelkast. In een wok of pan olie goed verhitten. Als u de bara's gaat bakken vormt u, op uw hand, ronde platte koekjes met in het midden een gaatje. Als u de rondjes in de olie hebt gedaan met een lepel constant olie erop blijven schenken.

Resultaat: de bara wordt direct boller. Gebeurd dat niet, dan is de olie niet heet genoeg. De bara's goudbruin bakken. Bara wordt meestal met chutney of ketchup gegeten.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 64
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Normandische salade

Een heerlijke salade om in het voorjaar te eten, wanneer de tuinkers weer te krijgen is.

Traditionele Griekse bijgerechten en hapjes

Recepten voor verschillende Griekse bijgerechten waaronder traditionele Griekse tzatziki.

Surinaams eten

Tomatensardien met rijst en snijbonen

Groene thee: feiten en fabels

Er zijn zoveel goede verhalen over groene thee. Maar hoeveel hiervan zijn waar?

Limoen-ricottacake

Een heerlijk Italiaanse limoen-ricottacake!