Basisrecept voor verse pasta!


Publicatie datum:

Dit is echt basisecept voor heerlijke verse pasta!

Gesponsorde koppelingen

Een goed en duidelijk overzicht hoe je verse pasta maakt.
Kook de Italiaanse cultuur uw keuken in! Bon appetit!

Pasta
Er zijn mensen die beweren dat Marco Polo de pasta in Italie introduceerde. Hij zou het hebben meegenomen ui China. Vanzelfsprekend spreken de trotse Italianen dit tegen; zij beweren dat de Romeinen de pasta hebben uitgevonden. Om graan langer te kunnen bewaren en het te beschermen tegen muizen, maakten zij er een soort lasagne van. Deze lappen pasta werden al snel populair en het duurde niet lang voordat de meeste huisvrouwen in het zuiden ze zelf gingen maken. In Napels hingen de straten niet vol met wasgoed, maar met drogende pasta. Pas zo'n honderd jaar geleden gingen ook Noord-Italianen voor de bijl en sindsdien is pasta daar zelfs belangrijker dan risotto

Basisrecept voor verse pasta

ingredienten

-300 g Italiaanse bloem (doppio zero) of tarwemeel
-3 eieren
-1/2 thee zout

1. Zeef het meel in een kom en maak de kuiltje in het midden

2. Breek de eieren in het kuiltje en voeg hierna het zout toe

3. Meng ei en bloem langzaam met de hand vanuit het midden tot een samenhangend deeg

4. Kneed gedurende ongeveer 15 minuten tot het deeg soepel en elastisch is.

5. Wikkel in plasticfolie en laat een uur rusten

6. Rol het deeg met een deegroller uit op een met bloem bestoven werkvlak. Draai hierbij het deeg steeds een slag zodat het aan alle kanten gelijkmatig wordt uitgerold.

Het deeg is nu gereed om er elke pasta van te maken die u wilt

Tagliatelle
Rol het deeg voorzichtig op en snijd met een mes in 5 milimeter brede linten. U kunt hiervoor ook een pastamachine gebruiken.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Appel Cake

Zelf een appel cake bakken

Groene thee: feiten en fabels

Er zijn zoveel goede verhalen over groene thee. Maar hoeveel hiervan zijn waar?

Camembertschotel

Recept voor Camembertschotel

Vispakketjes met pesto en groenten gestoomd in de oven

Vispakketjes met pesto en groenten, gestoomd in de oven

Recept appeltaart

Recept appeltaart op grootmoeders wijze

Spaghetti alla carbonara volgens traditioneel recept

het maken van spaghetti op een eenvoudige en goedkope manier

Antiliaans kippensoep

Heerlijk gezonde kippensoep op antilliaanse wijze

Pasta met zalm, paprika, sperziebonen en pijnboompitten

Pasta met zalm, paprika en sperzieboontjes

Varkenshaas in ketjapsaus - snel, simpel en lekker

Een lekker gerecht met varkenshaas voor de snelle keuken.

Ossobuco

Een heerlijk Italiaans gerecht uit eigen keuken!

Kersenkussentjes, lekker ouderwets genieten.

Kersenkussentjes, laat je tong en je mond genieten van deze mooie roze harde snoepjes.

Spaghetti and meatballs

Een Amerikaans/Italiaans recept vooral beroemd geworden als Frank Sinatra's favoriete gerecht bij Patsy's in New York.

Appeltaart

Hoe maak je een erg lekkere appeltaart?

Cajun voorgerecht of klein hapje uit Louisiana

Een Cajun vleespasteitje is een lekker voorgerecht of hapje bij de borrel

Kip Kerrie

Kip Kerrie met rijst voor 4 personen.

Mosselen uit Shetland en Vlaanderen

bedreigen de Vlaamse mosselen de monopoliepositie van de Zeeuwse mosselen?

De gezondste groenten

Overzicht van de gezondste groenten, top tien van gezondste groenten in Nederland.

Onbekend fruit: de kweepeer

Kweepeer is onbekend fruit, familie van appel en peer. Hoewel rauw niet te eten is de kweepeer na koken heerlijk!

Heeft u het al een keer gegeten? Sinaasappelsalade!

een verfrissende salade en binnen een paar stappen klaar!

IJs van Co in Hoenderlo, het lekkerste ijs van Nederland.

Voor dagelijks vers ambachtelijk bereid vanille-ijs ga je naar IJs van Co in Hoenderlo.

Wokgerechten: Forel in pikante saus

Overheerlijke forel klaargemaakt in de wok.

Konijn alla ligure

Een heerlijk Italiaans gerecht konijn alla ligure

Waar aardbeien al niet goed voor zijn.

Aardbeien zijn een smaakvol en goed voor ons lichaam

Basisrecept voor Tomatensaus - Makkelijk & Lekker

Basisrecept voor heerlijke tomatensaus.

Heerlijke tomatensalade 4-6 personen

Een makkelijke maar heerlijke tomatensalade.