Basisrecept voor verse pasta!


Publicatie datum:

Dit is echt basisecept voor heerlijke verse pasta!

Gesponsorde koppelingen

Een goed en duidelijk overzicht hoe je verse pasta maakt.
Kook de Italiaanse cultuur uw keuken in! Bon appetit!

Pasta
Er zijn mensen die beweren dat Marco Polo de pasta in Italie introduceerde. Hij zou het hebben meegenomen ui China. Vanzelfsprekend spreken de trotse Italianen dit tegen; zij beweren dat de Romeinen de pasta hebben uitgevonden. Om graan langer te kunnen bewaren en het te beschermen tegen muizen, maakten zij er een soort lasagne van. Deze lappen pasta werden al snel populair en het duurde niet lang voordat de meeste huisvrouwen in het zuiden ze zelf gingen maken. In Napels hingen de straten niet vol met wasgoed, maar met drogende pasta. Pas zo'n honderd jaar geleden gingen ook Noord-Italianen voor de bijl en sindsdien is pasta daar zelfs belangrijker dan risotto

Basisrecept voor verse pasta

ingredienten

-300 g Italiaanse bloem (doppio zero) of tarwemeel
-3 eieren
-1/2 thee zout

1. Zeef het meel in een kom en maak de kuiltje in het midden

2. Breek de eieren in het kuiltje en voeg hierna het zout toe

3. Meng ei en bloem langzaam met de hand vanuit het midden tot een samenhangend deeg

4. Kneed gedurende ongeveer 15 minuten tot het deeg soepel en elastisch is.

5. Wikkel in plasticfolie en laat een uur rusten

6. Rol het deeg met een deegroller uit op een met bloem bestoven werkvlak. Draai hierbij het deeg steeds een slag zodat het aan alle kanten gelijkmatig wordt uitgerold.

Het deeg is nu gereed om er elke pasta van te maken die u wilt

Tagliatelle
Rol het deeg voorzichtig op en snijd met een mes in 5 milimeter brede linten. U kunt hiervoor ook een pastamachine gebruiken.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Heerlijke nachos

Hoe maak je zelf heerlijke nacho's? Lekker voor een feestje of voor thuis.

Krab - basisbereiding - tips en weetjes

Een verse krab, hoe begin je eraan? De basisbereiding voor krab op een eenvoudige manier gebracht.

Recept Fruitpannenkoeken

Heerlijke fruitpannenkoeken waar kids dol op zijn! Snel, makkelijk en heel erg lekker!

Atjar ála

Zelfgemaakte Atjar is vele malen lekkerder dan de gekochte versie. En je kunt het van restjes groenten maken.

Aardbeientiramisù met limoncello

Een heerlijk Italiaans desert!

Salade met komkommer & tomaat

gemakkelijk te maken, salade van komkommer & tomaat

Gebakken oosterse rijst

Een pittige gebakken oosterse rijst

Simpele Italiaanse salade in een handomdraai!

Lees hier hoe u een heerlijke Italiaanse salade kunt maken!

Glaced cupcakes

Geglaceerde cupcakes

Griekse gevulde courgettes met Avgolemono-saus

Recept voor Griekse gevulde courgettes met Avgolemono-saus

Studentenpasta met rode pesto en gerookte kipfilet

Gemakkelijke stevige pasta met de stevige bite van zongedroogde tomaten

Canneloni met kip

Heerlijke canneloni's met kip!

Italiaanse champignon ragoutbroodjes

een lekker snel lunchgerecht of makkelijk avondmaal

Hoe maak je tzatziki?

Traditioneel recept voor het maken van echte Tzatziki

Veelvuldige soorten spareribs

Vele soorten spareribs, welke kunt u bestellen?

Drie-in-de-pan

Hoe kun je zelf drie-in-de-pan maken?

Limoen-ricottacake

Een heerlijk Italiaanse limoen-ricottacake!

Zelf je eigen likeur maken

Maak zelf 1,5l likeur in 30 minuten!

Frisse spinaziesalade met spekjes en pijnboompitjes

Een zomerse gemakkelijk te bereiden salade

recept: citroenlimonade (zonder alcohol)

Een cocktail voor de kinderen: citroenlimonade!

Polenta met paddestoelen

Verras uw vrienden met deze heerlijke polenta met paddestoelen! Bon appetit!

Eenvoudig zelf croissantjes maken, eenvoudig zelf croissanten maken deel 2

Binnen 10 minuten snel en makkelijk zelf croissantjes maken.

Crostini met gemarineerde zalmforel

Crostini met gemarineerde zalmforel

Zelf Roti maken

Lekker zelf Roti maken, begint nu!

Witte chocolademousse met pure chocoladesaus en frambozen

Hoe maak je witte chocolademousse?