Recept - biefstuk tartare - vleesgerecht - rauwkost


Publicatie datum:

Een simpel recept voor een overheerlijke biefstuk tartare.

Gesponsorde koppelingen

De eenvoudige bereiding voor een biefstuk tartare. In amper een 25 minuten kan je het gerechtje opdienen.

Biefstuk tartare voor 4 personen:

- 500 g ongemalen rundsbiefstuk
- 1 grote uit (grofgesneden)
- 8 à 12 kleine zure augurken
- 4 ansjovis uit blik
- 1 eetlepele pikante mosterd
- 1/2 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel tomatenketchup
- 4 eetlepels sinaasappelsap
- 4 eetlepels cognac
- worcestersaus
- peper
- zout
- 2 à 3 ringen uien
- 6 eetlepels fijngesneden peterselie
- 4 eetlepels kappertjes
- enkele takjes peterselie
- 4 eieren

Bereiding

Nadat het je eventuele aanwezige vliesjes en vetdeeltjes uit de biefstuk hebt verwijdert, schrap je de biefstuk met een bot mes schoon. Draai dan de biefstuk door de molen.

Je voegt dan de 4 augurkjes, uisnippers en de anjovis toe aan de gemalen biefstuk, daarna maal je de biefstuk nogmaals.

Je doet de biefstuk in een kom en maakt in het midden een diep kuiltje. In het kuiltje doe je de mosterd, paprikapoeder en de tomatenketchup. Roer het geheel goed door elkaar en meng er dan het sinaasappelsap en de cognac door.
Breng dan alles op smaak door toevoeging van worcestersaus, peper en zout.

Leg dan de biefstuk op een schotel en maak hem mooi glad. Daarna hou je de sauslepel even onder water en druk met de bolle kant een kuiltje (in het midden) in de biefstuk.

De uienringen haal je even door de peterselie, om deze met de rest van de uien om de biefstuk te schikken.

De overgebleven augurken, snij in de lengterichting enkele malen in en leg je in waaiervorm op de schotel. Gaarneer deze verder met de kappertjes en de peterselie.

Het ei deel je in het eiwit en eidooier, waarbij de eidooier in zijne gehele moet blijven. De eidooier leg je in het kuiltje van de tartare.
De overige dooiers serveer je apart in een potje dit aanvullend met peper, zout, mosterd en brood.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Pasta met tonijn en broccoli

Recept voor 4 personen

Probeer nu de Italiaanse frittata! Leuk en makkelijk om te maken!

Kook de Italiaanse cultuur uw keuken in met deze heerlijke frittata!

Recept - Kip wraps, anders.

Kip in wraps, maar dan een beetje anders.

Provencaals recept 'Snijbiet op grootmoeders wijze'

Een heerlijke bereiding van een vergeten groente.

Empanada's met appelvulling

Dit is een prima idee voor een leuk uitziende lekkernij die je zo op de hand kunt eten en die je je bezoek zeker kunt voorschotelen

Cajun voorgerecht of klein hapje uit Louisiana

Een Cajun vleespasteitje is een lekker voorgerecht of hapje bij de borrel

Spinazieschotel met gebakken aardappelen - 670 calorieën per persoon

Het recept voor een spinazieschotel met aardappelen, een stevige maaltijd en door vele geliefd.

Risotto met paddestoelen en gorgonzola

Laat uw vrienden verbaasd staan met deze heerlijke risotto met paddestoelen en gorgonzola!

Zomers Pasta Recept (met pesto en kerstomaten - geheel vegetarisch)

Een vegetarisch pasta gerecht; gezond, goedkoop en erg gemakkelijk te maken.

Crêpes Suzette

Wat smaakt er nu nog beter bij dit koude winterweer als 4 uurtje als een lekker Crêpe Suzette

Hoe maak je appelflappen

Recept voor de lekkerste appelflappen

Pasta met vleesreepjes

simpel, snel en goedkoop koken!

Recept - wijting met sinaasappelsaus - visgerecht

Recept voor een zeer luchtig visgerecht met wijting.

Gamba's met courgette (Gamberoni con zucchine)

Italiaans gerecht met gamba's en courgette

Snel en goedkoop koken: gerechtje van een student

Geniet van een simpel, goedkoop en overheerlijk gerecht!

Waar komen de hete sauzen vandaan

Hete sauzen kennen een lange geschiedenis, lees hier hoe en wat.

Toscaanse ovenschotel

Een lekker en simpel gerecht met veel groenten.

Heerlijke asperges!

Heerlijke asperges met eieren en ham!

Roomsaus voor bij pasta

Lekker saus voor bij pasta

De lekkerste knolseldersoep

De lekkerste knolseldersoep, gemakkelijk te bereiden en zeer gezond!

Rundsvlees op grootmoeders wijze

Rundsvlees op grootmoeders wijze en daar kan niets boven. Overheerlijk recept.

Chocolademousse met koffielikeur (recept)

Hoe kan je zelf chocolademousse maken?

Gratinschotel met spek

Een heerlijke gratinschotel waar niet veel werk aan is!

Varkenshaas in ketjapsaus - snel, simpel en lekker

Een lekker gerecht met varkenshaas voor de snelle keuken.

Hoe maak je tzatziki?

Traditioneel recept voor het maken van echte Tzatziki