Recept - biefstuk tartare - vleesgerecht - rauwkost


Publicatie datum:

Een simpel recept voor een overheerlijke biefstuk tartare.

Gesponsorde koppelingen

De eenvoudige bereiding voor een biefstuk tartare. In amper een 25 minuten kan je het gerechtje opdienen.

Gesponsorde koppelingen

Biefstuk tartare voor 4 personen:

- 500 g ongemalen rundsbiefstuk
- 1 grote uit (grofgesneden)
- 8 à 12 kleine zure augurken
- 4 ansjovis uit blik
- 1 eetlepele pikante mosterd
- 1/2 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel tomatenketchup
- 4 eetlepels sinaasappelsap
- 4 eetlepels cognac
- worcestersaus
- peper
- zout
- 2 à 3 ringen uien
- 6 eetlepels fijngesneden peterselie
- 4 eetlepels kappertjes
- enkele takjes peterselie
- 4 eieren

Bereiding

Nadat het je eventuele aanwezige vliesjes en vetdeeltjes uit de biefstuk hebt verwijdert, schrap je de biefstuk met een bot mes schoon. Draai dan de biefstuk door de molen.

Je voegt dan de 4 augurkjes, uisnippers en de anjovis toe aan de gemalen biefstuk, daarna maal je de biefstuk nogmaals.

Je doet de biefstuk in een kom en maakt in het midden een diep kuiltje. In het kuiltje doe je de mosterd, paprikapoeder en de tomatenketchup. Roer het geheel goed door elkaar en meng er dan het sinaasappelsap en de cognac door.
Breng dan alles op smaak door toevoeging van worcestersaus, peper en zout.

Leg dan de biefstuk op een schotel en maak hem mooi glad. Daarna hou je de sauslepel even onder water en druk met de bolle kant een kuiltje (in het midden) in de biefstuk.

De uienringen haal je even door de peterselie, om deze met de rest van de uien om de biefstuk te schikken.

De overgebleven augurken, snij in de lengterichting enkele malen in en leg je in waaiervorm op de schotel. Gaarneer deze verder met de kappertjes en de peterselie.

Het ei deel je in het eiwit en eidooier, waarbij de eidooier in zijne gehele moet blijven. De eidooier leg je in het kuiltje van de tartare.
De overige dooiers serveer je apart in een potje dit aanvullend met peper, zout, mosterd en brood.


Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Makkelijk Marokkaans recept: Marokkaanse gehaktballetjes (kefta)

Heerlijke Marokkaanse gehaktballetjes

Hoe maak ik worteltjestaart?

Heerlijke worteltjestaart uit de Amerikaanse keuken.

Zelf softijs maken, het lekkerste softijs

In dit artikel lees je hoe je zelf het lekkerste softijs kunt maken.

De smaak van geur

Hoe heerlijk de smaak van een bereiding ook, wanneer je neus weinig of niets waarneemt zullen je hersenen het gerecht als minder geslaagd registreren.

Warenwetbesluit Etiketteringvan levensmiddelen: wat moet er op het etiket van een levensmiddel?

Uitleg over het warenwetbesluit etikettering: wat moet er op het etiket?