Recept - biefstuk tartare - vleesgerecht - rauwkost


Publicatie datum:

Een simpel recept voor een overheerlijke biefstuk tartare.

Gesponsorde koppelingen

De eenvoudige bereiding voor een biefstuk tartare. In amper een 25 minuten kan je het gerechtje opdienen.

Biefstuk tartare voor 4 personen:

- 500 g ongemalen rundsbiefstuk
- 1 grote uit (grofgesneden)
- 8 à 12 kleine zure augurken
- 4 ansjovis uit blik
- 1 eetlepele pikante mosterd
- 1/2 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel tomatenketchup
- 4 eetlepels sinaasappelsap
- 4 eetlepels cognac
- worcestersaus
- peper
- zout
- 2 à 3 ringen uien
- 6 eetlepels fijngesneden peterselie
- 4 eetlepels kappertjes
- enkele takjes peterselie
- 4 eieren

Bereiding

Nadat het je eventuele aanwezige vliesjes en vetdeeltjes uit de biefstuk hebt verwijdert, schrap je de biefstuk met een bot mes schoon. Draai dan de biefstuk door de molen.

Je voegt dan de 4 augurkjes, uisnippers en de anjovis toe aan de gemalen biefstuk, daarna maal je de biefstuk nogmaals.

Je doet de biefstuk in een kom en maakt in het midden een diep kuiltje. In het kuiltje doe je de mosterd, paprikapoeder en de tomatenketchup. Roer het geheel goed door elkaar en meng er dan het sinaasappelsap en de cognac door.
Breng dan alles op smaak door toevoeging van worcestersaus, peper en zout.

Leg dan de biefstuk op een schotel en maak hem mooi glad. Daarna hou je de sauslepel even onder water en druk met de bolle kant een kuiltje (in het midden) in de biefstuk.

De uienringen haal je even door de peterselie, om deze met de rest van de uien om de biefstuk te schikken.

De overgebleven augurken, snij in de lengterichting enkele malen in en leg je in waaiervorm op de schotel. Gaarneer deze verder met de kappertjes en de peterselie.

Het ei deel je in het eiwit en eidooier, waarbij de eidooier in zijne gehele moet blijven. De eidooier leg je in het kuiltje van de tartare.
De overige dooiers serveer je apart in een potje dit aanvullend met peper, zout, mosterd en brood.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Fruityoghurt

Recept fruityoghurt

Lekker Hapje: Frittata met tomaat

Dit lekkere typische Italiaanse eten kan u zowel als hapje, tussengerecht,bijgerecht of oorgerecht gebruiken

Verse tomatensoep

Verse soep van echte tomaten

Sajur spruitjes of gebakken spruitjes

Een indonesisch recept met spruiten

Peren met chocolade saus

een heerlijk desert voor na een heerlijke maaltijd en makkelijk te maken.

Recept: Kipnuggets

Recept voor heerlijke kipnuggets

Spaghetti alla carbonara volgens traditioneel recept

het maken van spaghetti op een eenvoudige en goedkope manier

Rundsvlees op grootmoeders wijze

Rundsvlees op grootmoeders wijze en daar kan niets boven. Overheerlijk recept.

Gefrituurde calamares

Recept voor Calamares

Cheesecake dessert in glaasjes

Een lekker recept voor cheesecake in glaasjes

Studentenpasta met rode pesto en gerookte kipfilet

Gemakkelijke stevige pasta met de stevige bite van zongedroogde tomaten

Mosselen uit Shetland en Vlaanderen

bedreigen de Vlaamse mosselen de monopoliepositie van de Zeeuwse mosselen?

Heineken deel 1

Geschiedenis Heineken, ontstaan van Heineken. Brouwproces Heinekenbier, Brouwproces bier

Snel en smakelijk recept uit Soedan

Een heerlijk en makkelijk recept uit Soedan

recept: citroenlimonade (zonder alcohol)

Een cocktail voor de kinderen: citroenlimonade!

Posteleinsoep

Soep van een vergeten groente

Recept wildpannetje

Recept

Varkenshaas in ketjapsaus - snel, simpel en lekker

Een lekker gerecht met varkenshaas voor de snelle keuken.

Stoomoven

Stoomoven, gezond en lekker koken op eigentijdse wijze

Recept oreo McFlurry

Recept voor de enige echte Oreo van de Mac!

Heeft u het al een keer gegeten? Sinaasappelsalade!

een verfrissende salade en binnen een paar stappen klaar!

Ontspannend genieten van Pu-Erh thee : deel 2: thee zetten is een kunst

Ontspannend genieten van een bijzondere thee. Het kan met een heerlijke verfijnde Pu Erh Thee. Pu Erh thee is een bijzondere thee, waar veel over te vertellen is. Dit is het tweede deel van een korte reeks artikelen over Pu-Erh thee.

Fruitbrochette met kiwisaus

Recept fruitbrochette met kiwisaus

Walnotentapenade

Recept van tapenade, waar je mee kunt variëren.

Pasta met tonijn en broccoli

Recept voor 4 personen