Bloemkool met peterseliesaus - 380 calorieën per persoon


Publicatie datum:

Het verfijnde receptje voor een bloemkool met peterseliesaus.

Gesponsorde koppelingen

Een bloemkool aangevuld met een verfijnde peterseliesaus.

Gesponsorde koppelingen

Voor 4 personen

- 1 grote bloemkool
- 1 eetlepel citroensap
- 1 blikje maïskorrels

Saus:

- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- 40 g boter
- 40 g bloem
- melk
- zout
- nootmuskaat

Nadat je de bloemkool in grote rozetten hebt verdeeld, leg je een half uur in kout en gezout water.

Daarna spoel je ze goed af. Leg de rozetten in water met zout en citroensap, laat ze koken, maar niet gaarkoken.

De met boter omgeschudde maïskorrels en de bloemrozetten op een schotel schikken en er de peterseliesaus overgieten.

Saus:

De boter, bloem, melk en kruiden goed mengen en tot een niet dikke witte saus laten koken.

Op het einde de fijngehakte peterselie erdoor roeren.

Dit gerechtje kan je serveren met sla en gekookte aardappeltjes.


Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Heerlijke gestoofde zalm met kruidenwijnsaus uit de oven

Heerlijke gestoofde zalm met kruidenwijnsaus uit de oven

whisky het proberen waard.

Whisky is een drank die je als zovelen moet leren waarderen, maar als het eenmaal zover is dan is er prima van te genieten.

Eenvoudig recept voor Italiaanse tomatensoep met pesto

Lees hier hoe je op eenvoudige wijze in 5 minuten een heerlijke Italiaanse tomatensoep met pesto bereiden kunt…..

Heerlijke wrap

Een overheerlijk recept voor een wrap die bovendien snel klaar is!

garnalenomelet

garnalenomelet met tauge lente-uitjes en sojasaus