Bloemkool met peterseliesaus - 380 calorieën per persoon


Publicatie datum:

Het verfijnde receptje voor een bloemkool met peterseliesaus.

Gesponsorde koppelingen

Een bloemkool aangevuld met een verfijnde peterseliesaus.

Gesponsorde koppelingen

Voor 4 personen

- 1 grote bloemkool
- 1 eetlepel citroensap
- 1 blikje maïskorrels

Saus:

- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- 40 g boter
- 40 g bloem
- melk
- zout
- nootmuskaat

Nadat je de bloemkool in grote rozetten hebt verdeeld, leg je een half uur in kout en gezout water.

Daarna spoel je ze goed af. Leg de rozetten in water met zout en citroensap, laat ze koken, maar niet gaarkoken.

De met boter omgeschudde maïskorrels en de bloemrozetten op een schotel schikken en er de peterseliesaus overgieten.

Saus:

De boter, bloem, melk en kruiden goed mengen en tot een niet dikke witte saus laten koken.

Op het einde de fijngehakte peterselie erdoor roeren.

Dit gerechtje kan je serveren met sla en gekookte aardappeltjes.


Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Halvarine, margarine of roomboter

Een informatief artikel over het gebruik van boter op brood.

Kalfsvlees met tonijnsaus

Een heerlijk Italiaans vitello tonnato (kalfsvlees met tonijnsaus)

Heerlijke Griekse soepen

Vier recepten voor traditionele Griekse soepen.

Smoothie recepten

Met de blender maakt u simpel uw eigen smoothies

Heerlijke appeltaart met een crunchy bodem

Appeltaart met noten en krokante bodem van bastognekoeken