Bloemkool met peterseliesaus - 380 calorieën per persoon


Publicatie datum:

Het verfijnde receptje voor een bloemkool met peterseliesaus.

Gesponsorde koppelingen

Een bloemkool aangevuld met een verfijnde peterseliesaus.

Gesponsorde koppelingen

Voor 4 personen

- 1 grote bloemkool
- 1 eetlepel citroensap
- 1 blikje maïskorrels

Saus:

- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- 40 g boter
- 40 g bloem
- melk
- zout
- nootmuskaat

Nadat je de bloemkool in grote rozetten hebt verdeeld, leg je een half uur in kout en gezout water.

Daarna spoel je ze goed af. Leg de rozetten in water met zout en citroensap, laat ze koken, maar niet gaarkoken.

De met boter omgeschudde maïskorrels en de bloemrozetten op een schotel schikken en er de peterseliesaus overgieten.

Saus:

De boter, bloem, melk en kruiden goed mengen en tot een niet dikke witte saus laten koken.

Op het einde de fijngehakte peterselie erdoor roeren.

Dit gerechtje kan je serveren met sla en gekookte aardappeltjes.


Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Annatto Kip recept (Filippijns)

Eeen overheerlijk traditioneel Filippijns kiprecept.

Eenvoudig recept voor Italiaanse tomatensoep met pesto

Lees hier hoe je op eenvoudige wijze in 5 minuten een heerlijke Italiaanse tomatensoep met pesto bereiden kunt…..

Spaghetti met broccoli en hammetjes

Een snel en makkelijk recept voor een lekkere en gezonde maaltijd.

Recept kalfsvlees - Kalfsvleesrol met worst - vleesgerecht

De kalfsvleesrol met worst is een uitstekend te combineren gerechtje met spinazie en aardappelpuree.

Tonijnsalade zoals het moet...

Hoe maak je nou heerlijk frisse tonijnsalade voor op stokbrood? Lees het hier...