Bloemkool met peterseliesaus - 380 calorieën per persoon


Publicatie datum:

Het verfijnde receptje voor een bloemkool met peterseliesaus.

Gesponsorde koppelingen

Een bloemkool aangevuld met een verfijnde peterseliesaus.

Gesponsorde koppelingen

Voor 4 personen

- 1 grote bloemkool
- 1 eetlepel citroensap
- 1 blikje maïskorrels

Saus:

- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- 40 g boter
- 40 g bloem
- melk
- zout
- nootmuskaat

Nadat je de bloemkool in grote rozetten hebt verdeeld, leg je een half uur in kout en gezout water.

Daarna spoel je ze goed af. Leg de rozetten in water met zout en citroensap, laat ze koken, maar niet gaarkoken.

De met boter omgeschudde maïskorrels en de bloemrozetten op een schotel schikken en er de peterseliesaus overgieten.

Saus:

De boter, bloem, melk en kruiden goed mengen en tot een niet dikke witte saus laten koken.

Op het einde de fijngehakte peterselie erdoor roeren.

Dit gerechtje kan je serveren met sla en gekookte aardappeltjes.


Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

Broodpudding - dessert

Recept voor de bereiding van een overheerlijke broodpudding aangevuld met krenten rozijnen.

Tiramisù

Een heerlijk Italiaans desert!

Cajun voorgerecht of klein hapje uit Louisiana

Een Cajun vleespasteitje is een lekker voorgerecht of hapje bij de borrel

Koken met lust

Enkele lustopwekkende voedingsmiddelen en een uitleg waarom deze het libido kunnen verhogen.

Lamsvlees met andijvie en avgolemono-saus

Grieks recept voor een stoofschotel met lamsvlees, sla (andijvie) en avgolemono-saus.