Boerenkool met ham en champignons


Publicatie datum:

Een recept voor een heerlijke boerenkoolschotel uit de oven.

Gesponsorde koppelingen

Boerenkool heeft een wat ouderwets imago. Kinderen zijn er ook vaak niet altijd even dol op. Jammer, want het is erg gezond. Dit recept maakt boerenkool echter zo lekker dat u kinderen u zeker zullen vragen het weer te maken.

Gesponsorde koppelingen

Dit recept is voor 4 personen

Wat heb je nodig:

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 400 gram boerenkool
  • 100 ml ongezoete slagroom
  • 4 eetlepels gladde mosterd
  • 75 gram roomboter
  • 250 gram strooikaas
  • 2 uien
  • 250 gram champignons
  • 400 gram voorgesneden hamreepjes
  • 200 gram crème fraîche

Wat moet je doen:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
  • Kook de aardappelblokjes in een grote pan gaar.
  • Kook ondertussen de boerenkool in een laagje water met een klontje boter gaar. Houd tijdens het koken de deksel op de pan.
  • Stamp de aardappelen fijn met de slagroom, het mosterd, een klontje boter en 50 gram strooikaas.
  • Stamp de boerenkool door de aardappelpuree.
  • Schep het boerenkoolmengsel in een diepe ovenschaal.
  • Snijd de uien in ringen.
  • Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Bak de hamreepjes en de uien bruin in wat boter.
  • Voeg de champignons toe en bak deze ook bruin.
  • Schep het hammengsel bovenop de boerenkool in de ovenschaal.
  • Smeer het crème fraîche over het hammengsel.
  • Strooi de rest van het strooikaas over de ovenschotel.
  • Zet de ovenschotel 20 - 30 minuten in de oven totdat het kaas goed gesmolten is.

Eet smakelijk!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 28
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie eten-drinken

Zelf softijs maken, het lekkerste softijs

In dit artikel lees je hoe je zelf het lekkerste softijs kunt maken.

Geroosterde pomodri-tomaten

Een heerlijk Italiaans gerecht, geroosterde pomodori-tomaten!

Atjar ála

Zelfgemaakte Atjar is vele malen lekkerder dan de gekochte versie. En je kunt het van restjes groenten maken.

Limoen-ricottacake

Een heerlijk Italiaanse limoen-ricottacake!

Kaas spreekbeurt, Kaas werkstuk.

In dit artikel lees je alles over de oorsprong de ontwikkeling van hedendaagse Hollandse Kaas.