Boerenkool met ham en champignons


Publicatie datum:

Een recept voor een heerlijke boerenkoolschotel uit de oven.

Gesponsorde koppelingen

Boerenkool heeft een wat ouderwets imago. Kinderen zijn er ook vaak niet altijd even dol op. Jammer, want het is erg gezond. Dit recept maakt boerenkool echter zo lekker dat u kinderen u zeker zullen vragen het weer te maken.

Dit recept is voor 4 personen

Wat heb je nodig:

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 400 gram boerenkool
  • 100 ml ongezoete slagroom
  • 4 eetlepels gladde mosterd
  • 75 gram roomboter
  • 250 gram strooikaas
  • 2 uien
  • 250 gram champignons
  • 400 gram voorgesneden hamreepjes
  • 200 gram crème fraîche

Wat moet je doen:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
  • Kook de aardappelblokjes in een grote pan gaar.
  • Kook ondertussen de boerenkool in een laagje water met een klontje boter gaar. Houd tijdens het koken de deksel op de pan.
  • Stamp de aardappelen fijn met de slagroom, het mosterd, een klontje boter en 50 gram strooikaas.
  • Stamp de boerenkool door de aardappelpuree.
  • Schep het boerenkoolmengsel in een diepe ovenschaal.
  • Snijd de uien in ringen.
  • Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Bak de hamreepjes en de uien bruin in wat boter.
  • Voeg de champignons toe en bak deze ook bruin.
  • Schep het hammengsel bovenop de boerenkool in de ovenschaal.
  • Smeer het crème fraîche over het hammengsel.
  • Strooi de rest van het strooikaas over de ovenschotel.
  • Zet de ovenschotel 20 - 30 minuten in de oven totdat het kaas goed gesmolten is.

Eet smakelijk!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 28
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie eten-drinken

Recept: Kipnuggets

Recept voor heerlijke kipnuggets

Spaghetti aglio e olio met cacciotore

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijke Italiaanse spaghetti op tafel met cacciatore

Crostini met gemarineerde zalmforel

Crostini met gemarineerde zalmforel

Jagerschotel

Een lekkere ovenschotel.

Hoe maak je een kaasfondue?

Tips voor het maken van een kaasfondue.

Aardappelsalade: snel en gemakkelijk

Een heerlijk, fris recept voor aardappelsalade die snel en gemakkelijk klaar te maken is.

Slowaakse kwaliteitswijnen

Slowaakse kwaliteitswijnen óók in Nederland te koop via Internet

Kalkoen met gorgonzola en parmaham

Een heerlijk gerecht dat ze alleen in de beste restaurants in Italie serveren! Maak het nu in uw eigen keuken!

Pasta met tonijn en broccoli

Recept voor 4 personen

Makkelijk recept: Marokkaanse stoofpot

Een lekker en makkelijk te maken Marokkaans recept

Zelfgemaakte vissoep!

Heerlijke vissoep in een paar stappen!

Fruitbrochette met kiwisaus

Recept fruitbrochette met kiwisaus

Paddenstoelentaart

Een heerlijk hoofdgerecht gemaakt met oud brood.

Nederlandse snelle appeltaart zonder boter

Een overheelijk appeltaartrecept met minder calorien die makkelijk en snel te bereiden is

Fruitige Milkshake

Een heerlijk milkshake recept, snel en gemakkelijk te bereiden!

Lasagne Veganistisch

Een makkelijke lasagne voor de veganist.

Friet met kip: een simpel en heerlijk recept voor kleine en grote gezinnen

Dit recept is simpel te maken voor twee personen, maar ook eenvoudig uit te breiden naar bijvoorbeeld 10 personen, u hoeft slecht de hoeveelheid kip en aardappelen daarop af te stemmen en een passende ovenschaal te gebruiken.

recept: citroenlimonade (zonder alcohol)

Een cocktail voor de kinderen: citroenlimonade!

De gevaren van glucose-fructosestroop

In veel zoete producten zit fructosestroop, maar helaas is dit toevoegmiddel niet zo goed voor je gezondheid. Lees hier waarom!

Recepten met pastinaak

Soep en puree van pastinaak

Recept soezen

Recept soezen gevuld met banketbakkersroom

Hoe maak je kip in wijnsaus

Een hoofdgerecht van kip in wijn bereid, voor 4 personen,

Ook bij regenachtige dagen lekker grillen met de grillpan

grillpan

Heerlijke omakoekjes: Citroenkoekjesrecept

Een heerlijk koekjesrecept dat van generatie op generatie is doorgegeven.

Chocoladefondue, het vrouwelijke bier !

Een uitgebreide bechrijving over hoe je de perfecte chocoladefondue houdt, de benodigdheden, de dippers en wat extra variatie !