Boerenkool met ham en champignons


Publicatie datum:

Een recept voor een heerlijke boerenkoolschotel uit de oven.

Gesponsorde koppelingen

Boerenkool heeft een wat ouderwets imago. Kinderen zijn er ook vaak niet altijd even dol op. Jammer, want het is erg gezond. Dit recept maakt boerenkool echter zo lekker dat u kinderen u zeker zullen vragen het weer te maken.

Gesponsorde koppelingen

Dit recept is voor 4 personen

Wat heb je nodig:

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 400 gram boerenkool
  • 100 ml ongezoete slagroom
  • 4 eetlepels gladde mosterd
  • 75 gram roomboter
  • 250 gram strooikaas
  • 2 uien
  • 250 gram champignons
  • 400 gram voorgesneden hamreepjes
  • 200 gram crème fraîche

Wat moet je doen:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
  • Kook de aardappelblokjes in een grote pan gaar.
  • Kook ondertussen de boerenkool in een laagje water met een klontje boter gaar. Houd tijdens het koken de deksel op de pan.
  • Stamp de aardappelen fijn met de slagroom, het mosterd, een klontje boter en 50 gram strooikaas.
  • Stamp de boerenkool door de aardappelpuree.
  • Schep het boerenkoolmengsel in een diepe ovenschaal.
  • Snijd de uien in ringen.
  • Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Bak de hamreepjes en de uien bruin in wat boter.
  • Voeg de champignons toe en bak deze ook bruin.
  • Schep het hammengsel bovenop de boerenkool in de ovenschaal.
  • Smeer het crème fraîche over het hammengsel.
  • Strooi de rest van het strooikaas over de ovenschotel.
  • Zet de ovenschotel 20 - 30 minuten in de oven totdat het kaas goed gesmolten is.

Eet smakelijk!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 28
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie eten-drinken

Hoe kun je lekker koken met insecten, maden en wormen?

Steeds meer wetenschappers zijn het er over eens, insecten, maden en wormen worden in de toekomst de belangrijkste vleesvervangers. Hoe kun je deze lekker bereiden.

Paddestoelen

Paddestoelen zijn in allerlei gerechten te gebruiken, van soep tot saus, van quiche tot vleesvervanger

Kalfsvlees met tonijnsaus

Een heerlijk Italiaans vitello tonnato (kalfsvlees met tonijnsaus)

recept - hapjes - borrelhapjes

Houdt u van borrelhapjes? Hier enkele receptjes.

Lekker anders; Gevulde portobello voor op de BBQ

Drie verschillende snelle en makkelijke recepten voor als je eens wat anders op de bbq wilt hebben.