Bokbier


Publicatie datum:

Elke herfst is het er weer maar wat is nu precies bokbier

Gesponsorde koppelingen

Als je regelmatig in de herfst van een hartverwarmend bokbiertje geniet en je wil iets meer weten over de ontstaansgeschiedenis van deze heerlijke biersoort lees dan verder

Geschiedenis:

Om eerst maar eens een misverstand uit de weg te ruimen: bokbier heeft niks met bokken te maken, dus hoewel zo'n afbeelding op een flesje leuk staat slaat het eigenlijk nergens op..Het oorspronkelijke recept voor bokbier komt uit Duitsland, uit het plaatsje Einpock om precies te zijn. Daar besteld men toen Einpocker bier, in de loop der jaren verkort met bestellen tot ein Bock..Daar komt de  naam vandaan.

Het bier zelf is ontstaan doordat men aan het eind van de zomer diverse proefbrouwsels maakten om de kwaliteit van het gerst te testen. Deze proefbrouwels waren begin oktober gereed om te drinken, en werden verkocht onder de naam bockbier.

Tegenwoordig wordt deze traditie in stand gehouden, alhoewel proefbrouwels niet meer nodig zijn aangezien de kwaliteit van het gerst in het laboratorium vastgesteld wordt.

Eigenschappen:

Bokbier is een redelijk zwaar bier variërend in alcoholpercentage van een procent of 6 tot 7,5 procent. Het heeft een donkere robijnrode kleur. Alhoewel je tegenwoordig ook wel erg donkere varianten ziet.

Genieten:

Om bokbier goed te kunnen proeven kun je het toch het beste uit een bol glas drinken met een ronde buik en dan iets taps toelopend richting mond. Hierdoor komen smaak en geur optimaal naar boven. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen smaakvoorkeur van heel zoet tot eerder bitter. Gelukkig zijn er heel veel verschillende varianten en is er dus voor ieder wel wat wils. Om te bepalen wat voor jou het lekkerste bokbiertje is er uiteraard maar een methode: veel proeven....

Maar dat is niet erg want wat is er nu mooier dan in gezelschap genieten van een heerlijk bokbiertje terwijl je de regen tegen de ramen hoor klateren?

Let wel op aangezien dit een stevig bier is, drink je er niet zomaar een aantal weg, dus hiervoor geldt zeker: geniet maar drink met mate.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 108
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Hoe bak je nou een goede pannenkoek

De manier om een goede pannenkoek te bakken

Recept kalfsvlees - Kalfsvleesrol met worst - vleesgerecht

De kalfsvleesrol met worst is een uitstekend te combineren gerechtje met spinazie en aardappelpuree.

Griekse gevulde courgettes met Avgolemono-saus

Recept voor Griekse gevulde courgettes met Avgolemono-saus

Walnotentapenade

Recept van tapenade, waar je mee kunt variëren.

Lekkere Griekse nagerechten

Lekkere Griekse nagerechten in een handomdraai

Griekse gehaktballetjes met avgolemono-saus

Griekse gehaktballetjes in ei-citroensaus

Kaas spreekbeurt, Kaas werkstuk.

In dit artikel lees je alles over de oorsprong de ontwikkeling van hedendaagse Hollandse Kaas.

Wat is het verschil tussen abdij en trappistenbier

Alle trappistenbier is in principe een adbijbier maar niet elk abdijbier is trappistenbier.

Kaasplankjes als dessert

Een kaasplankje als dessert past prima bij een uitgebreide maaltijd

Pasta genovese

Een simpele en makkelijk gerecht om pasta te maken!

Afvallen met vijf maaltijden per dag

Vijf porties groente en fruit bij je dagelijkse eetpatroon

Camembertschotel

Recept voor Camembertschotel

Zelf vleeskroketten maken, eenvoudig recept voor kroketten

Maak nu zelf eenvoudig de lekkerste vleeskroketten met deze recepten.

Pittige zuurkoolschotel

Recept voor een heerlijke zuurkoolschotel

Gevulde appeltjes van oranje (Toetje)

gevulde sinasappel koud geserveerd

Heerlijke frisse maaltijdsalade - Appel, walnoot

Een heerlijke frisse maaltijdsalade, met appel, druiven, walnoot en gorgonzola

Heineken deel 1

Geschiedenis Heineken, ontstaan van Heineken. Brouwproces Heinekenbier, Brouwproces bier

Recept: Lekkere Ovenfrietjes

Recept: Heerlijke, gezonde ovenfrietjes

Appeltaart recept

Recept voor een eenvoudige overheerlijke appeltaat met zandtaart bodem

Gebakken oosterse rijst

Een pittige gebakken oosterse rijst

Gebakken aubergine met tomaat en geitenkaas!

Dit kunt u makkelijk gebruiken als voorgerecht! Leuk en makkelijk om te maken!

recept: flensjes met pruimencompote

Zo maakt u een heerlijk nagerecht: flensjes met pruimencompote.

Makkelijk recept: Marokkaanse stoofpot

Een lekker en makkelijk te maken Marokkaans recept

Frietje Kapsalon, shoarmaschotel Kapsalon, shoarma Kapsalon

In dit artikel de makkelijke recepten voor Frietje Kapsalon of Shoarma Kapsalon.

Minestronesoep

Een heerlijke maaltijdsoep binnen een paar minuten klaar!