Broodbakmachine


Publicatie datum:

In een broodbakmachine maakt u zelf eenvoudig uw verse brood

Gesponsorde koppelingen

Een broodbakmachine is een keukenmachine en een oventje ineen waarmee u uw eigen brood maakt. Wakker worden met de geur van vers brood, is dat geen zalig idee? Verder is een groot voordeel van een broodbakmachine dat u kunt kiezen uit verschillende meelsoorten, kunt variëren met noten en zaden, maar ook voor degene met bijvoorbeeld een tarwe-allergie of een gist-allergie zijn er allerlei alternatieven te bedenken en te maken.

Houdt u van de geur van versgebakken brood? Veel mensen noemen de geur van versgebakken brood als hun meest favoriete geur. Kunt u zich voorstellen hoe het ruikt als u 's ochtends uw bed uitkomt en de geur van versgebakken brood hangt in uw keuken? Het is heel eenvoudig te realiseren met een broodbakmachine.
Het is alleen een kwestie van 's avonds de juiste ingrediënten in de deegbak doen, het gewenste programma en tijd instellen en als u 's ochtends uw bed uitkomt, is het brood klaar en ruikt het naar een echte bakkerij!

De meeste broodbakmachines hebben meerdere functies, voor het bakken van verschillende soorten deeg, bijvoorbeeld wit, bruin en volkoren, maar ook voor het kneden van pastadeeg, pizzadeeg en cake. Er zijn zelfs broodbakmachines waarin u jam kunt koken.

Hoe uitgebreid u uw machine wilt, hangt natuurlijk af van uw persoonlijke wensen, meestal is het voldoende als er verschillende broodprogramma's op zitten. Verder is er meestal een keuze qua formaat van het brood dat uit de machine kan komen. Bent u alleen of met z'n vieren, dan is dit een belangrijke optie die u voor aanschaf moet bekijken. Uiteraard is de timerfunctie handig om de machine van te voren in te stellen en toch 's ochtends vers brood te hebben, maar tegenwoordig zijn er vrijwel geen machines meer te vinden die deze optie niet hebben.

Hoe werkt het?

Afhankelijk van het specifieke type broodbakmachine voegt u eerst de vloeistof, dan het meel (of meerdere soorten, al naar gelang uw smaak) en vervolgens zout, gist en boter toe. Er zijn machines waar de volgorde precies andersom is, maar dat is in de gebruiksaanwijzing terug te vinden. Denk er aan dat u gist en zout gescheiden houdt als u de timerfunctie gebruikt. Als gist namelijk in aanraking komt met zout gaat de gistende werking achteruit en zal uw brood niet of nauwelijks rijzen.
Kies vervolgens het juiste programma, bijvoorbeeld 'standaard bruin', reken uit hoe laat u uw brood klaar wilt hebben, geef de juiste tijd in en druk op 'start'. Een kind kan de was doen. U kunt rustig naar bed, 's nachts begint de machine te kneden, te rijzen, te kneden en weer te rijzen, waarna hij uiteindelijk gaat bakken en u bij het opstaan wordt verwelkomd door de heerlijke geur van vers brood.
Haal het brood uit de machine, laat even afkoelen op een rooster en snijden maar!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 33
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Pompoensoep

Pompoensoep met ui, paprika en natuurlijk pompoen!

Granita di caffè

Zo maak je zelf de heerlijkste nagerecht!

Kaas spreekbeurt, Kaas werkstuk.

In dit artikel lees je alles over de oorsprong de ontwikkeling van hedendaagse Hollandse Kaas.

Antiliaans kippensoep

Heerlijk gezonde kippensoep op antilliaanse wijze

Noni fruit

Een niet zo bekende superfood uit Azië. De Noni staat bekend om haar heilzame en genezende werking. De plant geeft het hele jaar door vruchten.

Canneloni met kip

Heerlijke canneloni's met kip!

Recept - inktvis met vulling - visgerecht - 390 calorieën per portie

Inktvis voorzien van een zeer gezonde vulling. Een luchtig receptje.

Verantwoorde tussendoortjes/snacks

Lekker en verantwoorde tussendoortjes

Risotto primavera

Heerlijke risotto met veel verse groente!

De lekkerste koffie, de beste koffie, de goedkoopste koffie

Op deze pagina een overzicht van de lekkerste koffie, de beste koffie en de goedkoopste koffie van dit moment.

Zuurkoolsoep, reiniging voor de darmen

Super gemakkelijk te maken maaltijdsoep, klaar in 20 minuten.

recept: snelle, makkelijke en lekkere pasta!

een heerlijk zomers koud pastagerecht, gemaakt in een handomdraai!

Hachee afgebonden met perkoek

Een heerlijke hachee voor bij de hutspot, aardappelen of frietjes

Recept - chocolade-sinaasappelcrème-taart - taart - dessert

Het recept van een verrukelijke en verse chocolade-sinaasappel-taart.

Goedkoop koken

Koken met laag budget

Heerlijke Hollandse appeltaart met een eigen swing

Het beste recept voor heerlijke hollandse appeltaart met gember.

Wervelkoek

Wervelkoek

Knoedels, een gastronomische lekkernij... of toch niet ?

Wie op reis gaat naar Zuid-Duitsland, Oostenrijk of Tsjechië komt ze ongetwijfeld tegen op het bord : knoedels. Voor enkelen een gastronomisch hoogstandje, voor de meesten een ervaring die men meestal zo snel mogelijk wil vergeten en in de toekomst vermijden.

Jagerschotel

Een lekkere ovenschotel.

Lasagne Veganistisch

Een makkelijke lasagne voor de veganist.

Hoe maak je Rösti, zoals ze dat in Zwitserland eten

Zwitserse rösti, lekker voor de koude maanden van het jaar

Exotisch kipgerecht met aardappelen

Een heerlijk kipgerecht met exotische smaken uit Marokko.

Wokgerecht: Roergebakken runderfilet

Een uitzonderlijk lekker wokgerechtje met runderfilet

Inventariseren van de wijnkelder.

Hoe je eenvoudig je wijnkelder kan inventariseren.

Campingmaaltijd: Sperziebonen schotel

Lekker koken op de camping maak een eenpasgerecht op de sköttelbraai