Broodbakmachine


Publicatie datum:

In een broodbakmachine maakt u zelf eenvoudig uw verse brood

Gesponsorde koppelingen

Een broodbakmachine is een keukenmachine en een oventje ineen waarmee u uw eigen brood maakt. Wakker worden met de geur van vers brood, is dat geen zalig idee? Verder is een groot voordeel van een broodbakmachine dat u kunt kiezen uit verschillende meelsoorten, kunt variëren met noten en zaden, maar ook voor degene met bijvoorbeeld een tarwe-allergie of een gist-allergie zijn er allerlei alternatieven te bedenken en te maken.

Houdt u van de geur van versgebakken brood? Veel mensen noemen de geur van versgebakken brood als hun meest favoriete geur. Kunt u zich voorstellen hoe het ruikt als u 's ochtends uw bed uitkomt en de geur van versgebakken brood hangt in uw keuken? Het is heel eenvoudig te realiseren met een broodbakmachine.
Het is alleen een kwestie van 's avonds de juiste ingrediënten in de deegbak doen, het gewenste programma en tijd instellen en als u 's ochtends uw bed uitkomt, is het brood klaar en ruikt het naar een echte bakkerij!

De meeste broodbakmachines hebben meerdere functies, voor het bakken van verschillende soorten deeg, bijvoorbeeld wit, bruin en volkoren, maar ook voor het kneden van pastadeeg, pizzadeeg en cake. Er zijn zelfs broodbakmachines waarin u jam kunt koken.

Hoe uitgebreid u uw machine wilt, hangt natuurlijk af van uw persoonlijke wensen, meestal is het voldoende als er verschillende broodprogramma's op zitten. Verder is er meestal een keuze qua formaat van het brood dat uit de machine kan komen. Bent u alleen of met z'n vieren, dan is dit een belangrijke optie die u voor aanschaf moet bekijken. Uiteraard is de timerfunctie handig om de machine van te voren in te stellen en toch 's ochtends vers brood te hebben, maar tegenwoordig zijn er vrijwel geen machines meer te vinden die deze optie niet hebben.

Hoe werkt het?

Afhankelijk van het specifieke type broodbakmachine voegt u eerst de vloeistof, dan het meel (of meerdere soorten, al naar gelang uw smaak) en vervolgens zout, gist en boter toe. Er zijn machines waar de volgorde precies andersom is, maar dat is in de gebruiksaanwijzing terug te vinden. Denk er aan dat u gist en zout gescheiden houdt als u de timerfunctie gebruikt. Als gist namelijk in aanraking komt met zout gaat de gistende werking achteruit en zal uw brood niet of nauwelijks rijzen.
Kies vervolgens het juiste programma, bijvoorbeeld 'standaard bruin', reken uit hoe laat u uw brood klaar wilt hebben, geef de juiste tijd in en druk op 'start'. Een kind kan de was doen. U kunt rustig naar bed, 's nachts begint de machine te kneden, te rijzen, te kneden en weer te rijzen, waarna hij uiteindelijk gaat bakken en u bij het opstaan wordt verwelkomd door de heerlijke geur van vers brood.
Haal het brood uit de machine, laat even afkoelen op een rooster en snijden maar!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 33
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Energierijke shake

Energierijke kwarkshake met hoge voedingfswaarde

Chinese tomaten soep

Chinese tomaten volgens tradioneel recept

Koffie - Irish koffie - koffie Brûlot - Borgia koffie

De bereidingswijze voor koffie op 3 verschillende manieren.

Recept voor een lekkere authentieke bruschetta met pesto

Lekkere Italiaanse Bruschetta.

Spaghetti aglio e olio met cacciotore

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijke Italiaanse spaghetti op tafel met cacciatore

Welke koffie past bij jou?

Houd je van echte espresso, pads, zelf opgegoten koffie? Welke maling van de bonen vind je het lekkerst ? vers gemalen, voorgemalen of in senseo-pads ? wat maakt het eigenlijk uit? En wat kost het ?

Verse tomatensoep

Verse soep van echte tomaten

Minestronesoep

Een heerlijke maaltijdsoep binnen een paar minuten klaar!

Italiaanse fritatta met courgette en mozzarella

Een heerlijk Italiaanse schotel binnen no time klaar!

Recept romig kip pannetje met tuinkers

Recept

Chocolade en aardbeien roomijs

diverse recepten voor zelfgemaakt ijs in de ijsmachine

Toscaanse scholrolletjes

Een heerlijk Italiaans gerecht uit eigen keuken!

Sabayon met vers fruit

Een leuk receptje!

Recept voor de lekkerste knoflookboter

Het beste recept voor de lekkerste klassieke natuurlijke verse knoflookboter.

garnalenomelet

garnalenomelet met tauge lente-uitjes en sojasaus

Tiramisù

Een heerlijk Italiaans desert!

Basisrecept voor Tomatensaus - Makkelijk & Lekker

Basisrecept voor heerlijke tomatensaus.

Kaasfondue met rauwe groenten en stokbrood

Een vegetarische kaasfondue voor 6 personen met rauwe groenten en stokbrood

Sajur spruitjes of gebakken spruitjes

Een indonesisch recept met spruiten

Italiaanse gesmoorde venkel (Finocchio)

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijke Italiaans gerecht op tafel, verras uw vrienden met uw kookkunsten!

Appeltaart op mijn manier

Appeltaarten kun je op vele manieren maken. De volgende versie is mijn eigen favoriet

Aardpeerschotel met prei en hazelnoten

Recept voor een ovenschotel met aardperen, prei, aardappelen en hazelnoten

Bananentaart - dessert - 350 calorieën per portie

Verwen uzelf eens goed met het bereiden van dit receptje. Een banantaart kan iedereen wel bekoren.

Heerlijke ovenschotel met veel groentes en tortilla chips

Recept voor een ovenschotel met allerlei groenten, lekkere kruiden en tortilla chips

De bekende italiaanse tomaten saus

Overheerlijke italiaanse tomatensaus. Haal de cultuur in uw keuken!