Broodbakmachine


Publicatie datum:

In een broodbakmachine maakt u zelf eenvoudig uw verse brood

Gesponsorde koppelingen

Een broodbakmachine is een keukenmachine en een oventje ineen waarmee u uw eigen brood maakt. Wakker worden met de geur van vers brood, is dat geen zalig idee? Verder is een groot voordeel van een broodbakmachine dat u kunt kiezen uit verschillende meelsoorten, kunt variëren met noten en zaden, maar ook voor degene met bijvoorbeeld een tarwe-allergie of een gist-allergie zijn er allerlei alternatieven te bedenken en te maken.

Houdt u van de geur van versgebakken brood? Veel mensen noemen de geur van versgebakken brood als hun meest favoriete geur. Kunt u zich voorstellen hoe het ruikt als u 's ochtends uw bed uitkomt en de geur van versgebakken brood hangt in uw keuken? Het is heel eenvoudig te realiseren met een broodbakmachine.
Het is alleen een kwestie van 's avonds de juiste ingrediënten in de deegbak doen, het gewenste programma en tijd instellen en als u 's ochtends uw bed uitkomt, is het brood klaar en ruikt het naar een echte bakkerij!

De meeste broodbakmachines hebben meerdere functies, voor het bakken van verschillende soorten deeg, bijvoorbeeld wit, bruin en volkoren, maar ook voor het kneden van pastadeeg, pizzadeeg en cake. Er zijn zelfs broodbakmachines waarin u jam kunt koken.

Hoe uitgebreid u uw machine wilt, hangt natuurlijk af van uw persoonlijke wensen, meestal is het voldoende als er verschillende broodprogramma's op zitten. Verder is er meestal een keuze qua formaat van het brood dat uit de machine kan komen. Bent u alleen of met z'n vieren, dan is dit een belangrijke optie die u voor aanschaf moet bekijken. Uiteraard is de timerfunctie handig om de machine van te voren in te stellen en toch 's ochtends vers brood te hebben, maar tegenwoordig zijn er vrijwel geen machines meer te vinden die deze optie niet hebben.

Hoe werkt het?

Afhankelijk van het specifieke type broodbakmachine voegt u eerst de vloeistof, dan het meel (of meerdere soorten, al naar gelang uw smaak) en vervolgens zout, gist en boter toe. Er zijn machines waar de volgorde precies andersom is, maar dat is in de gebruiksaanwijzing terug te vinden. Denk er aan dat u gist en zout gescheiden houdt als u de timerfunctie gebruikt. Als gist namelijk in aanraking komt met zout gaat de gistende werking achteruit en zal uw brood niet of nauwelijks rijzen.
Kies vervolgens het juiste programma, bijvoorbeeld 'standaard bruin', reken uit hoe laat u uw brood klaar wilt hebben, geef de juiste tijd in en druk op 'start'. Een kind kan de was doen. U kunt rustig naar bed, 's nachts begint de machine te kneden, te rijzen, te kneden en weer te rijzen, waarna hij uiteindelijk gaat bakken en u bij het opstaan wordt verwelkomd door de heerlijke geur van vers brood.
Haal het brood uit de machine, laat even afkoelen op een rooster en snijden maar!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 33
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Kaas

Dit artikel gaat over kaas. De geschiedenis, de bereiding, verschillende soorten kaas, schimmel kazen en het snijden van kaas.

Overheerlijk appelwafeltje

maak in minder dan 5 minuten een heerlijk appelwafeltje

Stoomoven

Stoomoven, gezond en lekker koken op eigentijdse wijze

Heerlijke asperges!

Heerlijke asperges met eieren en ham!

Kip met pesto in bladerdeeg

Een snelle manier van lekker koken.

Kabouterhuisjes Soep (Champignonsoep)

Een champignonsoepje waar je de vingers bij aflikt

Bang Bang Chicken

Een frisse oosterse salade met kip

Tonijnsalade zoals het moet...

Hoe maak je nou heerlijk frisse tonijnsalade voor op stokbrood? Lees het hier...

Canapés met gerookte oesters

canapé met gerookte oesters

Aardappelen en Knolgewassen

Een artikel over de verschillende soorten aardappels en knolgewassen.

gefrituurde knoflook garnalen

Heerlijke gefrituurde garnalen.

Vegetarisme: de weg naar een betere toekomst?

Waarom men besluit vegetariër te worden.

Goedkoop uit eten in Amsterdam

Lekker uit eten in de Korte Leidse Dwarsstraat in hartje Amsterdam hoeft niet duur te zijn.

Groente pannenkoeken met een vleugje zoetigheid;

Heerlijk voedzaam en vullend recept voor als je eens wat anders op je pannenkoek wilt hebben dan stroop of suiker.

Normandische salade

Een heerlijke salade om in het voorjaar te eten, wanneer de tuinkers weer te krijgen is.

Gevulde bootjes (Meloen met ham voorgerecht)

Bootje van meloen gevuld met ham

Hoe krijg je een lekkere spek pannenkoek

Hier lees je hoe je een heerlijke spek pannenkoek kan bakken

Rauwe ham met fruit als voorgerecht

Een fris voorgerecht van ham en fruit, lekker bij een stukje brood met kruidenboter

Afvallen: Hoe moet het wel?

Tips voor blijvend gewichtverlies

Supersimpel pasta gerecht met spinazie.

Heel makkelijk gerecht, weinig bereidingstijd en met een zeer verrassende smaak makkelijk aan te passen per persoon.

Antiliaans kippensoep

Heerlijk gezonde kippensoep op antilliaanse wijze

Wokgerecht: Zoetzure kip

Snel klaar, niet alledaags en onbeschrijfelijk lekker, zoetzure kip in de wok klaargemaakt.

Mediterrane muffins

Mediterrane muffins

De waarheid rondom eieren

Supermarkten maken keuzes in welke eieren ze aanbieden. Wat zijn de verschillen tussen eieren en hoe worden de kippen gehouden?

Couscous met lam, wortel en venkel

Heerlijke marokkaanse gerecht,