Broodje döner.


Publicatie datum:

Een broodje döner kebab, een zout- en vetbom.

Gesponsorde koppelingen

Veel mensen accosieren sla of iets groens in een broodje als gezond, maar is een broodje döner echt
zo gezond? In het plaatje hiernaast is te zien dat er erg veel groente tussen zit. Hierdoor denken vele mensen dat dit een gezond gerecht is. Maar schein bedriegt, dit is echter niet waar. Een broodje zoals deze bevat enorm veel zout én vet.

Een broodje doner kebab is geliefd onder vele mensen. Dit broodje vlees komt oorspronkelijk uit Turkije. Dit is oorspronkelijk gemaakt van lamsvlees, maar tegenwoordig worden er meerdere vleessoorten gebruikt, zoals kip, kalkoen of kalfsvlees. Meestal is dit vlees bewerkt met kruiden. De oorspronkelijker doner bestaat uit een vleesstaaf die belegd is met een laagje vlees en daarna een laagje vet. De vleesstaaf wordt verhit met een gril en in platte stukjes gesneden met een speciaal mes of een elektrisch snijapparaat.

Vervolgens wordt het geserveerd als schotel met sla, tomaat, ui. Bij de schotel is er keuze uit rijst, patat of een broodje. Het kan ook apart op een broodje geserveerd worden, waardoor het makkelijker te eten is en waardoor het ook meer een lunch gerecht is dan een diner gerecht. Bij de doner wordt er vaak in Nederland knoflooksaus, cocktailsaus of sambal toegevoegd.

Een groot deel van de doner wordt geimporteerd uit Duitse fabrieken, hierdoor is de kebab ook veel goedkoper in Duitsland. In Duitsland is een broodje doner te nuttigen voor €1,- terwijl dit in Nederland verschilt van €3,- tot €7,-. Een groot verschil.

In Nederland wordt een broodje doner kebab meestal een broodje kebab genoemd, dit is vanwege het gemak.

 

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker imberly

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 8
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Boeuf Bourguignonne

Boeuf Bourguignonne

Vegetarisch koken is niet moeilijk

Zelf eet ik deze maand 5 jaar vegetarisch, een eetstijl die me geen enkele moeite meer kost. Ik kan me echter goed herinneren hoe lastig het was in het begin.

Gevulde wraps

een snel en gemakkelijk recept dat erg lekker is.

Kaasplankjes als dessert

Een kaasplankje als dessert past prima bij een uitgebreide maaltijd

Smoothie gezond en voor iedereen

De beste smoothie ideeen. Iedereen kan ze maken.

Campingmaaltijd: Sperziebonen schotel

Lekker koken op de camping maak een eenpasgerecht op de sköttelbraai

Aardappelen

Een beschrijving van de belangrijkste groente ter wereld

Tonijnsalade met aardappelen

Een heerlijke salade uit het zuiden!

Verantwoorde tussendoortjes/snacks

Lekker en verantwoorde tussendoortjes

Cajun rivierkreeft uit Louisiana in bouillon gestoofd

Cajun rivierkreeft uit Louisiana in bouillon gestoofd

Lamskoteletjes met honing-tijmsaus

Een (lams)vleesgerecht voor de liefhebber, 2 personen

Mexicaanse kip

Recept voor 4 personen

Heineken deel 2

Geschiedenis Heineken, ontstaan van Heineken. Brouwproces Heinekenbier, Brouwproces bier

Hoe maak je een kaasfondue?

Tips voor het maken van een kaasfondue.

Recept wildpannetje

Recept

Recept vet -en suikerarme yoghurt-chocoladebavarois

Recept vet -en suikerarme yoghurt-chocoladebavarois

Italiaanse saus Salsa verde

Heerlijke Italiaanse saus in 2 stappen klaar!

Hoe maak je lekkere kruidenboter?

Recept voor het maken van kruidenboter.

whisky het proberen waard.

Whisky is een drank die je als zovelen moet leren waarderen, maar als het eenmaal zover is dan is er prima van te genieten.

Wokgerecht: Pannenkoeken met lente-uitjes

Het recept van een zeer smakelijke wokpannenkoek. Niet alledaags, maar zeer lekker.

Vegetarisme: de weg naar een betere toekomst?

Waarom men besluit vegetariër te worden.

Olijftapenade (zonder poespas)

De meest overheerlijke olijftapenade vind je hier! Lees dit artikel en ga ermee aan de slag...

Zeebaarsfilets in broodkorst

recept te maken met oud brood.

Hoe maak je simpel een Italiaanse visschotel

Vis met een kruidige en gevulde Italiaanse saus

Recept kalfsvlees - kalfsragoût met groenten - stoofschotel

Een heerlijke stoofschotel die een volledige maaltijd vormt.