Cajun rivierkreeft uit Louisiana in bouillon gestoofd


Publicatie datum:

Cajun rivierkreeft uit Louisiana in bouillon gestoofd

Gesponsorde koppelingen

Cajun rivierkreeft, het voornaamste bestanddeel van de Cajun-keuken, nu in een kruidige bouillon gaargestoofd. Het recept is voor 4 personen.

Nodig:

grote soep- of braadpan, snijplank en mes.

Ingrediënten:

750 gram aan levende  rivierkreeften, 2 uien, 2 paprika's, 4 tomaten, 1 stengel bleekselderij, 4 teentjes knoflook, 2 eetlepels peterselie, 500 cc visbouillon, 1/2 theelepel cayennepeper, 1/2 theelepel zwarte peper, 1/2 theelepel gedroogde tijm en een verse peper.

Bereiding:

Snijd de tomaten en uitjes klein, samen met de bleekselderij en de verse peper. Maak de visbouillon in de pan en doe de groenten erbij, goed roeren. Doe nu de kruiden erbij en roer alles goed door elkaar.
Doe de levende rivierkreeften in de kokende bouillon en laat het geheel koken gedurende 20 minuten, minimaal.
Haal de rivierkreeften uit de bouillon, laat de bouillon wat inkoken en leg 5 minuten voor het serveren de kreeften nog even in de pan met ingedikt bouillon.

Tip:

Het is misschien een naar idee om de kreeft levend in kokende bouillon te doen, een alternatief is om voorgekookte rivierkreeftestaarten te kopen, die hoeven alleen maar opgewarmd te worden in de bouillon.

Serveer dit gerecht met (safraan) rijst en een salade en een frisse witte Muskat wijn.

Kijk voor de rest van de maaltijd naar ándere recepten op www.foobie.nl onder het kopje: eten en drinken en voor de geschiedenis van de Cajun-keuken onder het kopje regio's en landen.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 40
Leden aangebracht: 59

Meer uit de categorie eten-drinken

Pasta met vleesreepjes

simpel, snel en goedkoop koken!

Een heerlijke Kip wrap

Een recept gebasseerd op de tomato cheese van de MC donalds

De bierlaars

Misschien heb je het je al eens afgevraagd, wat is een bierlaars nu precies, en waar komt het vandaan? In dit artikel leer je er alles over!

Tagliatelle met artisjokken

Een heerlijk gerecht uit de Italiaanse keuken!

Zoutzure siciliaanse groenten

een heerlijke italiaanse caponata (zoutzure siciliaanse groenten)

Catalaans gekruid stokbrood

Recept voor Catalaans gekruid stokbrood

Chocoladefondue, het vrouwelijke bier !

Een uitgebreide bechrijving over hoe je de perfecte chocoladefondue houdt, de benodigdheden, de dippers en wat extra variatie !

Elk pondje gaat door het mondje

Elk pondje gaat door het mondje.

Pittige salamimuffins

Pittige salamimuffins

Proteinedieten en Low Carb recepten

Low Carb recepten en eiwitrijke dieten horen bij elkaar. Welke dieten en recepten heeft u nodig om snel en veel af te vallen?

thaise kip wokken met gember sjalotjes en kokos

recept thaise kip lekker wokken/roerbakken

Spaghetii aglio e olio 'De klassieker'

De echte klassieke spaghetti vind u hier!

Spaghetti alla carbonara volgens traditioneel recept

het maken van spaghetti op een eenvoudige en goedkope manier

Chocolade - de geschiedenis en productie

Chocolade - de geschiedenis en productie

Walnotentapenade

Recept van tapenade, waar je mee kunt variëren.

Kalfsfricassee

Een simpele, maar lekker recept voor de bereiding van Kalfsfricassee

Recept cocktails met aardbei

9 heerlijke cocktails met aardbei!

Griekse rijstsoep of Avgolemonosoep

Een lichte voedzame rijst-soep met ei-citroensaus.

Vispakketjes met pesto en groenten gestoomd in de oven

Vispakketjes met pesto en groenten, gestoomd in de oven

Smoothie gezond en voor iedereen

De beste smoothie ideeen. Iedereen kan ze maken.

Griekse tzatziki saus

Tzatzikisaus, een lekkere frisse saus/salade bij het gekruide vlees

Frutta con zabaglione

Een heerlijk Italiaans desert!

Hoe moeilijk is vegetarisch eten

Tips en makkelijke recepten

Tomaat-mozzarellatorentje

Een heerlijk insalata caprese! Binnen een paar stappen heeft u een Italiaans tomaat-mozzarellatorentje!

recept: flensjes met pruimencompote

Zo maakt u een heerlijk nagerecht: flensjes met pruimencompote.