Cajun rivierkreeft uit Louisiana in bouillon gestoofd


Publicatie datum:

Cajun rivierkreeft uit Louisiana in bouillon gestoofd

Gesponsorde koppelingen

Cajun rivierkreeft, het voornaamste bestanddeel van de Cajun-keuken, nu in een kruidige bouillon gaargestoofd. Het recept is voor 4 personen.

Nodig:

grote soep- of braadpan, snijplank en mes.

Ingrediënten:

750 gram aan levende  rivierkreeften, 2 uien, 2 paprika's, 4 tomaten, 1 stengel bleekselderij, 4 teentjes knoflook, 2 eetlepels peterselie, 500 cc visbouillon, 1/2 theelepel cayennepeper, 1/2 theelepel zwarte peper, 1/2 theelepel gedroogde tijm en een verse peper.

Bereiding:

Snijd de tomaten en uitjes klein, samen met de bleekselderij en de verse peper. Maak de visbouillon in de pan en doe de groenten erbij, goed roeren. Doe nu de kruiden erbij en roer alles goed door elkaar.
Doe de levende rivierkreeften in de kokende bouillon en laat het geheel koken gedurende 20 minuten, minimaal.
Haal de rivierkreeften uit de bouillon, laat de bouillon wat inkoken en leg 5 minuten voor het serveren de kreeften nog even in de pan met ingedikt bouillon.

Tip:

Het is misschien een naar idee om de kreeft levend in kokende bouillon te doen, een alternatief is om voorgekookte rivierkreeftestaarten te kopen, die hoeven alleen maar opgewarmd te worden in de bouillon.

Serveer dit gerecht met (safraan) rijst en een salade en een frisse witte Muskat wijn.

Kijk voor de rest van de maaltijd naar ándere recepten op www.foobie.nl onder het kopje: eten en drinken en voor de geschiedenis van de Cajun-keuken onder het kopje regio's en landen.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 40
Leden aangebracht: 59

Meer uit de categorie eten-drinken

Saffraan, het bloedrode goud

Saffraan, het kostbaarste kruid ter wereld

Recept - Nasi Goreng - wokgerecht - ongeveer 350 calorieën per portie

Een zeer luchtig receptje voor de lekkerste Nasi Goreng

Waarom is je eigen groente verbouwen opeens zo mateloos populair?

De trend die is begonnen naar aanleiding van de crisis, zelf je eigen groente verbouwen.

Ananas-paprikacurry in kokosmelk

recept voor vegetarische curry

Medaillons van kalfsoester of varkenshaas in een thaise zoetzure saus.

Kalfsoester op thaise wijze

Courgette-blauwe kaas soep

Deze heerlijke courgette-blauwe kaas soep is heerlijk en super makkelijk en snel te maken.

Stamppot Mei raap

Ik wil jullie kennis laten maken met een knolgewas die nu in de winkel ligt. Je kunt de Mei raap als salade gebruiken of een soep, maar ook stoven, bakken, poffen, koken en zelfs frieturen

Kip met rijst en ananas

Een heerlijk oud familierecept met kip

Heerlijke kindermacaroni

Wilt u wat gezonds, makkelijks en lekkers op tafel voor u zelf en kinderen? Dan is dit een recept voor u!!

Crostini met gemarineerde zalmforel

Crostini met gemarineerde zalmforel

Limoen-ricottacake

Een heerlijk Italiaanse limoen-ricottacake!

Sajur spruitjes of gebakken spruitjes

Een indonesisch recept met spruiten

Peren in wijnsaus - dessert - 400 calorieën per persoon

Een overheerlijk dessert bestaande uit verse peren aangevuld met witte wijn.

Nacho's met Guacamole

Simpel en snel recept voor dit heerlijke Mexicaanse bijgerecht.

Roomsaus voor bij pasta

Lekker saus voor bij pasta

Afschaffing statiegeld op flessen uitgesteld

Staatssecretaris Mansveld heeft ervoor gekozen om het statiegeld niet vanaf 2015 af te schaffen

Spaghetti aglio e olio met cacciotore

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijke Italiaanse spaghetti op tafel met cacciatore

luxe bosvruchten yoghurt taart

Een super lekkere, makkelijke, bosvruchten kwarktaart, die er onwijs luxe uitziet!

Mexicaanse kaasfingers met tomatensalsa

Maak eens een keer iets anders om te serveren op uw feestje of als voorgerechtje. Uw gasten zullen hun vingers aflikken bij deze lekkere kaasfingers.

creatief koken voor kinderen

Voeding voor kinderen is enorm belangrijk, maar het is niet altijd simpel om ze gezond te laten eten. Door creatief te zijn met voeding, hun zintuigen te laten prikelen berijk je soms veel!

Griekse tzatziki saus

Tzatzikisaus, een lekkere frisse saus/salade bij het gekruide vlees

Wat is het verschil tussen abdij en trappistenbier

Alle trappistenbier is in principe een adbijbier maar niet elk abdijbier is trappistenbier.

Ingewikkelde Vegetarische gerechten belasten het milieu.

Ingewikkelde vegetarische gerechten belasten het milieu doordat veel ingrediënten geïmporteerd moeten worden.

Aardpeerschotel met prei en hazelnoten

Recept voor een ovenschotel met aardperen, prei, aardappelen en hazelnoten

Een heerlijke Kip wrap

Een recept gebasseerd op de tomato cheese van de MC donalds