Cannelloni gevuld met spinazie - recept - pasta


Publicatie datum:

Gevulde cannelloni met spinazie voor 4 personen

Gesponsorde koppelingen

Een lekker Italiaans gerechtje, 'Cannelloni gevuld met spinazie'. Eenvoudig klaar te maken en toch niet alledaags.

Cannelloni gevuld met spinazie voor 4 personen

- 500 g verse spinazie
- 250 g gare kip
- 25 g boter
- 25 g bloem
- 2 dl melk
- zout
- zwarte peper
- 8 pijpen cannelloni
- 6 dl tomatensaus
- 100 g Parmezaanse kaas

Bereiding

Eerst en vooral gaan we de spinazie goed wassen. Daarna doen we de spinazie en aanhangend vocht in een grote pan, we zetten het deksel op de pan en laten de spinazie gedurende 10 minuten koken.

Haal de spinazie weer uit de pan, laten uitlekken in een vergiet, hak hem in grove stukken en laat hem vervolgens afkoelen.

Het kippevlees moet zeer fijn gehakt worden, neem er desnoods de vleesmolen bij.

Smelt wat boter in een steelpan en roer er de bloem door. Na 1 minuut kooktijd, dit op een zacht vuurtje, meng je er de melk geleidelijk aan toe. Breng de saus al roerend aan de kook totdat je een gladde saus krijgt. Hierna breng je ze op smaak met peper en zout.
Laat de saus dan nog een minuut of 3 verder koken totdat ze dikt wordt.

Neem de steelpan van het vuur en roer nu de spinazie en de kip erdoor. Proef even en breng verder op smaak indien nodig.

De cannelloni doe je in een grote pan met kokend en gezouten water. Kook de cannelloni ongeveer een 15 minuten totdat ze gaar zijn. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken en afkoelen.

Om de cannelloni te vullen maak je best gebruik van een slagroomspuit. Doe het spinaziemengsel erin en spuit de vulling in de afgekoelde cannelloni.

Dan leg je de gevulde cannelloni in een beboterde ovenschaal, giet de tomatensaus erover en bestrooi ze met geraspte kaas.

De cannelloni neemt een baktijd van ongeveer 20 à 30 minuten in beslag in een voorverwarmde oven op 175°C. Als de dannelloni een mooie goudbruine bovenkant heeft is die klaar om op te dienen.


Foobie gebruiker Garfieldje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 86
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie eten-drinken

heerlijke macaroni met shoarma

heerlijke macaroni met shoramavlees

Waarom zijn kookprogramma's zo populair?

Er komen steeds meer kookprogramma’s op de televisie en ze zijn allemaal razend populair, waarom zijn kookprogramma's zo populair?

Hoe maak je een Big Mac (recept)

De beste manier om een broodje te maken dat sterk lijkt op een big mac.

Recept van Twentse Knieperkes

Zoet, knapperig en lekker... een recept voor Knieperkesliefhebbers

Zomerse frisse pasta salade met limoen

Pasta salade met limoen olijfolie, verse basilicum en oregano

Cocktails voor de Decembermaand

Cocktails voor de gezellige Decembermaand

Recept: Appelcakejes

Een recept voor overheerlijke appelcakejes waarvan ikzelf altijd smul.

Tagliatelle met tomaten-amandelsaus

Een heerlijk Italiaans gerecht uit eigen keuken!

Romige aspergetaart

Een heerlijk romige aspergetaart met sinaasappel!!

gepocheerd ei voor dummies

De makkelijkste manier voor een perfect gepocheerd ei

Recept - Kip wraps, anders.

Kip in wraps, maar dan een beetje anders.

Avocado-feta wraps

recept voor avocado-feta wraps

Fruityoghurt

Recept fruityoghurt

Gratinschotel met spek

Een heerlijke gratinschotel waar niet veel werk aan is!

Blote billetjes in het gras, Blote meisjes in het groene gras

Blote kontjes in het groene gras is lekkere gezonde Hollandse kost en nog heel makkelijk klaar te maken ook.

Rizi Pilafi me Garithes

Pilav met steurgarnalen. Voor 4 personen.

De ovenschaal

De ovenschaal wordt al eeuwenlang in de keuken gebruikt

Kip Kerrie

Kip Kerrie met rijst voor 4 personen.

Een heerlijke pastasalade!

Een heerlijk pastasalade voor in de zomer!

Lamskoteletjes met honing-tijmsaus

Een (lams)vleesgerecht voor de liefhebber, 2 personen

Hoe maak je een makkelijke en snelle bruine bonenschotel

Een pittig hoofdgerecht van bruine bonen en shoarmavlees

Appelkoek bakken

maak zelf een appelkoek

Rollende kalkoen (Kalkoenrollade)

Rollade maar dan anders dan normaal

Goedkoop uit eten in Amsterdam

Lekker uit eten in de Korte Leidse Dwarsstraat in hartje Amsterdam hoeft niet duur te zijn.

Het geheime recept van Coca Cola ontrafelt.

Eindelijk, na meer dan 130 jaar, is het geheime recept van Coca Cola ontrafelt.