Canneloni met kip


Publicatie datum:

Heerlijke canneloni's met kip!

Gesponsorde koppelingen

Zelf canneloni met kip maken, een heerlijk recept! Je kan de pasta zelf maken of voorgemaakt kopen.

Canneloni met kip

 

Aantal personen: 6-8

Bereidingstijd: Meer dan 1 uur (als je de pasta zelf maakt)

 

Benodigdheden

Pasta

_ 400 g bloem

_ Halve eetlepel zout

_ 1 eetlepel olie

_ 4 eieren

 

Vulsel

_ 2 kipfilets

_ 2 uien

_ 2 paprika

_ 3 wortelen

_ Peterselie

_ 1 of 2 teentjes knoflook

_ 2-3 eiwitten

_ Parmezaan

_ Kippekruiden

 

Bereiding

Vulsel

_ Maak de kipfilets schoon en snij ze in kleine stukjes. Bak ze gaar in een braadpan en doe er kippenkruiden over.

_ Kuis de paprika, wortelen en ui en snij ze in kleine stukjes. Stoof ze in een kookpot met voldoende boter zodat ze minder lang moeten garen in de oven.

_ Voeg de kip en de groenten samen met de peterselie, look en parmezaan en roer er het eiwit door (dit zorgt voor een lichte binding).

 

Pasta

_ Zeef de bloem en het zout en doe het in een kom,

_ Maak een kuiltje in het midden van de bloem, doe de olie en de eieren in het kuiltje,

_ Roer het geheel goed onder elkaar en kneed dan de bloem lang genoeg tot het een mooi egaal deeg wordt,

_ Neem een keukenhanddoen en maak deze vochtig, laat het deeg 1 uur rusten onder de handdoek,

_ Snij het deeg in 2 even grote stukken en leg er een van terug onder de handdoek,

_ Strooi bloem op je aanrecht en rol het deeg uit tot een vierkant met een dikte van 2 tot 3 mm, als het deeg aan de rol blijft plakken dan gebruik je meer bloem op het deeg en op de roller,

_ Neem het andere stuk deeg en doe hetzelfde. Zorg dat het deeg op voldoende bloem ligt en dek af met een keukenhanddoek.

_ Snij het deeg in stukken van vb. 15 op 15 cm (afhankelijk van hoe groot je de canneloni’s wilt maken),

_ Schuif de plakken deeg door een pastamachine,

_ Doe vulling op een plak pasta, plooi toe en duw met je vork de naden aan,

_ Smeer met een borsteltje (of als je dat niet hebt met je vingers) de canneloni in, dit zorgt voor een mooie kleur bij het bakken,

_ Plaats de canneloni’s op een ingevette bakplaat of in een ingevette ovenschotel, bak in de oven op 180°C gedurende 15 min. (oven voorverwarmen op 200°C),

_ Controleer altijd als de canneloni’s gaar genoeg zijn (baktijd kan verschillen naargelang de dikte).

 

TIP: Als je zelf geen pasta wilt maken kan je ook voorgemaakte canneloni’s kopen in de supermarkt.

 

Smakelijk !!!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 41
Leden aangebracht: 6

Meer uit de categorie eten-drinken

Chocomelk De Enige Echte

mijn mening over de verschillen tussen de duren en goedkope chocomelkz

Kaas spreekbeurt, Kaas werkstuk.

In dit artikel lees je alles over de oorsprong de ontwikkeling van hedendaagse Hollandse Kaas.

Watermeloen is gezond!

Goed voor de dorst, heerlijk verfrissend en vol met vitaminen.

Amandelkoekjes

Amandelkoekjes

Bang Bang Chicken

Een frisse oosterse salade met kip

Lekker anders; Gevulde portobello voor op de BBQ

Drie verschillende snelle en makkelijke recepten voor als je eens wat anders op de bbq wilt hebben.

Glaced cupcakes

Geglaceerde cupcakes

Noord-Afrikaanse zeeduivelspiesjes

Noord-Afrikaanse zeeduivelspiesjes

Chocoladetaart

De lekkerste chocoladetaart maak je eenvoudig zelf!

Recept cocktails met aardbei

9 heerlijke cocktails met aardbei!

Het recept voor de lekkerste chocolade brownies!

De lekkerste chocolade brownies kunt u nu zelf maken!

Moeten we steeds meer voedsel produceren of moeten we vegetarisch worden?

Door de groei van de wereldbevolking stijgt de vraag naar voedsel, maar moeten we daarom ook steeds meer voedsel produceren?

Snel en smakelijk recept uit Soedan

Een heerlijk en makkelijk recept uit Soedan

Heerlijke tomatensalade 4-6 personen

Een makkelijke maar heerlijke tomatensalade.

Welke koffie past bij jou?

Houd je van echte espresso, pads, zelf opgegoten koffie? Welke maling van de bonen vind je het lekkerst ? vers gemalen, voorgemalen of in senseo-pads ? wat maakt het eigenlijk uit? En wat kost het ?

Fruitige snelle pasta met rucola

Pasta met het frisse van limoen het scherpe van rucola. Lekker makkelijk door de weinige ingrediënten.

Vitello fircito 'gevulde kalfsbiefstukjes'

Verras uw vrienden met deze heerlijke gevulde kalfsbiefstuk!

Dieet: Groenteschnitzel: 115 calorieën per persoon

Een heerlijke schnitzel met weinig calorieën en boordevol groentjes

Roodbaars met gedroogde tomaten en pijnboompitten

Een heerlijk Italiaans visgerecht!

Pavlova recept

Hier een makkelijk en eenvoudig recept voor pavlova

Spaghetti Bolognese

heerlijke Italiaanse tomaten-gehaktsaus

Supersimpel pasta gerecht met spinazie.

Heel makkelijk gerecht, weinig bereidingstijd en met een zeer verrassende smaak makkelijk aan te passen per persoon.

Gebraden Haas

Recept voor gebraden haas

Toscaanse ovenschotel

Een lekker en simpel gerecht met veel groenten.

Zelf vleeskroketten maken, eenvoudig recept voor kroketten

Maak nu zelf eenvoudig de lekkerste vleeskroketten met deze recepten.