Canneloni met kip


Publicatie datum:

Heerlijke canneloni's met kip!

Gesponsorde koppelingen

Zelf canneloni met kip maken, een heerlijk recept! Je kan de pasta zelf maken of voorgemaakt kopen.

Canneloni met kip

 

Aantal personen: 6-8

Bereidingstijd: Meer dan 1 uur (als je de pasta zelf maakt)

 

Benodigdheden

Pasta

_ 400 g bloem

_ Halve eetlepel zout

_ 1 eetlepel olie

_ 4 eieren

 

Vulsel

_ 2 kipfilets

_ 2 uien

_ 2 paprika

_ 3 wortelen

_ Peterselie

_ 1 of 2 teentjes knoflook

_ 2-3 eiwitten

_ Parmezaan

_ Kippekruiden

 

Bereiding

Vulsel

_ Maak de kipfilets schoon en snij ze in kleine stukjes. Bak ze gaar in een braadpan en doe er kippenkruiden over.

_ Kuis de paprika, wortelen en ui en snij ze in kleine stukjes. Stoof ze in een kookpot met voldoende boter zodat ze minder lang moeten garen in de oven.

_ Voeg de kip en de groenten samen met de peterselie, look en parmezaan en roer er het eiwit door (dit zorgt voor een lichte binding).

 

Pasta

_ Zeef de bloem en het zout en doe het in een kom,

_ Maak een kuiltje in het midden van de bloem, doe de olie en de eieren in het kuiltje,

_ Roer het geheel goed onder elkaar en kneed dan de bloem lang genoeg tot het een mooi egaal deeg wordt,

_ Neem een keukenhanddoen en maak deze vochtig, laat het deeg 1 uur rusten onder de handdoek,

_ Snij het deeg in 2 even grote stukken en leg er een van terug onder de handdoek,

_ Strooi bloem op je aanrecht en rol het deeg uit tot een vierkant met een dikte van 2 tot 3 mm, als het deeg aan de rol blijft plakken dan gebruik je meer bloem op het deeg en op de roller,

_ Neem het andere stuk deeg en doe hetzelfde. Zorg dat het deeg op voldoende bloem ligt en dek af met een keukenhanddoek.

_ Snij het deeg in stukken van vb. 15 op 15 cm (afhankelijk van hoe groot je de canneloni’s wilt maken),

_ Schuif de plakken deeg door een pastamachine,

_ Doe vulling op een plak pasta, plooi toe en duw met je vork de naden aan,

_ Smeer met een borsteltje (of als je dat niet hebt met je vingers) de canneloni in, dit zorgt voor een mooie kleur bij het bakken,

_ Plaats de canneloni’s op een ingevette bakplaat of in een ingevette ovenschotel, bak in de oven op 180°C gedurende 15 min. (oven voorverwarmen op 200°C),

_ Controleer altijd als de canneloni’s gaar genoeg zijn (baktijd kan verschillen naargelang de dikte).

 

TIP: Als je zelf geen pasta wilt maken kan je ook voorgemaakte canneloni’s kopen in de supermarkt.

 

Smakelijk !!!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 41
Leden aangebracht: 6

Meer uit de categorie eten-drinken

Sajur spruitjes of gebakken spruitjes

Een indonesisch recept met spruiten

Wokgerecht: Scampi in het pannetje

Scampi's met groentjes in de wok bereiden, een uiterst lekker receptje

Zalm-Paprikataart

recept heerlijke Zalm-Paprikataart

Vegetarische spinazieflapjes uit de oven

Lekkere vegetarische spinazieflapjes uit de oven!

Aardappelen en Knolgewassen

Een artikel over de verschillende soorten aardappels en knolgewassen.

Chinese tomaten soep

Chinese tomaten volgens tradioneel recept

Waarom is thee gezonder dan koffie?

Steeds meer mensen drinken thee in plaats van koffie omdat het gezonder is, waarom is thee gezonder dan koffie?

Kersenkussentjes, lekker ouderwets genieten.

Kersenkussentjes, laat je tong en je mond genieten van deze mooie roze harde snoepjes.

Vegetarisch gevulde courgette

Een simpel vegetarisch bijgerecht, wat er op een bord speciaal uitziet. Bevat veel groentes.

Lamsvlees met andijvie en avgolemono-saus

Grieks recept voor een stoofschotel met lamsvlees, sla (andijvie) en avgolemono-saus.

Lamsrib met rozemarijn en ansjovis

Een heerlijk Italiaans stuk vlees binnen 30 minuten klaar!

Waarom is je eigen groente verbouwen opeens zo mateloos populair?

De trend die is begonnen naar aanleiding van de crisis, zelf je eigen groente verbouwen.

Minestronesoep

Een heerlijke maaltijdsoep binnen een paar minuten klaar!

Zelf vleeskroketten maken, eenvoudig recept voor kroketten

Maak nu zelf eenvoudig de lekkerste vleeskroketten met deze recepten.

Overheerlijk appelwafeltje

maak in minder dan 5 minuten een heerlijk appelwafeltje

Marokkaanse amandelballetjes met pijnboompitten en sesamzaad

marokkaanse zoete lekkernij

Appelkoek bakken

maak zelf een appelkoek

Lasagne Veganistisch

Een makkelijke lasagne voor de veganist.

Rundsvlees op grootmoeders wijze

Rundsvlees op grootmoeders wijze en daar kan niets boven. Overheerlijk recept.

whisky het proberen waard.

Whisky is een drank die je als zovelen moet leren waarderen, maar als het eenmaal zover is dan is er prima van te genieten.

Vergeten groente: koolraap

Koolraap is een prima wintergroente. Koolraap is het waard weer te worden herontdekt.

Makkelijk recept: Marokkaanse stoofpot

Een lekker en makkelijk te maken Marokkaans recept

Help mijn kind wil niet eten!

De meeste jonge ouders hebben dit eens meegemaakt.Hun lieve peuter wil niet eten. Het alsof hun kind in een klein monster is veranderd die de strijd met ze aangaat wat eten betreft. Ouders vragen zich ongerust en machteloos af wat ze moeten doen.

Roomsaus voor bij pasta

Lekker saus voor bij pasta

Keizerbaars bedekt met een confiture van rode ui met camembert.

Een heerlijk combinatie van keizerbaars met ui en camembert