Canneloni met kip


Publicatie datum:

Heerlijke canneloni's met kip!

Gesponsorde koppelingen

Zelf canneloni met kip maken, een heerlijk recept! Je kan de pasta zelf maken of voorgemaakt kopen.

Gesponsorde koppelingen

Canneloni met kip

 

Aantal personen: 6-8

Bereidingstijd: Meer dan 1 uur (als je de pasta zelf maakt)

 

Benodigdheden

Pasta

_ 400 g bloem

_ Halve eetlepel zout

_ 1 eetlepel olie

_ 4 eieren

 

Vulsel

_ 2 kipfilets

_ 2 uien

_ 2 paprika

_ 3 wortelen

_ Peterselie

_ 1 of 2 teentjes knoflook

_ 2-3 eiwitten

_ Parmezaan

_ Kippekruiden

 

Bereiding

Vulsel

_ Maak de kipfilets schoon en snij ze in kleine stukjes. Bak ze gaar in een braadpan en doe er kippenkruiden over.

_ Kuis de paprika, wortelen en ui en snij ze in kleine stukjes. Stoof ze in een kookpot met voldoende boter zodat ze minder lang moeten garen in de oven.

_ Voeg de kip en de groenten samen met de peterselie, look en parmezaan en roer er het eiwit door (dit zorgt voor een lichte binding).

 

Pasta

_ Zeef de bloem en het zout en doe het in een kom,

_ Maak een kuiltje in het midden van de bloem, doe de olie en de eieren in het kuiltje,

_ Roer het geheel goed onder elkaar en kneed dan de bloem lang genoeg tot het een mooi egaal deeg wordt,

_ Neem een keukenhanddoen en maak deze vochtig, laat het deeg 1 uur rusten onder de handdoek,

_ Snij het deeg in 2 even grote stukken en leg er een van terug onder de handdoek,

_ Strooi bloem op je aanrecht en rol het deeg uit tot een vierkant met een dikte van 2 tot 3 mm, als het deeg aan de rol blijft plakken dan gebruik je meer bloem op het deeg en op de roller,

_ Neem het andere stuk deeg en doe hetzelfde. Zorg dat het deeg op voldoende bloem ligt en dek af met een keukenhanddoek.

_ Snij het deeg in stukken van vb. 15 op 15 cm (afhankelijk van hoe groot je de canneloni’s wilt maken),

_ Schuif de plakken deeg door een pastamachine,

_ Doe vulling op een plak pasta, plooi toe en duw met je vork de naden aan,

_ Smeer met een borsteltje (of als je dat niet hebt met je vingers) de canneloni in, dit zorgt voor een mooie kleur bij het bakken,

_ Plaats de canneloni’s op een ingevette bakplaat of in een ingevette ovenschotel, bak in de oven op 180°C gedurende 15 min. (oven voorverwarmen op 200°C),

_ Controleer altijd als de canneloni’s gaar genoeg zijn (baktijd kan verschillen naargelang de dikte).

 

TIP: Als je zelf geen pasta wilt maken kan je ook voorgemaakte canneloni’s kopen in de supermarkt.

 

Smakelijk !!!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 41
Leden aangebracht: 6

Meer uit de categorie eten-drinken

Snel en goedkoop koken: gerechtje van een student

Geniet van een simpel, goedkoop en overheerlijk gerecht!

Alcohol bij minderjarigen

Alcoholgebruik bij minderjarigen

Lasagne Veganistisch

Een makkelijke lasagne voor de veganist.

Pannenkoeken recept

Een simpel recept om pannenkoeken te bakken

Ook bij regenachtige dagen lekker grillen met de grillpan

grillpan