Chinese tomaten soep


Publicatie datum:

Chinese tomaten volgens tradioneel recept

Gesponsorde koppelingen

Het is heel makkelijk om zelf chinese tomatensoep te maken. De ingredienten zijn niet duur en de soep is erg lekker. Veel mensen kopen een zakje met kruiden maar het resultaat is natuurlijk nooit zoals bij de chinees. Met dit recept wel omdat dit hetzelfde recept is als wat de Chinees zelf gebruikt. 

Gesponsorde koppelingen

Benodigtheden voor 2,5 a 3 liter:

1,5 liter water

4 blokjes kippenbouljon

2 a 3 stukken kip filet

1 liter tomaten sap

2 blikjes tomaten purree

1 prei

4 eetlepels ketjap

1 thee lepel sambal

2 eetlepels azijn (om de het zoetzure saus effect te creëren)

6 á 8 eetlepels suiker (voor de zoete smaak)

4 á 5 eetlepels Tarwe bloem (voor de juiste dikte)

Bereidings weize:

stap 1. Zet een grote pan met 1,5 liter water aan de kook. Laat daarin het bouljon oplossen en de kip ongeveer een uur gaarkoken.

stap 2. Haal vervolgens de kip eruit en snij het in blokjes en gooi het vervolgens terug in de soep.

stap 3. Maak de prei schoon, Snij de prei in ringen en gooi het in de soep.

stap 4. Voeg de tomatensap en purree toe breng het geveel weer aan de kook. Veel roeren en niet laten pruttelen, als het pruttelt het vuur lager zetten.  

stap 5. Voeg nu de suiker, azijn, ketjap en azijn toe. Tot slot alroerende met een zeefje tarwe meel erin doen zodat het niet gaat klonteren.

En dan is de chinese tomaten soep klaar! meestal is het de 2e dag het lekerst. succes en eetsmakkelijk!

 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Kopi luwak

Niet zomaar een bakje leut!

Caprinataart met rood fruit

Een heerlijke Italiaanse taart!

Dieet: Groenteschnitzel: 115 calorieën per persoon

Een heerlijke schnitzel met weinig calorieën en boordevol groentjes

Heerlijke gestoofde zalm met kruidenwijnsaus uit de oven

Heerlijke gestoofde zalm met kruidenwijnsaus uit de oven

Chocoladefondue, het vrouwelijke bier !

Een uitgebreide bechrijving over hoe je de perfecte chocoladefondue houdt, de benodigdheden, de dippers en wat extra variatie !