Chocola/cacao


Publicatie datum:

Werking van chocola/cacao. Waarom geeft chocola je een goed gevoel.

Gesponsorde koppelingen

Waarom geeft chocola je een goed gevoel? Waarom zijn we optimistisch na het eten van chocola? Wat is de werking en wat doet het met je.

Gesponsorde koppelingen

Waar chocolade en cacao wel niet goed voor is. Een heleboel mensen zijn niet of nauwelijks op de hoogte van de werking van chocolade, of eigenlijk cacao. Hieronder staan een paar werkingen van chocola die niet allen zo bekent zijn.

 

 

Gemoedsstand

In chocola zit een stofje genaamd fenylethylamine”. Dit is hetzelfde stofje wat onze hersenen aanmaken wanneer wij verliefd zijn. Verder zit er in cacao theobromine en cafeine(klein beetje) wat opwekkende stoffen zijn die zorgen dat er een kleine toename in het bloed van serotine en dopamine. Dit worden ook wel gelukshormonen genoemd, Dus het is geen wonder dat velen van ons chocola associeren met een gelukzalig gevoel.

 

Tegen vermoeidheid

Theobromine is tevens een opwekkende stof tegen vermoeidheid. Elke dag een klein stukje pure chocola zou goed zijn en zorgen voor een verhoogde concentratie.

 

Huid

Er zijn zelfs onderzoeken die beweren dat cacao goed is voor de huid. Het zou de huid hydrateren en zelfs sterker, dikker en zachter maken. Tevens zou cacao je huid beter beschermen tegen UV-licht. Dit komt door de zwavel die in cacao zit, en dit is goed voor huid, haar en nagels. Er zit in cacao zelfs natuurlijke antiaging stoffen

 

Bloeddruk

10 mg chocola per dag zou de kans op hart- en vaatziekten verminderen met zo’n 50%. Chocolade eters hebben een lage bloeddruk.Er schijnt zelfs een Indianen stam te zijn die elke dag een soort “bitter”drankje nemen met cacao en zij hebben geen last van hart- en vaatziekten en hebben tevens die lage bloeddruk.

 

Kortom elke dag een beetje chocola is goed voor de gezondheid, en bovendien erg

lekker.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 5
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Ontspannend genieten van Pu-Erh thee : deel 1: geschiedenis en gezondheid

Ontspannend genieten van een bijzondere thee. Het kan met een heerlijke verfijnde Pu Erh Thee. Pu Erh thee is een bijzondere thee, waar veel over te vertellen is.

Eenvoudig recept voor pikant pizzabroodje, broodje nagelstudio i.p.v. ongezond broodje kapsalon

Een broodje nagelstudio is een heerlijk pikant pizzabroodje dat je eenvoudig zelf maken kan.

Vruchtentaart met hazelnoten - taart - dessert

Vruchtentaart met hazelnoten voor 4 à 6 personen.

Pennesalade met tonijn en peultjes

Een echt zomerse salade. lekker firs en gezond!

Aardappelen en Knolgewassen

Een artikel over de verschillende soorten aardappels en knolgewassen.