Chocolade Cupcakes


Publicatie datum:

recept voor chocoladecupcakes met chocolade topping

Gesponsorde koppelingen

Hoe maak je de lekkerste cupcakes.

Cupcakes maken is een nieuwe rage. Het is leuk en uitdagend. Nadat de eerste zijn gebakken ben je alweer nieuwe recepten en mogelijkheden aan het bedenken. Om je alvast een beetje op weg te helpen hier een recept voor chocolade cupcakes, en omdat ik een echte chocolade liefhebber ben is deze dan ook op en top chocola!. En deze cupcake is echt heerlijk.


Ingrediënten chococupcake
Voor 12 cupcakes

125 gr roomboter
125 gr kristalsuiker
125 gr zelfrijzend bakmeel
2 el melk
2 eieren
4 el cacaopoeder
50 gr geschaafde melk(of puur)chocolade

Chocolade topping
75 gr pure chocola
100 ml    Slagroom
100 gr poedersuiker


Zorg ervoor dat je de betere producten koopt om cupcakes te maken. Dit scheelt een hoop bij het maken van je cupcake. Goedkope producten kan wel maar vaak is de smaak toch minder en de afwerking minder.

Tevens voordat je begint wil ik je eraan herinneren dat alles al op kamertemperatuur moet zijn voordat je begint met mengen.


Electrische oven kun je alvast laten voorverwarmen op 170 graden.

Het mooiste is om de papieren vormpjes in de cupcake ovenschaal te zetten. Zo behouden de cupcakes hun mooie ronde vorm en heb je een leuk papiertje er omheen.

Vervolgens doe je de boter in een mixkom en laat je het met de mixer zacht worden. Dan beetje bij beetje suiker toevoegen op middelhoge stand van de mixer om het beslag luchtiger te maken. Een voor een de eieren toevoegen en steeds een beetje zelfrijzend bakmeel toevoegen. Melk toevoegen, cacaopoeder en de chocoladeschaafsel, dan nog 1 a 2 minuten mixen op middelhoge stand todat het een luchtige massa wordt.

Wanneer het beslag lekker luchtig is kun je de vormpjes tot max 2/3 vullen. Ook lekker is om hier een klein stukje chocola in te doen. Dat zakt met bakken dan helemaal in je cupcake. Als alle vormpjes gevuld zijn zet je het in het midden van de oven en na 20 tot 25 minuten zijn ze klaar. Even met de satéprikker in de cake prikken en wanneer deze er droog uitkomt is de cake van binnen gaar.



Nu de chocolade topping.


Chocola in stukjes laten smelten in een pannetje. Wanneer dit gesmolten is voeg je langzaam de slagroom erbij. Steeds goed roeren totdat het een glad beslag wordt. Poedersuiker ook steeds beetje bij beetje toevoegen en goed roeren. Topping goed laten afkoelen (evt in de koelkast) na 1 of 2 uur is de topping stijf en kun je de cupcake ermee versieren.

Eet smakelijk!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 5
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Johnnie Walker

Johnnie Walker. De wereldbekende Whisky.

Hoe maak je een Big Mac (recept)

De beste manier om een broodje te maken dat sterk lijkt op een big mac.

Hachee afgebonden met perkoek

Een heerlijke hachee voor bij de hutspot, aardappelen of frietjes

Vers geblenderd groente- en fruitsap

Een goede manier om af te vallen en je dagelijkse portie groente en fruit binnen te krijgen

Sapper de sap!

Sap is de trend. Maar is dit zo gezond?

Wildsoep

Een heerlijke soep met aardappelen!

Appeltaart op mijn manier

Appeltaarten kun je op vele manieren maken. De volgende versie is mijn eigen favoriet

Gevulde wraps

een snel en gemakkelijk recept dat erg lekker is.

Zelf patat maken, zelf friet maken, hoe maak je de lekkerste zelfgemaakte patat

De lekkerste patat is nog altijd zelfgemaakte patat, lees hier hoe je de lekkerste patat zelf kunt maken.

Noorse recepten, gemakkelijk te maken, snel klaar en lekker.

Hier drie heerlijke Noorse recepten

Griekse Avgolemono-saus

Recept van ei-citroen saus voor soepen, groenten en vlees.

Zoutzure siciliaanse groenten

een heerlijke italiaanse caponata (zoutzure siciliaanse groenten)

Spinazietaart - recept - 310 calorieën per portie - groenteschotel

Het recept voor een spinazietaart welke slechts 310 calorieën bevat per portie.

Veelkleurige hapjes

Veelkleurige hapjes

Couscoussalade net even anders

Heerlijke frisse couscoussalade met sappige peer en cream cheese

Gamba's met courgette (Gamberoni con zucchine)

Italiaans gerecht met gamba's en courgette

Zalm-Paprikataart

recept heerlijke Zalm-Paprikataart

Mexicaanse kip

Recept voor 4 personen

Cannelloni gevuld met spinazie - recept - pasta

Gevulde cannelloni met spinazie voor 4 personen

Empanada's met appelvulling

Dit is een prima idee voor een leuk uitziende lekkernij die je zo op de hand kunt eten en die je je bezoek zeker kunt voorschotelen

Vergeten groente: koolraap

Koolraap is een prima wintergroente. Koolraap is het waard weer te worden herontdekt.

Risotto met groene kruiden

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijke smaakvolle risotto op tafel!

Halvarine, margarine of roomboter

Een informatief artikel over het gebruik van boter op brood.

Amaretto-bosbessen met mascarponecrème

een heerlijk Italiaans nagerecht!

Kippensoep tegen verkoudheid, Carnosine natuurlijk middel tegen verkoudheid

Verkoudheid kun je effectief bestrijden met natuurlijke producten die Carnosine bevatten.