Chocolade kokos cake, snel, goedkoop en verleidelijk.


Publicatie datum:

Dit recept is perfect voor een avondje met vriendinnen, als dessert na een romatisch etentje of om zomaar te maken op een regenachtige middag.

Gesponsorde koppelingen

Dit is een perfect recept voor een echt meidenavondje, als afsluiter van een romantisch dineetje of zomaar omdat ze nou eenmaal zo lekker zijn. De cakejes zijn makkelijk om te maken en snel klaar, ideaal dus!

Benodigdheden voor ongeveer 10 cakejes

Grote mengkom

Mixer (of een garde)

ongeveer 10 papieren cakevormpjes

Ingredienten

100 gram suiker

100 gram boter (of margarine)

100 gram zelfrijzend bakmeel

1 ei

30 gram gedroogde geraspte kokos 

100 gram choclade puur, of een combinatie van puur, melk en wit

 

Tips

Je kunt een theelepel cacaopoeder toevoegen om de chocolade smaak te versterken.

Als je geen gedroogde geraspte kokos in huis hebt kun je in plaats daarvan ook suiker gebruiken.

 

Werkwijze

Verwarm de over voor op 200 graden.

Zet de bakplaat met de papieren cakevormpjes klaar. Strooi een beetje kokos op de bodem van elk cakevormpje zodat de bodem bedekt is. Breek of hak de chocola in 10 stukken en leg een stuk chocola in de cakevormpjes.

Meng de boter en suiker in de kom met de mixer door elkaar. Klop het ei los en voeg toe aan het mengsel. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe (niet alles in een keer om klontjes te voorkomen) en naar smaak cacaopoeder. Mix alles tot een glad beslag.

Schenk het beslag in de cakevormpjes op de chocola (zorg dat de kokos zoveel mogelijk op de bodem bijft liggen). Schenk de cakevormpjes niet te vol, blijf minimaal een halve centimeter van de rand.

 Plaats de cakejes in de oven en breng de temperatuur terug naar ongeveer 160 graden en bak ze voor 20 minuten. Prik met een sateprikker in de cakejes, als de prikker er schoon uitkomt zijn de cakejes gaar en klaar! Laat ze buiten de oven even afkoelen, ze smaken het lekkerste als ze nog warm zijn en de chocola nog zacht is. Serveren met een beetje poedersuiker, verse aardbeien en een glas koude witte wijn.

 

Decoratie tips

Voor een high tea is het leuk om de cakejes te versieren.

 Een simpele glazuur maak je met poedersuiker en water, meng het in een kommetje tot een gladde massa, smeer het op de cakejes en laat even drogen. Het is leuk om een paar druppels kleurstof aan het glazuur toe te voegen, voor bijvoorbeeld roze cakejes. Versier de cakejes als het glazuur nog nat is met bijvoorbeeld hagelslag, kokos decoratie hartjes, marsepijn, etc.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 6
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie eten-drinken

Zelf softijs maken, het lekkerste softijs

In dit artikel lees je hoe je zelf het lekkerste softijs kunt maken.

Peren in wijnsaus - dessert - 400 calorieën per persoon

Een overheerlijk dessert bestaande uit verse peren aangevuld met witte wijn.

Snelle roerbakschotel

Geen tijd om te koken ?.... Wat een onzin ! Hier het bewijs!

Mediterrane muffins

Mediterrane muffins

Paprikasoep

Maak zelf een heerlijke, romige paprikasoep.

Tajine, gebruik en recepten

Een tajine is een stoofpot uit Noord-Afrika.

Gevulde dadels met amandelmelk

Gevulde dadels met amandelmelk

Spaghetti aglio e olio met cacciotore

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijke Italiaanse spaghetti op tafel met cacciatore

Het mooiste espresso apparaat, de mooiste espressomachine

Er zijn heel veel mooie espresso apparaten te koop maar welke espressomachine is nu het mooiste.

Granita di caffè

Zo maak je zelf de heerlijkste nagerecht!

Wat zit er in pepernoten, wat zit er in kruidnoten?

Vroeger strooide Zwarte Piet de pepernoten maar wist hij ook wat er allemaal in zit?

Varkenshaasje

Een simpel recept voor een heerlijk varkenshaasje!

Risotto primavera

Heerlijke risotto met veel verse groente!

Spaghetti and meatballs

Een Amerikaans/Italiaans recept vooral beroemd geworden als Frank Sinatra's favoriete gerecht bij Patsy's in New York.

Recept wildpannetje

Recept

Griekse gevulde courgettes met Avgolemono-saus

Recept voor Griekse gevulde courgettes met Avgolemono-saus

Recept Fruitpannenkoeken

Heerlijke fruitpannenkoeken waar kids dol op zijn! Snel, makkelijk en heel erg lekker!

Chocolademousse met koffielikeur (recept)

Hoe kan je zelf chocolademousse maken?

Speksaus - sauzen

Een heel smakelijke saus bij nieuwe aardappelen, kapucijners, bruine bonen en stoofschotels.

Recept: Lekkere Ovenfrietjes

Recept: Heerlijke, gezonde ovenfrietjes

Waarom zijn kookprogramma's zo populair?

Er komen steeds meer kookprogramma’s op de televisie en ze zijn allemaal razend populair, waarom zijn kookprogramma's zo populair?

Gevulde kleine hapjes voor op een verjaardag (koud)

Iedere verjaardag gaat gepaard met een hapje en een drankje. Wil je eens iets anders serveren? Lees hier enkele suggesties

Recept: Wortel Prei soep

Een heerlijke soep die in een handomdraai op tafel staat!

Italiaanse penne uit de oven

Pasta-ovenschotel

Kookworkshops in het buitenland

Leren koken in het buitenland met de produkten van de streek