Chocoladefondue, het vrouwelijke bier !


Publicatie datum:

Een uitgebreide bechrijving over hoe je de perfecte chocoladefondue houdt, de benodigdheden, de dippers en wat extra variatie !

Gesponsorde koppelingen

Het is een feit dat heel veel mensen gek zijn van chocolade. Het is ook een feit dat meer vrouwen gek zijn van chocolade dan mannen. Vooral als het om gesmolten chocolade gaat. dus deze keer : de chocoladefondue !

De fonduepan :

 er zijn verschillende soorten : Je hebt de kaasfonduepan. Dat is een pan die zowel als voor kaas als voor chocola kan worden gebruikt. De pan werkt op elektriciteit.

En dan heb je nog de chocoladefonduepan. Deze pan is uitsluitend voor chocolade en wordt meestal warm gehouden met een kaarsje.

Bij beide pannen heb je speciale fonduevorkjes nodig. Fonduevorkjes zijn gemaakt van ijzer en zijn extra lang, zodat je goed de pan in kunt zonder je te branden of vies te worden. Er zitten houten of plasticen handvatten aan zodat je je niet aan de vork brandt.

De chocola :

Natuurlijk is kwaliteit chocolade het lekkerst, maar het hoeft niet perse. Chocoladefonduen is ook al heerlijk met goedkope 50 eurocent chocola.    Het is heel belangrijk dat je de chocolade goed smelt en vloeibaar maakt in een pan, voordat je het in de fondue stopt. Doe je dat niet en stop je het rechtstreeks in de fondue, dan wordt het eerst lekkere gesmolten chocolade maar brandt het direct daarna aan.

De chocolade smelten :

- Neem tussen de 50-100 gram chocolade per persoon.                                   - Doe de chocolade in kleine stukjes in de pan en doe er een scheutje melk bij.                                                                                                                      - Roer de chocolade totdat het vloeibaar is, is het een beetje klonterig of te dik ? Doe er dan nog wat melk bij.                                                                     - Wanneer de chocolade helemaal vloeibaar is en alle klontjes zijn gesmolten, giet je het in de fonduepan.

De dippers :

Er zijn een heleboel dingen om mee te dippen. Hier zijn een paar ideeën van wat je kunt gebruiken. maar elk anders idee dat lekker is in combinatie met chocolade kun je natuurlijk gebruiken ! 

vruchten :

- aardbeien (!)                                                                                                   - kiwi′s                                                                                                                - manderijn                                                                                                          - appel                                                                                                                - peer                                                                                                                  - banaan (!)                                                                                                       - kersen                                                                                                             - meloen                                                                                                              - ananas

deegwaren :

- lange vingers                                                                                                    - biskwietjes                                                                                                       - kokoskoekjes                                                                                                   - cake                                                                                                                - muffins                                                                                                             - croissants                                                                                                        - wafels                                                                                                               - soepstengels (!)                                                                                              - en ben je vergeten iets te kopen ? je kan altijd stukjes beschuit gebruiken !

andere dippers :                                                                                                - (mini)marshmallows                                                                                      En natuurlijk alles wat je verder lekker lijkt !

Variatie :

- Heb je geen fonduepan ? je kan een stenen schaaltje boven een kaarsje zetten, of bijvoorbeeld gebruik maken van een warmhouder (normaal wordt dat gebruikt voor bijvoorbeeld spaghetti) en daar een stenen schaaltje opzetten.

- Geen fondue vorkjes ? bij een kleine fonduepan kun je gewoon een taartvorkje gebruiken. Bij een grote kan je ook een taartvorkje gebruiken, maar die dan verlengen met bijvoorbeeld een rietje waar je het uiteinde van het taartvorkje in klemt.

- Je kunt ook toblerone gebruiken om te smelten. Daar zitten namelijk kleine stukjes noot en nougat in, kan heel lekker zijn !

- Heb je geen tijd om te chocoladefonduen, of gewoon de juiste spullen niet in huis ? Het is ook heerlijk om een stukje chocola (zoals merci) in de warme chocolademelk te dippen. En de chocolademelk wordt er nog extra romig van ook !

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

De 10 spelregels van goede voeding

Waar je je aan moet houden als je goed wilt eten

Snel pikant wokgerechtje

in weinig tijd lekker en gezond eten

whisky het proberen waard.

Whisky is een drank die je als zovelen moet leren waarderen, maar als het eenmaal zover is dan is er prima van te genieten.

Recept voor Jachtschotel

Hoe maak je de lekkerste jachtschotel in een paar simpele stappen.

heerlijk recept: oliebollen!

Heerlijk traditioneel oliebollen recept voor ongeveer 45 oliebollen.

Sushi serveren

Leer zelf sushi maken.

Saotosoep maken

Hoe maak ik lekkere saotasoep?

Basisrecept voor Tomatensaus - Makkelijk & Lekker

Basisrecept voor heerlijke tomatensaus.

Gevulde bootjes (Meloen met ham voorgerecht)

Bootje van meloen gevuld met ham

Hutspot met Risotto

Een heerlijke maaltijd en anders als de gewone stampot

De Oorsprong, Geschiedenis en Functie van Kauwgom

De Oorsprong van Kauwgom, de Functie van Kauwgom.

Spaghetti met broccoli en hammetjes

Een snel en makkelijk recept voor een lekkere en gezonde maaltijd.

De beste frituurolie, de goedkoopste frituurolie

Wat is frituurolie? Wat is de beste frituurolie? Wat is de goedkoopste frituurolie?

Aardappel

Aardappelen telen, bereiden, vis

Waar aardbeien al niet goed voor zijn.

Aardbeien zijn een smaakvol en goed voor ons lichaam

Alcohol bij minderjarigen

Alcoholgebruik bij minderjarigen

Alles wat je moet weten over coca-cola.

Coca-cola wordt vervaardigd door de Coca-cola company.

Italiaanse fritatta met courgette en mozzarella

Een heerlijk Italiaanse schotel binnen no time klaar!

Gratis Shoarma in Safaripark de Beekse Bergen

In april en mei is er gratis shoarma in Safaripark de Beekse Bergen.

Snelle roerbakschotel

Geen tijd om te koken ?.... Wat een onzin ! Hier het bewijs!

Leuke en gezonde traktaties

leuke en gezonde traktaties

Heerlijke kindermacaroni

Wilt u wat gezonds, makkelijks en lekkers op tafel voor u zelf en kinderen? Dan is dit een recept voor u!!

Een lekkere zondagslunch hoeft niet veel tijd te kosten

Een eenvoudig, maar smakelijk lunchrecept, varieer naar hartelust!

luxe bosvruchten yoghurt taart

Een super lekkere, makkelijke, bosvruchten kwarktaart, die er onwijs luxe uitziet!

Ontspannend genieten van Pu-Erh thee : deel 1: geschiedenis en gezondheid

Ontspannend genieten van een bijzondere thee. Het kan met een heerlijke verfijnde Pu Erh Thee. Pu Erh thee is een bijzondere thee, waar veel over te vertellen is.