Chocoladefondue, het vrouwelijke bier !


Publicatie datum:

Een uitgebreide bechrijving over hoe je de perfecte chocoladefondue houdt, de benodigdheden, de dippers en wat extra variatie !

Gesponsorde koppelingen

Het is een feit dat heel veel mensen gek zijn van chocolade. Het is ook een feit dat meer vrouwen gek zijn van chocolade dan mannen. Vooral als het om gesmolten chocolade gaat. dus deze keer : de chocoladefondue !

De fonduepan :

 er zijn verschillende soorten : Je hebt de kaasfonduepan. Dat is een pan die zowel als voor kaas als voor chocola kan worden gebruikt. De pan werkt op elektriciteit.

En dan heb je nog de chocoladefonduepan. Deze pan is uitsluitend voor chocolade en wordt meestal warm gehouden met een kaarsje.

Bij beide pannen heb je speciale fonduevorkjes nodig. Fonduevorkjes zijn gemaakt van ijzer en zijn extra lang, zodat je goed de pan in kunt zonder je te branden of vies te worden. Er zitten houten of plasticen handvatten aan zodat je je niet aan de vork brandt.

De chocola :

Natuurlijk is kwaliteit chocolade het lekkerst, maar het hoeft niet perse. Chocoladefonduen is ook al heerlijk met goedkope 50 eurocent chocola.    Het is heel belangrijk dat je de chocolade goed smelt en vloeibaar maakt in een pan, voordat je het in de fondue stopt. Doe je dat niet en stop je het rechtstreeks in de fondue, dan wordt het eerst lekkere gesmolten chocolade maar brandt het direct daarna aan.

De chocolade smelten :

- Neem tussen de 50-100 gram chocolade per persoon.                                   - Doe de chocolade in kleine stukjes in de pan en doe er een scheutje melk bij.                                                                                                                      - Roer de chocolade totdat het vloeibaar is, is het een beetje klonterig of te dik ? Doe er dan nog wat melk bij.                                                                     - Wanneer de chocolade helemaal vloeibaar is en alle klontjes zijn gesmolten, giet je het in de fonduepan.

De dippers :

Er zijn een heleboel dingen om mee te dippen. Hier zijn een paar ideeën van wat je kunt gebruiken. maar elk anders idee dat lekker is in combinatie met chocolade kun je natuurlijk gebruiken ! 

vruchten :

- aardbeien (!)                                                                                                   - kiwi′s                                                                                                                - manderijn                                                                                                          - appel                                                                                                                - peer                                                                                                                  - banaan (!)                                                                                                       - kersen                                                                                                             - meloen                                                                                                              - ananas

deegwaren :

- lange vingers                                                                                                    - biskwietjes                                                                                                       - kokoskoekjes                                                                                                   - cake                                                                                                                - muffins                                                                                                             - croissants                                                                                                        - wafels                                                                                                               - soepstengels (!)                                                                                              - en ben je vergeten iets te kopen ? je kan altijd stukjes beschuit gebruiken !

andere dippers :                                                                                                - (mini)marshmallows                                                                                      En natuurlijk alles wat je verder lekker lijkt !

Variatie :

- Heb je geen fonduepan ? je kan een stenen schaaltje boven een kaarsje zetten, of bijvoorbeeld gebruik maken van een warmhouder (normaal wordt dat gebruikt voor bijvoorbeeld spaghetti) en daar een stenen schaaltje opzetten.

- Geen fondue vorkjes ? bij een kleine fonduepan kun je gewoon een taartvorkje gebruiken. Bij een grote kan je ook een taartvorkje gebruiken, maar die dan verlengen met bijvoorbeeld een rietje waar je het uiteinde van het taartvorkje in klemt.

- Je kunt ook toblerone gebruiken om te smelten. Daar zitten namelijk kleine stukjes noot en nougat in, kan heel lekker zijn !

- Heb je geen tijd om te chocoladefonduen, of gewoon de juiste spullen niet in huis ? Het is ook heerlijk om een stukje chocola (zoals merci) in de warme chocolademelk te dippen. En de chocolademelk wordt er nog extra romig van ook !

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Knoedels, een gastronomische lekkernij... of toch niet ?

Wie op reis gaat naar Zuid-Duitsland, Oostenrijk of Tsjechië komt ze ongetwijfeld tegen op het bord : knoedels. Voor enkelen een gastronomisch hoogstandje, voor de meesten een ervaring die men meestal zo snel mogelijk wil vergeten en in de toekomst vermijden.

Verse tomatensoep

Verse soep van echte tomaten

De 10 spelregels van goede voeding

Waar je je aan moet houden als je goed wilt eten

Een frisse pastasalade maken? Kinderspel!

Als lichte maaltijd of als bijgerechtje bij de barbecue is deze pastasalade heerlijk. Ook geschikt voor koken met kinderen.

Basisrisotto

Dit is een zeer eenvoudig en veelzijdig gerecht waarmee je zeker indruk maakt op gasten!

Eenvoudig recept voor lekkere oestertjes

In dit artikel leg ik uit hoe ik op eenvoudige wijze mijn lekkere oestertjes klaarmaak.

Eenvoudig recept voor de lekkerste cocktail

Maak nu eenvoudig de lekkerste cocktail met dit internationaal bekende recept.

Alles over alcohol!

Informatief artikel over alcohol.

Vergeten groente: koolraap

Koolraap is een prima wintergroente. Koolraap is het waard weer te worden herontdekt.

Waar aardbeien al niet goed voor zijn.

Aardbeien zijn een smaakvol en goed voor ons lichaam

Eigen gemaakte ketchup en frietjes zonder olie

Simpel, snel en gezond recept dat past bij gezond afvallen en een gezonde leefstijl.

Heineken deel 1

Geschiedenis Heineken, ontstaan van Heineken. Brouwproces Heinekenbier, Brouwproces bier

Campingmaaltijd: Sperziebonen schotel

Lekker koken op de camping maak een eenpasgerecht op de sköttelbraai

Normandische salade

Een heerlijke salade om in het voorjaar te eten, wanneer de tuinkers weer te krijgen is.

Recept wortelcake

Ongetwijfeld de meest lekkere wortelcake!

Atjar ála

Zelfgemaakte Atjar is vele malen lekkerder dan de gekochte versie. En je kunt het van restjes groenten maken.

Varkenshaas in ketjapsaus - snel, simpel en lekker

Een lekker gerecht met varkenshaas voor de snelle keuken.

Mosselen uit Shetland en Vlaanderen

bedreigen de Vlaamse mosselen de monopoliepositie van de Zeeuwse mosselen?

Kip met pesto in bladerdeeg

Een snelle manier van lekker koken.

Oliebollen bakken

het bakken van oliebollen in de frituur

Dieet: Groenteschnitzel: 115 calorieën per persoon

Een heerlijke schnitzel met weinig calorieën en boordevol groentjes

Mediterrane muffins

Mediterrane muffins

Smoothies

Smoothies zijn fris, gezond en heel eenvoudig te maken.

Geitenkaas taart

Op zoek naar een lunchgerecht dat in een handomdraai klaar is, dan is het volgende recept iets voor jou.

Broodje met hete kip, heerlijke en simpele snack voor tussendoor!

Een lekker warm broodje als lunch, of gewoon tussendoor.