Chocoladefondue, het vrouwelijke bier !


Publicatie datum:

Een uitgebreide bechrijving over hoe je de perfecte chocoladefondue houdt, de benodigdheden, de dippers en wat extra variatie !

Gesponsorde koppelingen

Het is een feit dat heel veel mensen gek zijn van chocolade. Het is ook een feit dat meer vrouwen gek zijn van chocolade dan mannen. Vooral als het om gesmolten chocolade gaat. dus deze keer : de chocoladefondue !

De fonduepan :

 er zijn verschillende soorten : Je hebt de kaasfonduepan. Dat is een pan die zowel als voor kaas als voor chocola kan worden gebruikt. De pan werkt op elektriciteit.

En dan heb je nog de chocoladefonduepan. Deze pan is uitsluitend voor chocolade en wordt meestal warm gehouden met een kaarsje.

Bij beide pannen heb je speciale fonduevorkjes nodig. Fonduevorkjes zijn gemaakt van ijzer en zijn extra lang, zodat je goed de pan in kunt zonder je te branden of vies te worden. Er zitten houten of plasticen handvatten aan zodat je je niet aan de vork brandt.

De chocola :

Natuurlijk is kwaliteit chocolade het lekkerst, maar het hoeft niet perse. Chocoladefonduen is ook al heerlijk met goedkope 50 eurocent chocola.    Het is heel belangrijk dat je de chocolade goed smelt en vloeibaar maakt in een pan, voordat je het in de fondue stopt. Doe je dat niet en stop je het rechtstreeks in de fondue, dan wordt het eerst lekkere gesmolten chocolade maar brandt het direct daarna aan.

De chocolade smelten :

- Neem tussen de 50-100 gram chocolade per persoon.                                   - Doe de chocolade in kleine stukjes in de pan en doe er een scheutje melk bij.                                                                                                                      - Roer de chocolade totdat het vloeibaar is, is het een beetje klonterig of te dik ? Doe er dan nog wat melk bij.                                                                     - Wanneer de chocolade helemaal vloeibaar is en alle klontjes zijn gesmolten, giet je het in de fonduepan.

De dippers :

Er zijn een heleboel dingen om mee te dippen. Hier zijn een paar ideeën van wat je kunt gebruiken. maar elk anders idee dat lekker is in combinatie met chocolade kun je natuurlijk gebruiken ! 

vruchten :

- aardbeien (!)                                                                                                   - kiwi′s                                                                                                                - manderijn                                                                                                          - appel                                                                                                                - peer                                                                                                                  - banaan (!)                                                                                                       - kersen                                                                                                             - meloen                                                                                                              - ananas

deegwaren :

- lange vingers                                                                                                    - biskwietjes                                                                                                       - kokoskoekjes                                                                                                   - cake                                                                                                                - muffins                                                                                                             - croissants                                                                                                        - wafels                                                                                                               - soepstengels (!)                                                                                              - en ben je vergeten iets te kopen ? je kan altijd stukjes beschuit gebruiken !

andere dippers :                                                                                                - (mini)marshmallows                                                                                      En natuurlijk alles wat je verder lekker lijkt !

Variatie :

- Heb je geen fonduepan ? je kan een stenen schaaltje boven een kaarsje zetten, of bijvoorbeeld gebruik maken van een warmhouder (normaal wordt dat gebruikt voor bijvoorbeeld spaghetti) en daar een stenen schaaltje opzetten.

- Geen fondue vorkjes ? bij een kleine fonduepan kun je gewoon een taartvorkje gebruiken. Bij een grote kan je ook een taartvorkje gebruiken, maar die dan verlengen met bijvoorbeeld een rietje waar je het uiteinde van het taartvorkje in klemt.

- Je kunt ook toblerone gebruiken om te smelten. Daar zitten namelijk kleine stukjes noot en nougat in, kan heel lekker zijn !

- Heb je geen tijd om te chocoladefonduen, of gewoon de juiste spullen niet in huis ? Het is ook heerlijk om een stukje chocola (zoals merci) in de warme chocolademelk te dippen. En de chocolademelk wordt er nog extra romig van ook !


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Super eenvoudig recept voor lunchgerecht met makreel of sardienen

In een paar minuten een heerlijke, gezonde warme lunch met makreel of sardienen.

Simpele Italiaanse salade in een handomdraai!

Lees hier hoe u een heerlijke Italiaanse salade kunt maken!

Heerlijke gestoofde zalm met kruidenwijnsaus uit de oven

Heerlijke gestoofde zalm met kruidenwijnsaus uit de oven

Sabayon met vers fruit

Een leuk receptje!

Gevulde kleine hapjes voor op een verjaardag (koud)

Iedere verjaardag gaat gepaard met een hapje en een drankje. Wil je eens iets anders serveren? Lees hier enkele suggesties

Mexicaanse kip

Recept voor 4 personen

Tonijnpasta succes gegarandeerd voor elke gelegenheid

Makkelijke tonijnpasta met aubergine en basilicum die ook goed op tafel staat als er gasten over de vloer komen

Gezonde eetpatronen

Gezonde eetpatronen

Recept: Appelcakejes

Een recept voor overheerlijke appelcakejes waarvan ikzelf altijd smul.

Hoe maak je Broccoli soep:

Broccolisoep voor 4 personen met variatie-mogelijkheden

Basis recept voor Pannekoeken

Standaard ingrediënten en bereidingswijze voor de altijd smakelijke pannekoeken

Gevulde dadels met amandelmelk

Gevulde dadels met amandelmelk

Caprinataart met rood fruit

Een heerlijke Italiaanse taart!

Het 80/10/10 dieet

Wat is het 80/10/10 dieet?

Recept wortelcake

Ongetwijfeld de meest lekkere wortelcake!

Catalaans gekruid stokbrood

Recept voor Catalaans gekruid stokbrood

Ndizi Na Nayama

Tanzaniaans vlees gerecht (met banaan)

Empanada's met appelvulling

Dit is een prima idee voor een leuk uitziende lekkernij die je zo op de hand kunt eten en die je je bezoek zeker kunt voorschotelen

Voor acht heerlijke pannenkoeken

Lekkere pannenkoeken met een simpel gerechtje

Cajun salade uit Louisiana

Eer rijpe tomaten-basilicumsalade voor in de zomer, zonder zout

Recept spaghetti carbonara

spaghetti carbonara maken op een makkelijke en lekkere manier

Broodje met hete kip, heerlijke en simpele snack voor tussendoor!

Een lekker warm broodje als lunch, of gewoon tussendoor.

Risotto met garnalen en asperges

Verras uw vrienden met deze heerlijke risotto met garnalen en asperges!

Recept voor bosbessentaart, bosbessen

Makkelijk te maken, erg lekker en nog gezond ook, bosbessentaart

Geroosterde pomodri-tomaten

Een heerlijk Italiaans gerecht, geroosterde pomodori-tomaten!