Chocoladetaart


Publicatie datum:

De lekkerste chocoladetaart maak je eenvoudig zelf!

Gesponsorde koppelingen

Chocola!! Wie is er niet gek op?? Als je deze chocoladetaart zelf een keer hebt gemaakt (en gegeten natuurlijk) wil je nooit meer wat anders.. Echt een aanrader voor de chocoladefan

Gesponsorde koppelingen

Het volgende heb je nodig voor de lekkerste chocoladetaart:

2.5 dl melk                                                                                                                                                           1 eetlepel maizena                                                                                                                                                     3 eidooiers                                                                                                                                                  250 gram chocolade (kan puur of melk of allebei)                                                                                     150 gram zachte boter                                                                                                                                1.2 dlmelk                                                                                                                                                    half zakje vanillesuiker                                                                                                                        ongeveer 200 gram lange vingers                                                                                                          slagroom

bakblik (taartvorm 26 cm)

 

vermeng de melk (2.5 dl) met de maizena. klop de eidooiers erdoor. verhit het kloppend tot het kookpunt. Breek de chocolade in stukje en laat dit au bain marie smelten. Klop de boter romig. Doe dan de chocolade, melk en eieren erdoor.

 

Meng de melk (1.2 dl) met de vanillesuiker. Doop hierin de lange vingers en leg ze om en om in lagen in het bakblik. Doe de slagroom erover en geraspte chocolade. Een paar uur in de koelkast om hard te worden en je kan lekker smullen.

 

Tip: Ik gebruik zelf altijd slagroom die nog geklopt moet worden.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Peren in wijnsaus - dessert - 400 calorieën per persoon

Een overheerlijk dessert bestaande uit verse peren aangevuld met witte wijn.

Drie-in-de-pan

Hoe kun je zelf drie-in-de-pan maken?

Ananas-paprikacurry in kokosmelk

recept voor vegetarische curry

Recept Mosterd Dille Saus, Mosterd-dillesaus recept

Maak nu eenvoudig zelf de lekkerste mosterd dille saus met dit recept.

Pasta met zalm, paprika, sperziebonen en pijnboompitten

Pasta met zalm, paprika en sperzieboontjes