Courgette gevuld met couscous


Publicatie datum:

Ovengerecht van gevulde courgette met couscous en twee soorten kaas

Gesponsorde koppelingen

Couscous is een lekkere afwisseling als basis voor een recept ipv aardappels, pasta of rijst. Maar sommige mensen weten niet zo goed wat ze eigenlijk met couscous moeten doen. Het mooie van dit product is dat het zowel warm als koud in gerechten gebruikt kan worden. Dit is een lekker ovengerecht van gevulde courgette met als geheim ingrediënt "couscous".

 

Benodigdheden 2 personen:

  • 1 grote courgette (zo recht mogelijk)
  • Ongeveer 160 gram couscous
  • 250 gram champignons
  • 1 gesnipperde ui
  • 50 gram feta
  • 100 gram geraspte licht pittige kaas (slankie licht pittig bijvoorbeeld)
  • Vergemalen peper
  • Olijfolie/vloeibare boter
  • Lange en brede ovenschaal 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Wel de couscous volgens de gebruiksaanwijzing. Was de courgette en snijd hem in de lengte doormidden. Neem vervolgens een theelepel en schraap het vruchtvlees uit de courgette. Probeer zoveel mogelijk te verwijderen zodat je bijna op de binnenkant van de schil zit, maar kijk uit dat je niet door de schil heen gaat. Snijd vervolgens het vruchtvlees in stukjes en de champignons in plakjes.

Verhit een eetlepel olie of wat vloeibare boter in een wok/koekenpan en fruit het gesnipperde uitje voor ongeveer 2 minuten op hoog vuur. Draai daarna het vuur op gemiddelde stand en voeg de stukjes courgette toe. Bak dit geheel voor ongeveer 8 minuten. Voeg daarna de champignons toe en bak deze kort even mee met het mengsel. Als laatste kan de couscous toegevoegd worden met verkruimelde stukjes feta en een beetje versgemalen peper. Meng alles goed door elkaar.

Leg de twee halve courgettes met de uitgeholde kant naar boven in een lange brede ovenschaal. Vul de courgettes met het couscousmengsel en bestrooi met wat geraspte licht pittige kaas. Het kan eventueel verstandig zijn om een paar eetlepel water in de ovenschaap te doen. Hierdoor worden de courgettes als het ware gestoomd en zijn ze eerder gaar. Zet de ovenschaap in de voorverwarmde oven voor 20-30 minuten. De courgettes zijn klaar wanneer je met een vork makkelijk door de schil kunt prikken. Eet smakelijk!

 

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 12
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Ontspannend genieten van Pu-Erh thee : deel 1: geschiedenis en gezondheid

Ontspannend genieten van een bijzondere thee. Het kan met een heerlijke verfijnde Pu Erh Thee. Pu Erh thee is een bijzondere thee, waar veel over te vertellen is.

Wokgerechten: Forel in pikante saus

Overheerlijke forel klaargemaakt in de wok.

Teveel gekookt? Eerst even afkoelen!

Bespaar energie: gebruik de koelkast en vriezer optimaal

Coca Cola

Informatie over het ontstaan van Coca-cola en Coca-cola nu.

Vegetarische spinazieflapjes uit de oven

Lekkere vegetarische spinazieflapjes uit de oven!

Goedkoop uit eten in Amsterdam

Lekker uit eten in de Korte Leidse Dwarsstraat in hartje Amsterdam hoeft niet duur te zijn.

Friet met kip: een simpel en heerlijk recept voor kleine en grote gezinnen

Dit recept is simpel te maken voor twee personen, maar ook eenvoudig uit te breiden naar bijvoorbeeld 10 personen, u hoeft slecht de hoeveelheid kip en aardappelen daarop af te stemmen en een passende ovenschaal te gebruiken.

Gemarineerde paddestoelen

Een heerlijk Italiaans hapje! Binnen no time klaar!

Een lekkere maaltijdsalade

Een lekkere maaltijdsalade maak je zo!

Olijftapenade (zonder poespas)

De meest overheerlijke olijftapenade vind je hier! Lees dit artikel en ga ermee aan de slag...

Wokgerechten: Zalm met groenten

Heerlijke zalm met groentjes bereidt in de wok

Granita di caffè

Zo maak je zelf de heerlijkste nagerecht!

Appelkoek bakken

maak zelf een appelkoek

Heerlijke thaise viskoekjes!

Heerlijke thaise vikoekjes voor 2 personen

Super eenvoudig recept voor lunchgerecht met makreel of sardienen

In een paar minuten een heerlijke, gezonde warme lunch met makreel of sardienen.

Waarom zijn kookprogramma's zo populair?

Er komen steeds meer kookprogramma’s op de televisie en ze zijn allemaal razend populair, waarom zijn kookprogramma's zo populair?

Pasta genovese

Een simpele en makkelijk gerecht om pasta te maken!

Cajun salade uit Louisiana

Eer rijpe tomaten-basilicumsalade voor in de zomer, zonder zout

Champignonrisotto

Recept voor lekkere champignonrisotto

Italiaanse broodjes met gedroogde tomaat!

Overheerlijke italiaanse broodjes met gedroogde tomaat oftewel 'Panini con pomodori secchi'

Help mijn kind wil niet eten!

De meeste jonge ouders hebben dit eens meegemaakt.Hun lieve peuter wil niet eten. Het alsof hun kind in een klein monster is veranderd die de strijd met ze aangaat wat eten betreft. Ouders vragen zich ongerust en machteloos af wat ze moeten doen.

Eens iets anders eten? AntiFood !

Een simpel gerecht om eens iets anders lekkers te eten!

Koken met lust

Enkele lustopwekkende voedingsmiddelen en een uitleg waarom deze het libido kunnen verhogen.

Lasagne Veganistisch

Een makkelijke lasagne voor de veganist.

Fruitige snelle pasta met rucola

Pasta met het frisse van limoen het scherpe van rucola. Lekker makkelijk door de weinige ingrediënten.