Courgette gevuld met couscous


Publicatie datum:

Ovengerecht van gevulde courgette met couscous en twee soorten kaas

Gesponsorde koppelingen

Couscous is een lekkere afwisseling als basis voor een recept ipv aardappels, pasta of rijst. Maar sommige mensen weten niet zo goed wat ze eigenlijk met couscous moeten doen. Het mooie van dit product is dat het zowel warm als koud in gerechten gebruikt kan worden. Dit is een lekker ovengerecht van gevulde courgette met als geheim ingrediënt "couscous".

 

Gesponsorde koppelingen

Benodigdheden 2 personen:

  • 1 grote courgette (zo recht mogelijk)
  • Ongeveer 160 gram couscous
  • 250 gram champignons
  • 1 gesnipperde ui
  • 50 gram feta
  • 100 gram geraspte licht pittige kaas (slankie licht pittig bijvoorbeeld)
  • Vergemalen peper
  • Olijfolie/vloeibare boter
  • Lange en brede ovenschaal 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Wel de couscous volgens de gebruiksaanwijzing. Was de courgette en snijd hem in de lengte doormidden. Neem vervolgens een theelepel en schraap het vruchtvlees uit de courgette. Probeer zoveel mogelijk te verwijderen zodat je bijna op de binnenkant van de schil zit, maar kijk uit dat je niet door de schil heen gaat. Snijd vervolgens het vruchtvlees in stukjes en de champignons in plakjes.

Verhit een eetlepel olie of wat vloeibare boter in een wok/koekenpan en fruit het gesnipperde uitje voor ongeveer 2 minuten op hoog vuur. Draai daarna het vuur op gemiddelde stand en voeg de stukjes courgette toe. Bak dit geheel voor ongeveer 8 minuten. Voeg daarna de champignons toe en bak deze kort even mee met het mengsel. Als laatste kan de couscous toegevoegd worden met verkruimelde stukjes feta en een beetje versgemalen peper. Meng alles goed door elkaar.

Leg de twee halve courgettes met de uitgeholde kant naar boven in een lange brede ovenschaal. Vul de courgettes met het couscousmengsel en bestrooi met wat geraspte licht pittige kaas. Het kan eventueel verstandig zijn om een paar eetlepel water in de ovenschaap te doen. Hierdoor worden de courgettes als het ware gestoomd en zijn ze eerder gaar. Zet de ovenschaap in de voorverwarmde oven voor 20-30 minuten. De courgettes zijn klaar wanneer je met een vork makkelijk door de schil kunt prikken. Eet smakelijk!

 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 12
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Kabouterhuisjes Soep (Champignonsoep)

Een champignonsoepje waar je de vingers bij aflikt

Zelf Roti maken

Lekker zelf Roti maken, begint nu!

Hoe maak je tzatziki?

Traditioneel recept voor het maken van echte Tzatziki

Gebakken rijst met sperziebonen

Gebakken rijst met sperziebonen, een typisch gerecht uit het Midden-Oosten. Simpel om te maken, maar met een exotische smaak.

Vegetarisch koken is niet moeilijk

Zelf eet ik deze maand 5 jaar vegetarisch, een eetstijl die me geen enkele moeite meer kost. Ik kan me echter goed herinneren hoe lastig het was in het begin.