Couscoussalade net even anders


Publicatie datum:

Heerlijke frisse couscoussalade met sappige peer en cream cheese

Gesponsorde koppelingen

Fruit kan altijd een lekker fris tintje gegeven aan het menu. Het geheim van dit recept is een lekkere sappige peer in combinatie met cream cheese en rozijnen. Makkelijk recept voor 1 persoon en makkelijk uit te breiden voor een groter gezelschap. Als hoofdgerecht of als bijgerecht.

 

Gesponsorde koppelingen

Benodigdheden 1 persoon:

  • Ongeveer 80 gram couscous
  • Handje veldsla
  • ¼ komkommer
  • ½ rauw uitje
  • Kleine sappige peer
  • Handje rozijnen
  • 2 puntjes la vache qui rit
  • Vers gemalen peper
  • 1½ eetlepel olijfolie

Bereidingswijze:

Wel de couscous volgens de gebruiksaanwijzing en laat het afkoelen in de koelkast. Snijd ondertussen de komkommer in plakjes en in kwartjes en het uitje in kleine stukjes. Proef je ui van te voren. Wanneer hij erg sterk en bitter van smaak is hoef je maar een heel klein beetje te gebruiken en hoe kleiner de stukjes, hoe beter. Schil de peer en snijd ook deze in kleine stukjes. Snijd als laatste de la vache qui rit in kleine blokjes. Je kan deze het beste als laatste uit de koelkast halen omdat ze anders erg zacht zijn en lastig snijdbaar.

Haal vervolgens de couscous uit de koelkast en hussel even om met een vork om het geheel los van elkaar te krijgen. Voeg vervolgens alle ingrediënten bij de couscous en maak af met versgemalen peper en de olijfolie. Even husselen en klaar. Lekker met een stukje ciabatta met olijfolie, versgemalen peper en zeezout.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 12
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Een ongekende soep; romige slasoep

Een ongekende bereiding van sla. Een heerlijke soep van sla.

Recept - steak au poivre - vleesgerecht

Het recept bij uitstek voor de alom bekende en grote favoriet 'de steak au poivre'.

Een vleugje Spanje in eigen tuin: lekkere tapas ideeën !

Lekkere tapasideetjes voor tuinfeesten en recepten.

Romige zalmtaart met basilicum

hapje of voor gerechts. dit is afhangkelijk van de bodem grootte

Keizerbaars bedekt met een confiture van rode ui met camembert.

Een heerlijk combinatie van keizerbaars met ui en camembert