Creatief met wraps


Publicatie datum:

Drie variaties: gevuld met kip, zalm of gehakt.

Gesponsorde koppelingen
  • Wraps, wie kent ze niet. Maar wat zijn eigenlijk de mogelijkheden? Ik heb drie variaties bedacht die ik graag met jullie zou willen delen, voor ieder wat wils. Wraps als hoofdgerecht, bijgerecht of een snack voor op een verjaardag.

Wrap 1: Krokante kip met honingmosterdsaus:

Je hebt hem vast wel eens voorbij zien komen, de overheerlijke wrap met kip en honingmosterdsaus van de Mac Donalds. Waarom maak je hem niet gewoon zelf? Zo bespaar je wat benzine en ben je verzekerd van een verse, goedgevulde wrap.

    • Wat heb je nodig:
    • - Een pan
    • - 3 schaaltjes
    • - Wraps (bij voorkeur de grote)
    • - Honingmosterdsaus (kant-en-klaar)
    • - Kip
    • - Cornflakes
    • - Bloem
    • - Eieren
    • - Bakboter (vast of vloeibaar)
    • - Een krop sla of voorgesneden sla

    • Bereiding:
    • Pak de 3 schaaltjes erbij. Vul 1 schaaltje met bloem, 1 schaaltje met alleen eiwit en 1 schaaltje met cornflakes. Verkruimel de cornflakes (niet te fijn).
    • Snij de kip in grove stukken. Paneer de kip als volgt: eerst bedek je de kip met bloem, vervolgens dompel je de kip in het eiwit en tot slot bedek je de kip volledig met cornflakekruimels. Als de stukken kip gepaneerd zijn kunnen ze gebakken worden in een pan. je bakt de stukken kip in bakboter, totdat ze mooi goudbruin van kleur zijn.
    • Verwarm de wraps in de magnetron. Leg een wrap klaar en besmeer hem met honingmosterdsaus.Leg vervolgens wat sla in het midden van de wrap (van links naar rechts over de breedte).Ten slotte leg je een antal stukken gepaneerde kip op de sla en rollen maar. Let er wel op de je de warp niet te dik belegd, anders krijg je hem niet dichtgerold. Tip: je kan de warp ook dichtvouwen.

    • Wrap 2: Gerookte zalm met kruidenkaas

Dit is een leuk en simpel recept voor bijvoorbeeld een verjaardag en/of feestje. De bereiding kost weinig tijd, er zijn maar weinig ingrediënten nodig en de wraps vallen gegarandeerd in de smaak.

  • Wat heb je nodig:
  • - Plastic folie
  • - Wraps (bij voorkeur de grote)
  • - Kruidenkaas (kant-en-klaar)
  • - Gerookte zalm
  • - Een krop sla of voorgesneden sla

  • Bereiding:
  • Leg een wrap klaar en besmeer hem rijkelijk met kruidenkaas. Wees niet te zuinig met de kruidenkaas, anders droogt de wrap snel uit. Beleg vervolgens de helft van de wrap met sla.Ten slotte beleg je diezelfde helft met gerookte zalm en rollen maar. Als de wrap klaar is wikkel je hem in plastic folie en klaar is keer. Let er wel op dat je de wraps stevig dicht rolt, om uitrollen te voorkomen. Snij de wrap voor het uitserveren in dunnen rolletjes en steek er een prikkertje in. Tip: de zalm kan je ook vervangen voor salami of ham. Wanneer je ham gebruikt is het ook erg lekker om pesto te gebruiken in plaats van kruidenkaas. Zo kan je eindeloos variëren.
     

Wrap 3: Gekruid gehakt met diverse groenten

"Last but not least", een gerecht met veel mogelijkheden. De basis van dit gerecht is gehakt (en de wrap natuurlijk), de groenten die je toevoegt kies je zelf. Om een voorbeeld te geven heb ik een aantal ingrediënten gekozen die ik lekker vind.

  • Wat heb je nodig:
  • - Een pan
  • - Een aantal schaaltjes (voor de groenten)
  • - Wraps (bij voorkeur de grote)
  • - Gehakt
  • - Een zakje kruidenmix ("seasoning mix") voor het gehakt
  • - Een krop sla of voorgesneden sla
  • - Een paprika
  • - Een rode ui
  • - Een tomaat
  • - Een blikje maïs

  • Bereiding:
  • Snij de paprika en de tomaat in kleine stukjes en de rode ui in ringen. Indien nodig: snij de sla in dunne reepjes. Maak vervolgens het blikje maïs open. Doe deze ingrediënten in aparte bakjes.Bak het gehakt rul en voeg het zakje kruidenmix toe (oftewel: volg de instructies op de verpakking).
  • Verwarm de wraps in de magnetron.Zet de pan met gehakt, de schaaltjes met groenten, en een bord met de verwarmde wraps op tafel. De wraps kunnen gevuld worden met ingrediënten naar keuze. Eet smakelijk!
Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

5 Cocktailrecepten met kokos!

5 Cocktailrecepten met kokos!

Catalaans gekruid stokbrood

Recept voor Catalaans gekruid stokbrood

Italiaanse broodjes met gedroogde tomaat!

Overheerlijke italiaanse broodjes met gedroogde tomaat oftewel 'Panini con pomodori secchi'

recept Pruimencrumble

een heerlijke pruimencrumble taart maak je zo

Kaasfondue met rauwe groenten en stokbrood

Een vegetarische kaasfondue voor 6 personen met rauwe groenten en stokbrood

Zuinig en koken

Een aantal tips om zuiniger te koken.

Hoe kun je lekker koken met insecten, maden en wormen?

Steeds meer wetenschappers zijn het er over eens, insecten, maden en wormen worden in de toekomst de belangrijkste vleesvervangers. Hoe kun je deze lekker bereiden.

Chocolade kokos cake, snel, goedkoop en verleidelijk.

Dit recept is perfect voor een avondje met vriendinnen, als dessert na een romatisch etentje of om zomaar te maken op een regenachtige middag.

Hoe maak je Broccoli soep:

Broccolisoep voor 4 personen met variatie-mogelijkheden

Zalm-Paprikataart

recept heerlijke Zalm-Paprikataart

Gebakken oosterse rijst

Een pittige gebakken oosterse rijst

8 gezonde lekkere smoothie.

lekkere smoothie recepten.

Heerlijke echte amerikaans cheesecake!

HET recept voor een tradionele amerikaans dessert

recept voor heerlijke hete bliksem

het recept voor lekkere hete bliksem..

Gevulde kip uit de oven

Makkelijk en heerlijk recept voor gevulde kip

Heerlijke gestoofde zalm met kruidenwijnsaus uit de oven

Heerlijke gestoofde zalm met kruidenwijnsaus uit de oven

Wokgerechten: Zalm met groenten

Heerlijke zalm met groentjes bereidt in de wok

Waar komt de Engelse Ham Sandwich vandaan?

Een eenvoudig recept voor de lekkerste Engelse Ham Sandwich naar aanleiding van een foto.

Recept sabayon met perzikenbier

Recept sabayon met perzikenbier

De Italiaanse Asperge-witlofsalade!

Men zegt dat Italië drie nationala obsessies heeft: Madonna, mamma en mangiare (eten) Hieronder staat een heerlijk recept van een Italiaanse asperge-witlofsalade.

Simpele en lekkere recepten voor toetjes

Recepten van ijs

Griekse rijstsoep of Avgolemonosoep

Een lichte voedzame rijst-soep met ei-citroensaus.

Appeltaart

Hoe maak je een erg lekkere appeltaart?

Kaas spreekbeurt, Kaas werkstuk.

In dit artikel lees je alles over de oorsprong de ontwikkeling van hedendaagse Hollandse Kaas.

Waarom is thee gezonder dan koffie?

Steeds meer mensen drinken thee in plaats van koffie omdat het gezonder is, waarom is thee gezonder dan koffie?