Creatief met wraps


Publicatie datum:

Drie variaties: gevuld met kip, zalm of gehakt.

Gesponsorde koppelingen
  • Wraps, wie kent ze niet. Maar wat zijn eigenlijk de mogelijkheden? Ik heb drie variaties bedacht die ik graag met jullie zou willen delen, voor ieder wat wils. Wraps als hoofdgerecht, bijgerecht of een snack voor op een verjaardag.

Wrap 1: Krokante kip met honingmosterdsaus:

Je hebt hem vast wel eens voorbij zien komen, de overheerlijke wrap met kip en honingmosterdsaus van de Mac Donalds. Waarom maak je hem niet gewoon zelf? Zo bespaar je wat benzine en ben je verzekerd van een verse, goedgevulde wrap.

    • Wat heb je nodig:
    • - Een pan
    • - 3 schaaltjes
    • - Wraps (bij voorkeur de grote)
    • - Honingmosterdsaus (kant-en-klaar)
    • - Kip
    • - Cornflakes
    • - Bloem
    • - Eieren
    • - Bakboter (vast of vloeibaar)
    • - Een krop sla of voorgesneden sla

    • Bereiding:
    • Pak de 3 schaaltjes erbij. Vul 1 schaaltje met bloem, 1 schaaltje met alleen eiwit en 1 schaaltje met cornflakes. Verkruimel de cornflakes (niet te fijn).
    • Snij de kip in grove stukken. Paneer de kip als volgt: eerst bedek je de kip met bloem, vervolgens dompel je de kip in het eiwit en tot slot bedek je de kip volledig met cornflakekruimels. Als de stukken kip gepaneerd zijn kunnen ze gebakken worden in een pan. je bakt de stukken kip in bakboter, totdat ze mooi goudbruin van kleur zijn.
    • Verwarm de wraps in de magnetron. Leg een wrap klaar en besmeer hem met honingmosterdsaus.Leg vervolgens wat sla in het midden van de wrap (van links naar rechts over de breedte).Ten slotte leg je een antal stukken gepaneerde kip op de sla en rollen maar. Let er wel op de je de warp niet te dik belegd, anders krijg je hem niet dichtgerold. Tip: je kan de warp ook dichtvouwen.

    • Wrap 2: Gerookte zalm met kruidenkaas

Dit is een leuk en simpel recept voor bijvoorbeeld een verjaardag en/of feestje. De bereiding kost weinig tijd, er zijn maar weinig ingrediënten nodig en de wraps vallen gegarandeerd in de smaak.

  • Wat heb je nodig:
  • - Plastic folie
  • - Wraps (bij voorkeur de grote)
  • - Kruidenkaas (kant-en-klaar)
  • - Gerookte zalm
  • - Een krop sla of voorgesneden sla

  • Bereiding:
  • Leg een wrap klaar en besmeer hem rijkelijk met kruidenkaas. Wees niet te zuinig met de kruidenkaas, anders droogt de wrap snel uit. Beleg vervolgens de helft van de wrap met sla.Ten slotte beleg je diezelfde helft met gerookte zalm en rollen maar. Als de wrap klaar is wikkel je hem in plastic folie en klaar is keer. Let er wel op dat je de wraps stevig dicht rolt, om uitrollen te voorkomen. Snij de wrap voor het uitserveren in dunnen rolletjes en steek er een prikkertje in. Tip: de zalm kan je ook vervangen voor salami of ham. Wanneer je ham gebruikt is het ook erg lekker om pesto te gebruiken in plaats van kruidenkaas. Zo kan je eindeloos variëren.
     

Wrap 3: Gekruid gehakt met diverse groenten

"Last but not least", een gerecht met veel mogelijkheden. De basis van dit gerecht is gehakt (en de wrap natuurlijk), de groenten die je toevoegt kies je zelf. Om een voorbeeld te geven heb ik een aantal ingrediënten gekozen die ik lekker vind.

  • Wat heb je nodig:
  • - Een pan
  • - Een aantal schaaltjes (voor de groenten)
  • - Wraps (bij voorkeur de grote)
  • - Gehakt
  • - Een zakje kruidenmix ("seasoning mix") voor het gehakt
  • - Een krop sla of voorgesneden sla
  • - Een paprika
  • - Een rode ui
  • - Een tomaat
  • - Een blikje maïs

  • Bereiding:
  • Snij de paprika en de tomaat in kleine stukjes en de rode ui in ringen. Indien nodig: snij de sla in dunne reepjes. Maak vervolgens het blikje maïs open. Doe deze ingrediënten in aparte bakjes.Bak het gehakt rul en voeg het zakje kruidenmix toe (oftewel: volg de instructies op de verpakking).
  • Verwarm de wraps in de magnetron.Zet de pan met gehakt, de schaaltjes met groenten, en een bord met de verwarmde wraps op tafel. De wraps kunnen gevuld worden met ingrediënten naar keuze. Eet smakelijk!
Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Schaal- en schelpdieren - gezond eten

Het verschil tussen schaal- en schelpdieren. Welke soorten bestaan er en op wat moet je letten bij aankoop?

Peren met chocolade saus

een heerlijk desert voor na een heerlijke maaltijd en makkelijk te maken.

Aardappelschotel

geschikt voor 3/4 personen.

Kaasfondue met rauwe groenten en stokbrood

Een vegetarische kaasfondue voor 6 personen met rauwe groenten en stokbrood

Blote billetjes in het gras, Blote meisjes in het groene gras

Blote kontjes in het groene gras is lekkere gezonde Hollandse kost en nog heel makkelijk klaar te maken ook.

Hoe krijg je een lekkere spek pannenkoek

Hier lees je hoe je een heerlijke spek pannenkoek kan bakken

Romige zalmtaart met basilicum

hapje of voor gerechts. dit is afhangkelijk van de bodem grootte

Avocado-feta wraps

recept voor avocado-feta wraps

Wokgerecht: Roergebakken runderfilet

Een uitzonderlijk lekker wokgerechtje met runderfilet

Zalmfilet verpakt in ham of spek, hoofdgerecht

Zalmfilet verpakt in ham, een lekker gerecht, apart van smaak

Gamba's met courgette (Gamberoni con zucchine)

Italiaans gerecht met gamba's en courgette

Ontspannend genieten van Pu-Erh thee : deel 3: Soorten Pu-Erh thee, opslag en bewaren

Ontspannend genieten van een bijzondere thee. Het kan met een heerlijke verfijnde Pu Erh Thee. Pu Erh thee is een bijzondere thee, waar veel over te vertellen is. Dit is het derde en laatste deel van een korte reeks artikelen over Pu-Erh thee.

Gepocheerde peren met marsala en zabaglione

Een heerlijk Italiaans nagerecht!

Johnnie Walker

Johnnie Walker. De wereldbekende Whisky.

Appelkoek bakken

maak zelf een appelkoek

Fruitige Milkshake

Een heerlijk milkshake recept, snel en gemakkelijk te bereiden!

Zomers Pasta Recept (met pesto en kerstomaten - geheel vegetarisch)

Een vegetarisch pasta gerecht; gezond, goedkoop en erg gemakkelijk te maken.

Bara's maken

Hoe maak ik bara's

Risotto met groene kruiden

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijke smaakvolle risotto op tafel!

Wat is de beste studentenhaver of elitehaver?

Het is heel gezond en lekker maar wat is de beste studentenhaver of elitehaver?

Heerlijke appeltaart met een crunchy bodem

Appeltaart met noten en krokante bodem van bastognekoeken

Homemade cheesecake zoals je hem nog nooit zelf gebakken hebt

Recept voor een onweerstaanbare cheesecake waar je trots op kunt zijn

Zelf patat maken, zelf friet maken, hoe maak je de lekkerste zelfgemaakte patat

De lekkerste patat is nog altijd zelfgemaakte patat, lees hier hoe je de lekkerste patat zelf kunt maken.

Gebraden haas met roomsaus

Een heerlijk hoofdgerecht!

Tonijnpasta succes gegarandeerd voor elke gelegenheid

Makkelijke tonijnpasta met aubergine en basilicum die ook goed op tafel staat als er gasten over de vloer komen