Crostini met gemarineerde zalmforel


Publicatie datum:

Crostini met gemarineerde zalmforel

Gesponsorde koppelingen

Bereidingstijd 20 min

Per persoon ca. 53 kcal/23 kj

Benodigdheden voor 16 stuks

1 sjalotje

5 takjes dille

geraspte schil en sap van een halve onbespoten citroen

2 el fijngehakte prei

fijngehakte wortel, venkel en selderij, van elk 1 el

8 peperkorrels

1 tl mosterdzaadjes

5 pimentkorrels

2 el suiker, 1 el zout

2 zalmforelfilets

4 sneetjes witbrood

1-2 el boter

2 tl geraspte mierikswortel

1,5 dl crème fraîche

Gesponsorde koppelingen

Pel en snipper het sjalotje.

Was en droog de dillen en hak de takjes fijn.

Meng dille, sjalotsnippers, citroensap- en rasp.

Voeg de fijngehakte groenten toe en meng alles.

Wrijf de specerijen met suiker en zout fijn in een vijzel en doe ze bij het groentenmengsel.

Meng alles goed.

Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de vis.

Dek de filets af met folie en verzwaar ze met een houten plankje.

Laat de vis 2 dagen marineren in de koelkast.

Snijd voor het opdienen het brood in kleine stukjes en bak ze in een koekenpan rondom bruin in de hete boter.

Snijd de visfilets schijn in kleine stukjes.

Roer de mierikswortel door de crème fraîche en bestrijk de crostini's met de room.

Leg de stukjes forel erop en dien op.

Smakelijk !!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 13
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Super eenvoudig recept voor lunchgerecht met makreel of sardienen

In een paar minuten een heerlijke, gezonde warme lunch met makreel of sardienen.

Je eigen McFlurry bereiden!

Ben jij stiekem ook zo fan van de McFlurry? Leer nu om er thuis zelf eentje te maken!

Chocolade - de geschiedenis en productie

Chocolade - de geschiedenis en productie

Variaties op de klassieke 'Pesto Genovese'

Allerhande lekkere variaties op de klassieke 'Pesto Genovese'

Oranje boven! Een gezond Koninklijk cakeje

Oranjecake met worteltjes