De 10 spelregels van goede voeding


Publicatie datum:

Waar je je aan moet houden als je goed wilt eten

Gesponsorde koppelingen

Je kunt je afvragen of al die tussendoortjes en snacks wel zo gezond voor ons zijn dan dat alle reclame's je laten geloven.Veel mensen eten tegenwoordig te veel en te vet. Ze eten te grote porties of te vaak op 1 dag.
Een groot aantal ziekten wordt mede veroorzaakt door verkeerde eetgewoonten. Sommige mensen eten zich letterlijk ziek. Wat lekker smaakt, is dus niet altijd gezond!

Gesponsorde koppelingen

Overheid

De overheid is begonnen met voorlichting en campagne's om gezonde voeding te stimuleren. Denk maar aan het ik kies bewust logo in de supermarkten.Vaak zijn de campagne's tegen kinderen gericht. Het is bekend dat deze generatie meer voor de televisie of de computer hangt dan buiten speelt en aan sport doet.Daarom zijn er de 10 spelregels voor gezonde voeding opgesteld.

De 10 spelregels

1 Zorg voor een gevarieerde keuze
Kies niet steeds hetzelfde voedsel. Wissel bijvoorbeeld af bij de keuze van gerechten door naar de seizoenen te kijken.

2 Wees matig met vet.
gebruik niet te veel vet en boter. Teveel vet kan hart- en vaatziekten veroorzaken.

3 Gebruik volop zetmeel en vezels
Eet voldoende fruit en groenten. Omdat je de hoeveelheid vet moet verminderen, zul je de hoeveelheid koolhydraten omhoog moeten brengen om toch aan je energiebehoefte te voldoen.

4 Eet 3 maaltijden per dag.
en gebruik niet meer dan 4 maal iets tussendoor.

5 Wees zuinig met zout
De hoeveelheid zout in de voeding beinvloedt de hoogte van de bloeddruk.

6 Drink minstens 1,5 liter vocht per dag
Goed voor de reiniging van het lichaam en voor de afvoering van afvalstoffen.

7 Houd je gewicht op de juiste peil.
Een te hoog lichaamsgewicht is meestal het gevolg van een verkeerde verhouding tussen voedselopname en voedselverbruik. Overgewicht gaat vaak samen met hoge bloeddruk, diabetes en een hoog vet gehalte in het bloed.

8 Voorkom voedselvergiftiging door goede hygiene.
Behandel voedsel, keukeninrichting en jezelf hygienisch.

9 Houd rekening met de aanwezigheid van schadelijke stoffen.
Hanteer de juiste bewaar- en productie technieken.

10 Lees goed wat er op de verpakking staat
Let op de uiterste gebruiks- en verpakkingsdatum.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Een walnotenglazuurtaart in laagsjes

Een lekkere glazuurtaart maken, voo reen leuke gelegenheid, of omdat het je gewoon leuk lijkt om te doen. Nou hier is mijn recept.

Slowaakse kwaliteitswijnen

Slowaakse kwaliteitswijnen óók in Nederland te koop via Internet

Amaretto-bosbessen met mascarponecrème

een heerlijk Italiaans nagerecht!

Waar bestaat een Borrelgarnituur of Bittergarnituur uit?

In de volksmond worden Borrelgarnituur en Bittergarnituur door elkaar heen gebruikt maar waar bestaan ze eigenlijk uit?

Italiaanse champignon ragoutbroodjes

een lekker snel lunchgerecht of makkelijk avondmaal