De bekende italiaanse tomaten saus


Publicatie datum:

Overheerlijke italiaanse tomatensaus. Haal de cultuur in uw keuken!

Gesponsorde koppelingen

een andere klassieker in de Italiaanse keuken is de tomatensaus. En dat is niet zo gek, want Italianen zijn echte liefhebbers van tomaten. Dat is trouwens wel eens anders geweest. Tot een paar eeuwen geleden gebruiken de Italianen de tomatenplant als sierplant, omdat ze dachten dat de vrucht giftig was. Tegenwoordig worden de tomaten oro rosso, oftewel 'rood goud' genoemd en zijn ze in alle soorten en maten verkrijgbaar.

Er bestaan eveneens tallozen recepten voor tomatensaus. Een goed basisrecept staat op deze pagina. Voeg gerust andere ingrediënten toe, zoals olijven, extra knoflook, bleekselderij of een scheut rode wijn. Een tomatensaus hoort immers nooit hetzelfde te zijn. Niet voor niets zeggen de Italianen over iemand die nogal wispelturig is: cambria siempre como la salsa, 'hij is zo veranderlijk als de saus'.   Bon appetit!

Recept

- 2 blikken gepelde tomaten (à 400 G)
- 1 eetl olijfolie voor bakken en braden
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 rood chilipepertje, zaadjes verwijderen en in dunnen ringetjes
- 1 bosje basilicum, fijngesneden
- zout & peper

1. verhit de olie in een middelgrote pan. Voeg de knoflook toe en bak kort aan.

2. voeg tomaten, chilipepers en basilicum toe en laat alles gedurende 5 minuten zachtjes pruttelen

3. Breng op smaal met zout & peper

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Recept - steak au poivre - vleesgerecht

Het recept bij uitstek voor de alom bekende en grote favoriet 'de steak au poivre'.

Lekkere Griekse nagerechten

Lekkere Griekse nagerechten in een handomdraai

Annatto Kip recept (Filippijns)

Eeen overheerlijk traditioneel Filippijns kiprecept.

Lekkere fruitshakes/ smooties/ milkshakes zelf maken...!!

Hoe maak je nou heerlijke (al dan niet gezonde) fruitdrankjes zelf thuis? Hier de uitleg: heel eenvoudig en snel te maken!!

De lekkerste Italiaanse desserts

Lees hier hoe u de lekkerste Italiaanse desserts kunt maken in uw eigen keuken!

Chocolademousse met koffielikeur (recept)

Hoe kan je zelf chocolademousse maken?

Aardappelen

Een beschrijving van de belangrijkste groente ter wereld

Studentenpasta met rode pesto en gerookte kipfilet

Gemakkelijke stevige pasta met de stevige bite van zongedroogde tomaten

Stamppot Mei raap

Ik wil jullie kennis laten maken met een knolgewas die nu in de winkel ligt. Je kunt de Mei raap als salade gebruiken of een soep, maar ook stoven, bakken, poffen, koken en zelfs frieturen

Kaiserschmarren

lekkernij uit oostenrijk

Bakken in vast of vloeibaar vet

Informatief artikel over het gebruik van vaste of vloeibare boter

Keizerbaars bedekt met een confiture van rode ui met camembert.

Een heerlijk combinatie van keizerbaars met ui en camembert

Recepten met pastinaak

Soep en puree van pastinaak

Amaretto-bosbessen met mascarponecrème

een heerlijk Italiaans nagerecht!

Zoutzure siciliaanse groenten

een heerlijke italiaanse caponata (zoutzure siciliaanse groenten)

Hachee afgebonden met perkoek

Een heerlijke hachee voor bij de hutspot, aardappelen of frietjes

Pasta met Ossenstaart en rundergehakt

De allerlekkerste pasta

Guacamole

Zelf guacamole maken is veel lekkerder dan uit een potje! Vers is altijd beter!

Watermeloen is gezond!

Goed voor de dorst, heerlijk verfrissend en vol met vitaminen.

Eenvoudig recept voor Italiaanse tomatensoep met pesto

Lees hier hoe je op eenvoudige wijze in 5 minuten een heerlijke Italiaanse tomatensoep met pesto bereiden kunt…..

Provencaals recept 'Snijbiet op grootmoeders wijze'

Een heerlijke bereiding van een vergeten groente.

Lasagne Zalm Spinazie

Makkelijk recept voor Lasagne.

Koken voor uw kleinkinderen

Lekker en gezond koken voor uw kleinkinderen

Mosselen op een pittige Aziatische manier

Mosselen in een aparte variatie voor de wat pittige smaak

partysnack Pigs in a blanket!

Heerlijk simpele partysnack.