De bekende italiaanse tomaten saus


Publicatie datum:

Overheerlijke italiaanse tomatensaus. Haal de cultuur in uw keuken!

Gesponsorde koppelingen

een andere klassieker in de Italiaanse keuken is de tomatensaus. En dat is niet zo gek, want Italianen zijn echte liefhebbers van tomaten. Dat is trouwens wel eens anders geweest. Tot een paar eeuwen geleden gebruiken de Italianen de tomatenplant als sierplant, omdat ze dachten dat de vrucht giftig was. Tegenwoordig worden de tomaten oro rosso, oftewel 'rood goud' genoemd en zijn ze in alle soorten en maten verkrijgbaar.

Er bestaan eveneens tallozen recepten voor tomatensaus. Een goed basisrecept staat op deze pagina. Voeg gerust andere ingrediënten toe, zoals olijven, extra knoflook, bleekselderij of een scheut rode wijn. Een tomatensaus hoort immers nooit hetzelfde te zijn. Niet voor niets zeggen de Italianen over iemand die nogal wispelturig is: cambria siempre como la salsa, 'hij is zo veranderlijk als de saus'.   Bon appetit!

Recept

- 2 blikken gepelde tomaten (à 400 G)
- 1 eetl olijfolie voor bakken en braden
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 rood chilipepertje, zaadjes verwijderen en in dunnen ringetjes
- 1 bosje basilicum, fijngesneden
- zout & peper

1. verhit de olie in een middelgrote pan. Voeg de knoflook toe en bak kort aan.

2. voeg tomaten, chilipepers en basilicum toe en laat alles gedurende 5 minuten zachtjes pruttelen

3. Breng op smaal met zout & peper


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Hoe maak je tzatziki?

Traditioneel recept voor het maken van echte Tzatziki

Waarom is thee gezonder dan koffie?

Steeds meer mensen drinken thee in plaats van koffie omdat het gezonder is, waarom is thee gezonder dan koffie?

Vispakketjes met pesto en groenten gestoomd in de oven

Vispakketjes met pesto en groenten, gestoomd in de oven

Atjar ála

Zelfgemaakte Atjar is vele malen lekkerder dan de gekochte versie. En je kunt het van restjes groenten maken.

Elk pondje gaat door het mondje

Elk pondje gaat door het mondje.

Alcohol bij minderjarigen

Alcoholgebruik bij minderjarigen

Rabarber in de moestuin

Rabarber, een frisse noot in de moestuin

Pasta met Ossenstaart en rundergehakt

De allerlekkerste pasta

Zelf croissanten maken, eigengemaakte croissants

De lekkerste croissantjes eet je in Frankrijk, maak nu zelf die heerlijke Franse croissants.

Een overheerlijke hamburger speciaal

Een heerlijke hamburger speciaal op een italiaanse bol

Aardappelen en Knolgewassen

Een artikel over de verschillende soorten aardappels en knolgewassen.

Vegetarisch gevulde courgette

Een simpel vegetarisch bijgerecht, wat er op een bord speciaal uitziet. Bevat veel groentes.

Recept - Lasagne met mager rundergehakt - pasta - 380 calorieën per portie

We kennen allemaal de traditionele lasagne, welke toch wat calorieën bevat. Hier een receptje waarbij je toch wat rekening houdt met de calorieën.

Kun je het geslacht van je ongeboren baby beinvloeden?

De link tussen het geslacht van je ongeboren baby en je dieet.

Heerlijke tomatensalade 4-6 personen

Een makkelijke maar heerlijke tomatensalade.

De Oorsprong, Geschiedenis en Functie van Kauwgom

De Oorsprong van Kauwgom, de Functie van Kauwgom.

Antilliaanse Nasi (aros brua) voor ongeveer 10 personen

eigen recept bekendste rijstgerecht uit curaçao

Zelf Roti maken

Lekker zelf Roti maken, begint nu!

Friet met kip: een simpel en heerlijk recept voor kleine en grote gezinnen

Dit recept is simpel te maken voor twee personen, maar ook eenvoudig uit te breiden naar bijvoorbeeld 10 personen, u hoeft slecht de hoeveelheid kip en aardappelen daarop af te stemmen en een passende ovenschaal te gebruiken.

Recept broodje zalm

Een heerlijk recept voor een broodje zalm

Kopi luwak

Niet zomaar een bakje leut!

Paprikasoep

Maak zelf een heerlijke, romige paprikasoep.

recept voor heerlijke hete bliksem

het recept voor lekkere hete bliksem..

heerlijk recept: oliebollen!

Heerlijk traditioneel oliebollen recept voor ongeveer 45 oliebollen.

Hutspot met Risotto

Een heerlijke maaltijd en anders als de gewone stampot