De echte groentebouillon!


Publicatie datum:

Zo maak je gemakkelijk en snel een heerlijek groentebouillon!

Gesponsorde koppelingen

Dit is een mooie basis voor alle soepen!
Bon appetit!

Gesponsorde koppelingen

Groentebouillon

Het maken van een groentebouillon is heel erg makkelijk en véél smakelijker. Weg met de vegetarische bouillonblokjes! Het belangrijkste ingrediënt is tijd. Bouillon is de basis van vele sauzen en soepen. Het ligt voor de hand om een bouillonblokje of bouillonpoeder te gebruiken. Het is veel lekkerder om zelf een bouillon te trekken, mits je daar tijd voor hebt, natuurlijk. 

-1 eetl olijfolie voor bakken en braden
-2 uien, kleingesneden
-1 winterwortel, in halve ringen
-1/2 bleekselderij, kleingesneden
-1 prei, kleingesneden (ook het groen)
-1 takje peterselie
-1 takje selderij
-1 l water
-Zout

1. Verwarm de olie in een pan. Voeg alle groenten en kruiden toe.
Laat even bakken maar niet verkleuren

2. Giet het water erbij en laat 20 minuten trekken

3. Zeef de soep en breng op smaak met zout.

bouillon kan je gewoon invriezen. Je kan eventueel minder water gebruiken bij het aanmaken en dan later verdunnen als je het gaat gebruiken.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Recept: Wortel Prei soep

Een heerlijke soep die in een handomdraai op tafel staat!

Elk pondje gaat door het mondje

Elk pondje gaat door het mondje.

Gebraden Haas

Recept voor gebraden haas

Appeltaart recept

Recept voor een eenvoudige overheerlijke appeltaat met zandtaart bodem

Geroosterde olijven

Geroosterde olijven