De echte groentebouillon!


Publicatie datum:

Zo maak je gemakkelijk en snel een heerlijek groentebouillon!

Gesponsorde koppelingen

Dit is een mooie basis voor alle soepen!
Bon appetit!

Groentebouillon

Het maken van een groentebouillon is heel erg makkelijk en véél smakelijker. Weg met de vegetarische bouillonblokjes! Het belangrijkste ingrediënt is tijd. Bouillon is de basis van vele sauzen en soepen. Het ligt voor de hand om een bouillonblokje of bouillonpoeder te gebruiken. Het is veel lekkerder om zelf een bouillon te trekken, mits je daar tijd voor hebt, natuurlijk. 

-1 eetl olijfolie voor bakken en braden
-2 uien, kleingesneden
-1 winterwortel, in halve ringen
-1/2 bleekselderij, kleingesneden
-1 prei, kleingesneden (ook het groen)
-1 takje peterselie
-1 takje selderij
-1 l water
-Zout

1. Verwarm de olie in een pan. Voeg alle groenten en kruiden toe.
Laat even bakken maar niet verkleuren

2. Giet het water erbij en laat 20 minuten trekken

3. Zeef de soep en breng op smaak met zout.

bouillon kan je gewoon invriezen. Je kan eventueel minder water gebruiken bij het aanmaken en dan later verdunnen als je het gaat gebruiken.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Escargots op Bourgondische wijze

Hierbij vind je het recept om escargots op Bourgondische wijze klaar te maken. Een receptje dat absoluut niet veel tijd in beslag neemt (tussen de 15 à 20 minuten)

Zelfgemaakte vissoep!

Heerlijke vissoep in een paar stappen!

Koffie - Irish koffie - koffie Brûlot - Borgia koffie

De bereidingswijze voor koffie op 3 verschillende manieren.

Het geheime recept van Coca Cola ontrafelt.

Eindelijk, na meer dan 130 jaar, is het geheime recept van Coca Cola ontrafelt.

Camembertschotel

Recept voor Camembertschotel

Zomer snacks

Fris, gezond en lekker

Spaghetti Bolognese

heerlijke Italiaanse tomaten-gehaktsaus

Jell-O-shots

originele manier om je shotjes te serveren

Toscaanse broodsalade (Panzanella)

Een smaaksensatie voor je mond!

Eenvoudig recept voor lekkere oestertjes

In dit artikel leg ik uit hoe ik op eenvoudige wijze mijn lekkere oestertjes klaarmaak.

Rizi Pilafi me Garithes

Pilav met steurgarnalen. Voor 4 personen.

Drie-in-de-pan

Hoe kun je zelf drie-in-de-pan maken?

Een lekkere maaltijdsalade

Een lekkere maaltijdsalade maak je zo!

Bananentaart - dessert - 350 calorieën per portie

Verwen uzelf eens goed met het bereiden van dit receptje. Een banantaart kan iedereen wel bekoren.

Hoe maak je Rösti, zoals ze dat in Zwitserland eten

Zwitserse rösti, lekker voor de koude maanden van het jaar

Een ongekende soep; romige slasoep

Een ongekende bereiding van sla. Een heerlijke soep van sla.

Sapper de sap!

Sap is de trend. Maar is dit zo gezond?

Griekse heerlijkheden geschikt voor vegetariërs

Griekse hapjes geschikt voor vegetariërs.

Bokbier

Elke herfst is het er weer maar wat is nu precies bokbier

Pineberry, de witte aardbei die naar ananas smaakt

Er is sinds kort een nieuwe aardbei die naar ananas smaakt

Waar komt de Engelse Ham Sandwich vandaan?

Een eenvoudig recept voor de lekkerste Engelse Ham Sandwich naar aanleiding van een foto.

Krab - basisbereiding - tips en weetjes

Een verse krab, hoe begin je eraan? De basisbereiding voor krab op een eenvoudige manier gebracht.

Italiaanse penne uit de oven

Pasta-ovenschotel

gepocheerd ei voor dummies

De makkelijkste manier voor een perfect gepocheerd ei

Sauzen: Normandische saus

Niets lekkerder dan een goede Normandische saus bij de vis.