De lekkerste Italiaanse desserts


Publicatie datum:

Lees hier hoe u de lekkerste Italiaanse desserts kunt maken in uw eigen keuken!

Gesponsorde koppelingen

De Italiaanse keuken is erg geliefd bij veel Nederlandse fijnproevers. Iedereen gaat wel eens uit eten en vaak wordt er gekozen voor een Italiaans restaurant. Uiteraard is deze Meditteraanse keuken uitgebreid en veelzijdig, maar vooral de desserts zijn echte aanraders! Hieronder vindt u de recepten van de drie meest geliefde desserts uit het mooie Italië.

Tiramisu

Ingrediënten:

- 6 eidooiers

- 250 gram suiker

- 500 gram mascarpone

- 250 mililiter ongezoete slagroom

- 30 lange vingers

- 300 mililiter espresso/sterke koffie

- een flinke scheut koffie likeur naar keuze

- cacao

Bereidingstijd: 20 minuten

Wachttijd: 2 uur

 

Klop het eigeel met het suiker tot een romige massa. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Meng de mascarpone gelijkmatig door de slagroom. Als beide mengsels goed gemengd zijn, voegt u ze samen.

Doop de lange vingers in een mengsel van de espresso/sterke koffie en de likeur. Leg een bodem van de lange vingers in een lage schaal. Verdeel de helft van het romige mascarpone/eigeel mengsel over de laag lange vingers. Daarna herhaalt u de stappen door een laag lange vingers over de room heen te leggen en daarover weer het mascarpone/eigeel mengsel aan te brengen. Dit is de bovenkant van de Tiramisu.

Laat het dessert 2 uur in de koelkast stijf worden. Vlak voor het serveren kunt u wat cacao over de Tiramisu heen strooien. Eet smakelijk!

 

Zabaglione

Ingrediënten:

- 4 eidooiers

- 60 gram poedersuiker

- 100 mililiter dry Marsala

Bereidingstijd: 30 minuten

 

Doe de eidooiers en de suiker in de bovenste pan van een bain marie. Dit kunt u ook maken door een pannetje met kokend water te vullen en daar een steelpannetje in te hangen. Bij dit recept hangt u echter nog niet de pan in het kokende water.

Klop het eigeel en de suiker tot het een gele romige massa wordt. Dan doet u steeds een beetje Marsala bij de massa terwijl u blijft kloppen. Als alle Marsala is toegevoegd, hangt u het bovenste pannetje in het pannetje met kokend water. Terwijl u blijft kloppen wordt de Zabaglione dikker. Doe dit echter op laag vuur om het schiften van het dessert te voorkomen.

Als de Zabaglione dik is geworden, is het klaar om te serveren. U serveert het dessert met lange vingers of met Amaretti koekjes. Eet smakelijk!

 

Cassata

Ingrediënten:

- 200 gram cake

- 250 gram ricotta

- 3 eetlepels Marsala

- 50 gram pure chocolade

- 75 gram witte bastardsuiker

- 1 zakje vanillesuiker

- 75 gram Bigareaux

Bereidingstijd: 20 minuten

Wachttijd: 4 uur

 

Bekleed een ronde schaal van ongeveer 20 centimeter doorsnede met plasticfolie. Snijd de cake in plakjes van ongeveer 5 millimeter tot 1 centimeter. Leg de plakjes op de bodem en tegen de wand van de vorm, maar houd 2 plakjes apart. Besprenkel de cake in de vorm lichtjes met Marsala.

Rasp de pure chocolade tot grof schaafsel. Doe de ricotta in een aparte kom en meng de bastardsuiker en het zakje vanillesuiker er doorheen. Meng het chocoladeschaafsel en de Bigareaux er doorheen. Schep dit mengsel in de vorm over de cake heen en strijk de bovenkant zo glad mogelijk. Dek het geheel af met de twee overgehouden plakjes cake.

Laat de Cassata minimaal 4 uur in de koelkast opstijven. Voor het serveren keert u de vorm met de Cassata erin om, zodat de cake bovenop is. Haal de folie eraf en eet smakelijk!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Friet met kip: een simpel en heerlijk recept voor kleine en grote gezinnen

Dit recept is simpel te maken voor twee personen, maar ook eenvoudig uit te breiden naar bijvoorbeeld 10 personen, u hoeft slecht de hoeveelheid kip en aardappelen daarop af te stemmen en een passende ovenschaal te gebruiken.

Hoe maak je Broccoli soep:

Broccolisoep voor 4 personen met variatie-mogelijkheden

De echte groentebouillon!

Zo maak je gemakkelijk en snel een heerlijek groentebouillon!

Recept - Gestoofd schapenvlees - stoofschotel

Gestoofd schapenvlees kan zowel met aardappelpuree, spaghetti als met rijst opgediend worden.

Guacamole

Zelf guacamole maken is veel lekkerder dan uit een potje! Vers is altijd beter!

Appeltaart

Lekkere zelfgemaakte appeltaart voor verjaardagen of zomaar.

Watermeloen is gezond!

Goed voor de dorst, heerlijk verfrissend en vol met vitaminen.

Recept oreo McFlurry

Recept voor de enige echte Oreo van de Mac!

Goedkope uitjes, de goedkoopste uitjes

Alles over de goedkoopste uitjes van Nederland verzameld op één pagina.

Smoothie recepten

Met de blender maakt u simpel uw eigen smoothies

Griekse gehaktschijven

Recept Griekse gehaktschijven

Twee spaghetti recepten

Als je italiaans wilt koken, en je weet niet waaruit te kiezen heb ik hier twee heerlijke recepten voor spaghetti voor je. Beide gerechten zijn gebasseerd op vier personen.

Uiensoep met spekjes en pesto

Recept voor uiensoep

Mosselen met roomsaus - recept - visgerecht

Recept voor de bereiding van mosselen in roomsaus voor 4 à 6 personen

Serveer een High tea

Verras je vrienden en familie met een originele, zelfgemaakte High Tea.

Aardappelen en Knolgewassen

Een artikel over de verschillende soorten aardappels en knolgewassen.

Vegetarisch gevulde courgette

Een simpel vegetarisch bijgerecht, wat er op een bord speciaal uitziet. Bevat veel groentes.

Creatief met wraps

Drie variaties: gevuld met kip, zalm of gehakt.

Een vleugje Spanje in eigen tuin: lekkere tapas ideeën !

Lekkere tapasideetjes voor tuinfeesten en recepten.

Kaas spreekbeurt, Kaas werkstuk.

In dit artikel lees je alles over de oorsprong de ontwikkeling van hedendaagse Hollandse Kaas.

Gevulde appeltjes van oranje (Toetje)

gevulde sinasappel koud geserveerd

Romige zalmtaart met basilicum

hapje of voor gerechts. dit is afhangkelijk van de bodem grootte

Studenten recept

Een gezond, makkelijk en lekker recept voor studenten.

Een heerlijke pastasalade!

Een heerlijk pastasalade voor in de zomer!

Moeilijke eter (van peuter tot kleuter)

Help, mijn kind eet zeer slecht !!