Drie-in-de-pan


Publicatie datum:

Hoe kun je zelf drie-in-de-pan maken?

Gesponsorde koppelingen

Drie-in-de-pan zijn een soort extra dikke kleine pannenkoeken met rozijnen, die met stroop of suiker kunnen worden gegeten. Zoals de naam al zegt, worden ze per drie in een pan gebakken.

Ingrediënten

 

  • 300 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 370 ml melk (bijna 2 glazen)
  • 60 gram krenten
  • 60 gram rozijnen
  • roomboter
  • stroop, suiker, en/of poedersuiker voor erop

 

Bereiding

 

  1. Kook wat water en doe daar de rozijnen in. Laat ze staan tot je ze weer nodig hebt.
  2. Meng de bloem, het bakpoeder, de vanillesuiker en het zout in een kom
  3. Klop in een mok het ei los
  4. Doe het losgeklopte ei en de melk bij de kom met poeder en meng dit goed, tot er geen klonten meer in zitten.
  5. Gooi de rozijnen en het water in een zeef zodat je alleen nog de gewelde rozijnen over hebt. Doe die erbij en roer tot ze gelijkmatig verdeeld zijn.
  6. Smelt wat boter in de pan.
  7. Doe drie schepjes beslag in de pan en wacht tot er aan de bovenkant luchtbelletjes ontstaan. Draai ze dan om en bak ze tot ze een beetje bruin worden maar nog niet verbrand zijn.
  8. Eet ze op met suiker, stroop of poedersuiker :)
Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 6
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Spinazietaart - recept - 310 calorieën per portie - groenteschotel

Het recept voor een spinazietaart welke slechts 310 calorieën bevat per portie.

Ananas-grapefruit-crumble

recept voor nagerecht

De gezondheidsbevorderende eigenschappen van kamelenmelk

Wat bijna niemand weet is toch waar: Kamelenmelk kan een bijdrage leveren aan het bevorderen van de gezondheid van de mens.

Saffraan, het bloedrode goud

Saffraan, het kostbaarste kruid ter wereld

De gezondste groenten

Overzicht van de gezondste groenten, top tien van gezondste groenten in Nederland.

Superfoods

Na de promotie van lightproducten lijkt het nu de beurt aan superfoods. Maar is superfood nu echt zo gezond?

Surinaams eten

Tomatensardien met rijst en snijbonen

Veelkleurige hapjes

Veelkleurige hapjes

recept: Wodka-muntcocktail

Zo maakt u een heerlijke wodka-muntcocktail.

Creatief met wraps

Drie variaties: gevuld met kip, zalm of gehakt.

Appelkoek bakken

maak zelf een appelkoek

Turks Fruit met kokos, recept.

Hier een simpel en heerlijk receptje om zelf Turks Fruit te maken.

Medaillons van kalfsoester of varkenshaas in een thaise zoetzure saus.

Kalfsoester op thaise wijze

De Oorsprong, Geschiedenis en Functie van Kauwgom

De Oorsprong van Kauwgom, de Functie van Kauwgom.

Gevulde kleine hapjes voor op een verjaardag (koud)

Iedere verjaardag gaat gepaard met een hapje en een drankje. Wil je eens iets anders serveren? Lees hier enkele suggesties

Hoe maak je een kaasfondue?

Tips voor het maken van een kaasfondue.

Verantwoorde tussendoortjes/snacks

Lekker en verantwoorde tussendoortjes

Recept kalfsvlees - kalfsragoût met groenten - stoofschotel

Een heerlijke stoofschotel die een volledige maaltijd vormt.

Goedkope uitjes, de goedkoopste uitjes

Alles over de goedkoopste uitjes van Nederland verzameld op één pagina.

Zelf vleeskroketten maken, eenvoudig recept voor kroketten

Maak nu zelf eenvoudig de lekkerste vleeskroketten met deze recepten.

Eenvoudig recept voor Italiaanse tomatensoep met pesto

Lees hier hoe je op eenvoudige wijze in 5 minuten een heerlijke Italiaanse tomatensoep met pesto bereiden kunt…..

Heerlijke appeltaart met een crunchy bodem

Appeltaart met noten en krokante bodem van bastognekoeken

Romige aspergetaart

Een heerlijk romige aspergetaart met sinaasappel!!

Witte chocolademousse met pure chocoladesaus en frambozen

Hoe maak je witte chocolademousse?

Kersenkussentjes, lekker ouderwets genieten.

Kersenkussentjes, laat je tong en je mond genieten van deze mooie roze harde snoepjes.