Echte Zuid Franse Bouillabaisse het klassieke recept.


Publicatie datum:

Heerlijke klassieke vissoep mooi zomer gerecht makkelijk en snel klaar

Gesponsorde koppelingen

Een heerlijke vissoep uit Marseille er zijn verschillende manieren om deze soep te maken.

Een basisregel is echter dat je ongeveer 7 verschillende vis gebruikt.

Gesponsorde koppelingen

1 Kilo gemende visfilet, kabeljauw, zalm, wijting, poon, enz. 500 gram schaaldieren, mosselen, kreeft, garnalen naar keuze. 1 blikje tomatenpuree. 2 blikken gepelde tomaten 2 uien 3 teentjes knoflook. 1 prei. 1 stukje sinaasappelschil. Half bosje peterselie Takje tijm. 1 blaadje laurier. Peper/zout Scheut droge witte wijn. Liter visbouillon. 3 tomaten. Olie 

De peterselie hakken en apart zetten,

De groenten wassen, de tomaten ontvellen.

De vis afspoelen en de zachte vis van de vaste vis scheiden.

In een grote diepe pan de uien, prei en knoflook fruiten in olie.

Vervolgens daar de schaaldieren opleggen en dat afblussen met de wijn.

Visbouillon erover aan de kook brengen tomaten en puree erbij zout/peper erbij,

Sinaasappelschil, laurier tijm erbij.

Vaste vis erbij 8 minuten sudderen.

Verdelen over diepe grote boorden, gehakte peterselie erover.

Serveren met geroosterd stokbrood en aolie (knoflook mayonaise).


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Hachee afgebonden met perkoek

Een heerlijke hachee voor bij de hutspot, aardappelen of frietjes

Wildsoep

Een heerlijke soep met aardappelen!

Gebakken rijst met sperziebonen

Gebakken rijst met sperziebonen, een typisch gerecht uit het Midden-Oosten. Simpel om te maken, maar met een exotische smaak.

Toscaanse broodsalade (Panzanella)

Een smaaksensatie voor je mond!

Bier: Periodiek systeem van bieren

Vrijwel alle bestaande bierstijlen zijn gerangschikt in een systematisch overzicht: het periodiek system van de bieren. Leuk en voor de bierliefhebber nuttig.