Echte Zuid Franse Bouillabaisse het klassieke recept.


Publicatie datum:

Heerlijke klassieke vissoep mooi zomer gerecht makkelijk en snel klaar

Gesponsorde koppelingen

Een heerlijke vissoep uit Marseille er zijn verschillende manieren om deze soep te maken.

Een basisregel is echter dat je ongeveer 7 verschillende vis gebruikt.

Gesponsorde koppelingen

1 Kilo gemende visfilet, kabeljauw, zalm, wijting, poon, enz. 500 gram schaaldieren, mosselen, kreeft, garnalen naar keuze. 1 blikje tomatenpuree. 2 blikken gepelde tomaten 2 uien 3 teentjes knoflook. 1 prei. 1 stukje sinaasappelschil. Half bosje peterselie Takje tijm. 1 blaadje laurier. Peper/zout Scheut droge witte wijn. Liter visbouillon. 3 tomaten. Olie 

De peterselie hakken en apart zetten,

De groenten wassen, de tomaten ontvellen.

De vis afspoelen en de zachte vis van de vaste vis scheiden.

In een grote diepe pan de uien, prei en knoflook fruiten in olie.

Vervolgens daar de schaaldieren opleggen en dat afblussen met de wijn.

Visbouillon erover aan de kook brengen tomaten en puree erbij zout/peper erbij,

Sinaasappelschil, laurier tijm erbij.

Vaste vis erbij 8 minuten sudderen.

Verdelen over diepe grote boorden, gehakte peterselie erover.

Serveren met geroosterd stokbrood en aolie (knoflook mayonaise).


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Een heerlijk grapefruit-yoghurtijs!

Een heerlijk toetje voor in de lente!

Heerlijke wrap

Een overheerlijk recept voor een wrap die bovendien snel klaar is!

Pittige salamimuffins

Pittige salamimuffins

limoncello taart

een heerlijk frisse taart, ook geschikt als dessert

Recept voor Jachtschotel

Hoe maak je de lekkerste jachtschotel in een paar simpele stappen.