Echte Zuid Franse Bouillabaisse het klassieke recept.


Publicatie datum:

Heerlijke klassieke vissoep mooi zomer gerecht makkelijk en snel klaar

Gesponsorde koppelingen

Een heerlijke vissoep uit Marseille er zijn verschillende manieren om deze soep te maken.

Een basisregel is echter dat je ongeveer 7 verschillende vis gebruikt.

Gesponsorde koppelingen

1 Kilo gemende visfilet, kabeljauw, zalm, wijting, poon, enz. 500 gram schaaldieren, mosselen, kreeft, garnalen naar keuze. 1 blikje tomatenpuree. 2 blikken gepelde tomaten 2 uien 3 teentjes knoflook. 1 prei. 1 stukje sinaasappelschil. Half bosje peterselie Takje tijm. 1 blaadje laurier. Peper/zout Scheut droge witte wijn. Liter visbouillon. 3 tomaten. Olie 

De peterselie hakken en apart zetten,

De groenten wassen, de tomaten ontvellen.

De vis afspoelen en de zachte vis van de vaste vis scheiden.

In een grote diepe pan de uien, prei en knoflook fruiten in olie.

Vervolgens daar de schaaldieren opleggen en dat afblussen met de wijn.

Visbouillon erover aan de kook brengen tomaten en puree erbij zout/peper erbij,

Sinaasappelschil, laurier tijm erbij.

Vaste vis erbij 8 minuten sudderen.

Verdelen over diepe grote boorden, gehakte peterselie erover.

Serveren met geroosterd stokbrood en aolie (knoflook mayonaise).


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Recept van Twentse Knieperkes

Zoet, knapperig en lekker... een recept voor Knieperkesliefhebbers

Heerlijk recept broccolisoep

Een overheerlijk gerecht, broccolisoep heel gezond en lekker.

Lasagne met broccoli champignons en mosterd-kaassaus

Variatie op de traditionele lasanga

Mosselen uit Shetland en Vlaanderen

bedreigen de Vlaamse mosselen de monopoliepositie van de Zeeuwse mosselen?

recept: Wodka-muntcocktail

Zo maakt u een heerlijke wodka-muntcocktail.