Echte Zuid Franse Bouillabaisse het klassieke recept.


Publicatie datum:

Heerlijke klassieke vissoep mooi zomer gerecht makkelijk en snel klaar

Gesponsorde koppelingen

Een heerlijke vissoep uit Marseille er zijn verschillende manieren om deze soep te maken.

Een basisregel is echter dat je ongeveer 7 verschillende vis gebruikt.

Gesponsorde koppelingen

1 Kilo gemende visfilet, kabeljauw, zalm, wijting, poon, enz. 500 gram schaaldieren, mosselen, kreeft, garnalen naar keuze. 1 blikje tomatenpuree. 2 blikken gepelde tomaten 2 uien 3 teentjes knoflook. 1 prei. 1 stukje sinaasappelschil. Half bosje peterselie Takje tijm. 1 blaadje laurier. Peper/zout Scheut droge witte wijn. Liter visbouillon. 3 tomaten. Olie 

De peterselie hakken en apart zetten,

De groenten wassen, de tomaten ontvellen.

De vis afspoelen en de zachte vis van de vaste vis scheiden.

In een grote diepe pan de uien, prei en knoflook fruiten in olie.

Vervolgens daar de schaaldieren opleggen en dat afblussen met de wijn.

Visbouillon erover aan de kook brengen tomaten en puree erbij zout/peper erbij,

Sinaasappelschil, laurier tijm erbij.

Vaste vis erbij 8 minuten sudderen.

Verdelen over diepe grote boorden, gehakte peterselie erover.

Serveren met geroosterd stokbrood en aolie (knoflook mayonaise).


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Tonijnsalade zoals het moet...

Hoe maak je nou heerlijk frisse tonijnsalade voor op stokbrood? Lees het hier...

Lasagne Veganistisch

Een makkelijke lasagne voor de veganist.

Lamsrollade met appel

Een rollade van lamsvlees en appelen, dit uitgelegd in een eenvoudig receptje.

Recept broodje zalm

Een heerlijk recept voor een broodje zalm

Heerlijke asperges!

Heerlijke asperges met eieren en ham!