Een frisse pastasalade maken? Kinderspel!


Publicatie datum:

Als lichte maaltijd of als bijgerechtje bij de barbecue is deze pastasalade heerlijk. Ook geschikt voor koken met kinderen.

Gesponsorde koppelingen

Kinderen houden van koken. Dit recept is heel eenvoudig, lekker licht en uitgeschreven op het niveau van kinderen. Groentjes zullen bovendien veel beter smaken als de kinderen ze zelf hebben klaargemaakt. Voor het koken van de pasta houdt een volwassene best wel een oogje in het zeil. Veel kookplezier!

Recept pastasalade

(Een goeie kok wast altijd zijn handen voor hij aan het werk gaat!)

Ingrediënten:

250g ham, een halve rode, gele en groene paprika, 1 komkommer, 3 tomaten, 500g pasta (spirelli), light mayonaise, peper en zout.

Werkwijze

pasta koken (hiervoor vraag je best de hulp van een volwassene)

- Vul de kookpot ¾ met water. Breng het water aan de kook.

- Doe de pasta in de kom. Voeg een koffielepel zout toe. Roer door de pasta

  zodat hij niet aan de bodem van de pot kleeft.

- Kijk op de verpakking hoe lang de pasta moet koken. Hou de tijd goed in

  de gaten. Een minuut voor de pasta gaar is proef je voorzichtig. (Pas op! 

  Warm!)

- Zet het vergiet in de gootsteen. Giet de pasta in het vergiet en spoel met

   koud water tot de pasta helemaal is afgekoeld.

- Spoel ook de kookpot tot hij afgekoeld is. Doe dan de pasta terug in de pot.

 

de pastasalade bereiden

- Was de groenten zorgvuldig en droog ze af.

- Snijd de paprika’s in twee. Verwijder de zaadjes en de steel.

- Neem van elke kleur een halve paprika en snijd de paprikastukken in

  reepjes.

- Snijd nu de reepjes in kleine blokjes.

- Snijd de topjes van de komkommer en snijd de komkommer in twee

   helften. (in de lengte) Nu heb je twee lange stukken die je gemakkelijk kan

   plat leggen op de snijplank.

- Snijd de komkommer in dunne repen.

- Snijd nu de repen in kleine blokjes.

- Snijd de tomaten in 4 stukken. Verwijder het groene kroontje en de pitjes

  van de tomaten.

- Snijd de stukken tomaat in reepjes.

- Snijd de reepjes in kleine blokjes.

- Snijd het vlees nu ook in kleine blokjes.

- Meng de groenten en het vlees onder de afgekoelde pasta.

- Voeg met een soeplepel mayonaise toe tot je het goed vindt. De pasta mag

   niet te droog zijn maar te veel mayonaise is niet lekker.

- Doe peper en zout bij de pasta. Begin met een beetje en proef. Voeg toe tot

   je vindt dat het genoeg is.

De pastasalade is klaar! Smakelijk!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Bananentaart - dessert - 350 calorieën per portie

Verwen uzelf eens goed met het bereiden van dit receptje. Een banantaart kan iedereen wel bekoren.

Zelf je eigen likeur maken

Maak zelf 1,5l likeur in 30 minuten!

Waar vind je het grootste Oktoberfeest (Oktoberfest)?

Ieder jaar in Oktober barsten in Duitsland en steeds vaker ook in Nederland de Oktoberfesten / Oktoberfeesten los maar waar is het grootste Oktoberfeest?

Risotto met groene kruiden

Binnen een paar stappen heeft u een heerlijke smaakvolle risotto op tafel!

Recept koude kaastaart

Heerlijk recept voor een koude kaastaart

Gemarineerde lamsvleesspiesjes

Gemarineerde lamsvleesspiesjes

Spaanse omelet

Een groentebom onder de vorm van eieren. Eenvoudig te bereiden en snel klaar.

Recept kalfsvlees - kalfsoesters met kaas - vleesgerecht

Een eenvoudig klaar te maken gerecht, kalfsoesters met kaas, welk uitzonderlijk lekker smaakt.

Beef Pot Roast

Traditioneel Filippijns stoofgerecht

Geroosterde pomodri-tomaten

Een heerlijk Italiaans gerecht, geroosterde pomodori-tomaten!

Griekse rijstsoep of Avgolemonosoep

Een lichte voedzame rijst-soep met ei-citroensaus.

Lekker eenvoudig recept voor zeeduivel met noodles

Heerlijk en toch eenvoudig Zeeduivel recept voor 4 personen.

Witte chocolademousse met pure chocoladesaus en frambozen

Hoe maak je witte chocolademousse?

Jagerschotel

Een lekkere ovenschotel.

Italiaanse penne uit de oven

Pasta-ovenschotel

Zelf jus maken

Lees hier hoe je zelf een heerlijke goedkope jus kunt maken

Waarom is je eigen groente verbouwen opeens zo mateloos populair?

De trend die is begonnen naar aanleiding van de crisis, zelf je eigen groente verbouwen.

Een goed ontbijt is het beste begin van de dag

Een goed ontbijt zorgt voor voldoende energie om de ochtend goed door te komen.

Tonijn in filodeeg

Tonijn in filodeeg

Mosselen uit Shetland en Vlaanderen

bedreigen de Vlaamse mosselen de monopoliepositie van de Zeeuwse mosselen?

Gefrituurde calamares

Recept voor Calamares

Hoe kun je lekker koken met insecten, maden en wormen?

Steeds meer wetenschappers zijn het er over eens, insecten, maden en wormen worden in de toekomst de belangrijkste vleesvervangers. Hoe kun je deze lekker bereiden.

Overheerlijk appelwafeltje

maak in minder dan 5 minuten een heerlijk appelwafeltje

Gevulde Braadworst

Een variatie op de bekende braadworst

Noord-Afrikaanse zeeduivelspiesjes

Noord-Afrikaanse zeeduivelspiesjes