Een frisse pastasalade maken? Kinderspel!


Publicatie datum:

Als lichte maaltijd of als bijgerechtje bij de barbecue is deze pastasalade heerlijk. Ook geschikt voor koken met kinderen.

Gesponsorde koppelingen

Kinderen houden van koken. Dit recept is heel eenvoudig, lekker licht en uitgeschreven op het niveau van kinderen. Groentjes zullen bovendien veel beter smaken als de kinderen ze zelf hebben klaargemaakt. Voor het koken van de pasta houdt een volwassene best wel een oogje in het zeil. Veel kookplezier!

Gesponsorde koppelingen

Recept pastasalade

(Een goeie kok wast altijd zijn handen voor hij aan het werk gaat!)

Ingrediënten:

250g ham, een halve rode, gele en groene paprika, 1 komkommer, 3 tomaten, 500g pasta (spirelli), light mayonaise, peper en zout.

Werkwijze

pasta koken (hiervoor vraag je best de hulp van een volwassene)

- Vul de kookpot ¾ met water. Breng het water aan de kook.

- Doe de pasta in de kom. Voeg een koffielepel zout toe. Roer door de pasta

  zodat hij niet aan de bodem van de pot kleeft.

- Kijk op de verpakking hoe lang de pasta moet koken. Hou de tijd goed in

  de gaten. Een minuut voor de pasta gaar is proef je voorzichtig. (Pas op! 

  Warm!)

- Zet het vergiet in de gootsteen. Giet de pasta in het vergiet en spoel met

   koud water tot de pasta helemaal is afgekoeld.

- Spoel ook de kookpot tot hij afgekoeld is. Doe dan de pasta terug in de pot.

 

de pastasalade bereiden

- Was de groenten zorgvuldig en droog ze af.

- Snijd de paprika’s in twee. Verwijder de zaadjes en de steel.

- Neem van elke kleur een halve paprika en snijd de paprikastukken in

  reepjes.

- Snijd nu de reepjes in kleine blokjes.

- Snijd de topjes van de komkommer en snijd de komkommer in twee

   helften. (in de lengte) Nu heb je twee lange stukken die je gemakkelijk kan

   plat leggen op de snijplank.

- Snijd de komkommer in dunne repen.

- Snijd nu de repen in kleine blokjes.

- Snijd de tomaten in 4 stukken. Verwijder het groene kroontje en de pitjes

  van de tomaten.

- Snijd de stukken tomaat in reepjes.

- Snijd de reepjes in kleine blokjes.

- Snijd het vlees nu ook in kleine blokjes.

- Meng de groenten en het vlees onder de afgekoelde pasta.

- Voeg met een soeplepel mayonaise toe tot je het goed vindt. De pasta mag

   niet te droog zijn maar te veel mayonaise is niet lekker.

- Doe peper en zout bij de pasta. Begin met een beetje en proef. Voeg toe tot

   je vindt dat het genoeg is.

De pastasalade is klaar! Smakelijk!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Chantillyroom

Heerlijke chantillyroom!

Toscaanse broodsalade (Panzanella)

Een smaaksensatie voor je mond!

Heerlijke Griekse soepen

Vier recepten voor traditionele Griekse soepen.

Kookworkshops in het buitenland

Leren koken in het buitenland met de produkten van de streek

Pineberry, de witte aardbei die naar ananas smaakt

Er is sinds kort een nieuwe aardbei die naar ananas smaakt