Een heerlijk aspergerisotto uit de Italiaanse keuken!


Publicatie datum:

Een heerlijk hoofdgerecht in de lente!

Gesponsorde koppelingen

Een heerlijk Italiaans gerecht en binnen 25 minuten klaar! Lekker voor in de lente! Verras uw vrienden en familie met deze heerlijke aspergerisotto!

Aspergerisotto
Voor 4 personen
Energie per portie
- 580 kcal
- Eiwit 18 g
- Vet 28 g
- Koolhydraten 60 g

Ingredienten

- 400 g (wilde) groene asperges
- 750 ml kippenbouillon
- 3 el olijfolie
- 300 g carnaroli- of arboriorijst
- 150 ml droge witte wijn
- Peper en zout uit de molen
- Evt parmezaanse kaas

1. Snij een stukje van de onderkant en schil indien nodig het onderste houtige deel van de asperges met een dunschiller. Snij de asperges in stukjes van 1 cm.

2. Breng in een pan de kippenbouillon aan de kook. Verhit een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem. Bak de aspergestukjes met wat zout bestrooid op matig vuur tot ze zacht zijn (als het vuur te hoog staat, verliezen ze hun kleur).

3. Schep de rijst erdoor en roerbak tot alle korrels glanzen en glazig zijn. Blus af met de wijn en voeg als dit verdampt is een soeplepel bouillon toe. Blijf roeren tot al het vocht door de rijst is opgenomen. Blijf zo roeren en soeplepel voor soeplepel bouillon toevoegen tot de risotto smeuïg en beetgaar is. Breng op smaak met zout en peper en schep de risotto in warme diepe borden of grote kommen. Schaaf er evt krullen kaas over.

TIP
Roer er op het eind nog een klont roomboter door voor een vollere smaak. Risotto eet je met een vork, net als de Italianen!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 78
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Pasta met Ossenstaart en rundergehakt

De allerlekkerste pasta

Hutspot met Risotto

Een heerlijke maaltijd en anders als de gewone stampot

Pasta met vleesreepjes

simpel, snel en goedkoop koken!

Glaced cupcakes

Geglaceerde cupcakes

Zwaardvis in saffraansaus

Zwaardvis in saffraansaus

Boerenkool met ham en champignons

Een recept voor een heerlijke boerenkoolschotel uit de oven.

Gegrilde teriyaki aubergine

Heerlijk oosters bijgerecht!

Amaretto-bosbessen met mascarponecrème

een heerlijk Italiaans nagerecht!

3 recepten voor baby’s eerste groentehapje

Zelf groentehapjes maken voor je baby

Spaghetti met kruidenkaas

Het lekkerste en simpelste spaghetti recept die er is.

Snelle roerbakschotel

Geen tijd om te koken ?.... Wat een onzin ! Hier het bewijs!

Bakken in vast of vloeibaar vet

Informatief artikel over het gebruik van vaste of vloeibare boter

Kip met honing thijm saus snel en makkelijk

Een overheelijk kiprecept die makkelijk en snel te bereiden is

Kun je goedkoop stoned worden van tomatenketchup?

Dat je goedkoop stoned kunt worden van wilde sla en wilde paddenstoelen is bekend maar kun je ook goedkoop stoned worden van tomatenketchup?

Recept cocktails met aardbei

9 heerlijke cocktails met aardbei!

Moeten we steeds meer voedsel produceren of moeten we vegetarisch worden?

Door de groei van de wereldbevolking stijgt de vraag naar voedsel, maar moeten we daarom ook steeds meer voedsel produceren?

Koffieverslaving

Wist je dat je serieus verslaafd kan zijn aan koffie? En weet je ook wat de gevolgen zijn?

Lekkere fruitshakes/ smooties/ milkshakes zelf maken...!!

Hoe maak je nou heerlijke (al dan niet gezonde) fruitdrankjes zelf thuis? Hier de uitleg: heel eenvoudig en snel te maken!!

Risotto met garnalen en asperges

Verras uw vrienden met deze heerlijke risotto met garnalen en asperges!

Goedkope uitjes, de goedkoopste uitjes

Alles over de goedkoopste uitjes van Nederland verzameld op één pagina.

Simpele aardappelsalade

Simpel recept voor een heerlijke aardappelsalade

Heerlijke Smoothie

Een heerlijk recept voor een heerlijke smoothie

Noni fruit

Een niet zo bekende superfood uit Azië. De Noni staat bekend om haar heilzame en genezende werking. De plant geeft het hele jaar door vruchten.

Posteleinsoep

Soep van een vergeten groente

Recept - Gestoofd schapenvlees - stoofschotel

Gestoofd schapenvlees kan zowel met aardappelpuree, spaghetti als met rijst opgediend worden.