Een lekkere en vers gemaakte pasta saus


Publicatie datum:

Een lekkere verse pastasaus maken is heel simpel en veel lekkerder dan uit een pakje..

Gesponsorde koppelingen

Vaak zie je dat mensen snel een pastasaus uit een pakje toveren, terwijl het eigenlijk heel makkelijk is om een lekkere en verse saus te maken die precies smaakt zoals jij het wil..

 

Basis:

Hetvolgende heb je zeker nodig:  gehakt, tomatenpuree, tomatenblokjes (al dan niet uit blik) groenten.

Uiteraard kun je alles naar eigen smaak variëren maar ik zal het hieronder nu beschrijven hoe ik het dan maak:

 

Je pakt het gehakt en bakt het ruk, ondertussen dat het gehakt bakt snipper je een ui en twee teentjes knoflook. Die gooi je bij het gehakt als het rul gebakken is. Als je dit door elkaar gehusseld hebt gooi je er de wokgroentes bij. Dit snel en op hoog vuur gaar wokken.

Als dit gaar is er de tomatenblokjes en tomatenpuree er doorheen roeren. En dit op een laag vuurtje laten garen. Het geheel op smaak brengen met basilicum, zout en peper.

Extra:

Bovenstaande is de basis, uiteraard kun je het gerecht aanpassen naar je persoonlijke smaak. Zo is het bijvoorbeeld een aanrader om er wat olijven doorheen te gooien. Salami in stukjes gesneden is er ook lekker bij. Als je vegetarisch bent kun je het gehakt vervangen door champignons. Als je van pittig houdt dan is het ook een tip om een paar theelepels sambal door de saus te roeren.

Gezond:

Uiteraard kun je bovenstaand zo ongezond/gezond maken als je zelf wil. Grote voordeel is alleen dat je precies weet wat je in de saus gooit en je dus dit naar eigen inzicht kunt aanpassen. En als je een potje of pakje gebruikt, dan heb je toch al snel te maken met een berg suikers, zout en vetten die vaak undercover op de verpakking staan.

Serveertip:

Een simpele saus, moet je niet te moeilijk serveren. Dus gewoon een pasta naar keuze koken, de saus erbij en dan eventueel bestrooien met geraspte kaas.

 

Eet smakelijk!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 108
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Waar komen de hete sauzen vandaan

Hete sauzen kennen een lange geschiedenis, lees hier hoe en wat.

Waar komt de Engelse Ham Sandwich vandaan?

Een eenvoudig recept voor de lekkerste Engelse Ham Sandwich naar aanleiding van een foto.

Vegetarische risotto met mozarella

Dit is een recept voor een goedkope, snelle en vegetarische risottogerecht.

Tajine, gebruik en recepten

Een tajine is een stoofpot uit Noord-Afrika.

Salade frutti di mare

Een heerlijk Italiaanse salade met zeevruchten!

Couscoussalade net even anders

Heerlijke frisse couscoussalade met sappige peer en cream cheese

Peren met chocolade saus

een heerlijk desert voor na een heerlijke maaltijd en makkelijk te maken.

Stamppot Mei raap

Ik wil jullie kennis laten maken met een knolgewas die nu in de winkel ligt. Je kunt de Mei raap als salade gebruiken of een soep, maar ook stoven, bakken, poffen, koken en zelfs frieturen

De lekkerste knolseldersoep

De lekkerste knolseldersoep, gemakkelijk te bereiden en zeer gezond!

Gevulde appeltjes van oranje (Toetje)

gevulde sinasappel koud geserveerd

Italiaanse saus Salsa verde

Heerlijke Italiaanse saus in 2 stappen klaar!

Vegetarische spinazieflapjes uit de oven

Lekkere vegetarische spinazieflapjes uit de oven!

Recept Fruitpannenkoeken

Heerlijke fruitpannenkoeken waar kids dol op zijn! Snel, makkelijk en heel erg lekker!

Jell-O-shots

originele manier om je shotjes te serveren

Recept voor de lekkerste knoflookboter

Het beste recept voor de lekkerste klassieke natuurlijke verse knoflookboter.

Je eigen McFlurry bereiden!

Ben jij stiekem ook zo fan van de McFlurry? Leer nu om er thuis zelf eentje te maken!

Tonijnsalade met aardappelen

Een heerlijke salade uit het zuiden!

Sajur spruitjes of gebakken spruitjes

Een indonesisch recept met spruiten

Recept Zigeunersaus - sauzen

Een bijzonder smakelijk saus die men als ragoût kan serveren bij drooggekookte rijst.

Escargots op Bourgondische wijze

Hierbij vind je het recept om escargots op Bourgondische wijze klaar te maken. Een receptje dat absoluut niet veel tijd in beslag neemt (tussen de 15 à 20 minuten)

Spaghetii aglio e olio 'De klassieker'

De echte klassieke spaghetti vind u hier!

Lactose-intolerantie, wat is dat?

Lactose-intolerantie kan knap vervelend zijn. Waar komt het vandaan en wat kun je eraan doen?

Salade met boursin mini's

Makkelijk en lekker!

Antiliaans kippensoep

Heerlijk gezonde kippensoep op antilliaanse wijze

Recept van de dag: Bloemkool uit de oven

25-06-2012 - Bloemkool uit de oven