Een lekkere en vers gemaakte pasta saus


Publicatie datum:

Een lekkere verse pastasaus maken is heel simpel en veel lekkerder dan uit een pakje..

Gesponsorde koppelingen

Vaak zie je dat mensen snel een pastasaus uit een pakje toveren, terwijl het eigenlijk heel makkelijk is om een lekkere en verse saus te maken die precies smaakt zoals jij het wil..

 

Gesponsorde koppelingen

Basis:

Hetvolgende heb je zeker nodig:  gehakt, tomatenpuree, tomatenblokjes (al dan niet uit blik) groenten.

Uiteraard kun je alles naar eigen smaak variëren maar ik zal het hieronder nu beschrijven hoe ik het dan maak:

 

Je pakt het gehakt en bakt het ruk, ondertussen dat het gehakt bakt snipper je een ui en twee teentjes knoflook. Die gooi je bij het gehakt als het rul gebakken is. Als je dit door elkaar gehusseld hebt gooi je er de wokgroentes bij. Dit snel en op hoog vuur gaar wokken.

Als dit gaar is er de tomatenblokjes en tomatenpuree er doorheen roeren. En dit op een laag vuurtje laten garen. Het geheel op smaak brengen met basilicum, zout en peper.

Extra:

Bovenstaande is de basis, uiteraard kun je het gerecht aanpassen naar je persoonlijke smaak. Zo is het bijvoorbeeld een aanrader om er wat olijven doorheen te gooien. Salami in stukjes gesneden is er ook lekker bij. Als je vegetarisch bent kun je het gehakt vervangen door champignons. Als je van pittig houdt dan is het ook een tip om een paar theelepels sambal door de saus te roeren.

Gezond:

Uiteraard kun je bovenstaand zo ongezond/gezond maken als je zelf wil. Grote voordeel is alleen dat je precies weet wat je in de saus gooit en je dus dit naar eigen inzicht kunt aanpassen. En als je een potje of pakje gebruikt, dan heb je toch al snel te maken met een berg suikers, zout en vetten die vaak undercover op de verpakking staan.

Serveertip:

Een simpele saus, moet je niet te moeilijk serveren. Dus gewoon een pasta naar keuze koken, de saus erbij en dan eventueel bestrooien met geraspte kaas.

 

Eet smakelijk!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 108
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Hoe maak je chocoladeglazuur?

Beschrijving hoe je binnen 10 minuten chocoladeglazuur maakt

Peren in wijnsaus - dessert - 400 calorieën per persoon

Een overheerlijk dessert bestaande uit verse peren aangevuld met witte wijn.

Wijn in Nederland

Wijn in Nederland

Appeltaart op mijn manier

Appeltaarten kun je op vele manieren maken. De volgende versie is mijn eigen favoriet

Gevulde wraps

een snel en gemakkelijk recept dat erg lekker is.