Een lekkere zondagslunch hoeft niet veel tijd te kosten


Publicatie datum:

Een eenvoudig, maar smakelijk lunchrecept, varieer naar hartelust!

Gesponsorde koppelingen

Zondag, lekker lui, geen zin om lang in de keuken te staan. Maar je wilt wel wat lekkers eten. Met dit recept heb je in een handomdraai een heerlijke zondagse lunch in elkaar gedraaid, met een vleugje Italië. 

Benodigdheden:

 

  • een groot bord (ovenvast!)
  • champignons (tip: neem kastanjechampignons voor wat meer bite)
  • 2 blikjes tonijn in olijfolie (of water)
  • een bakje knoflookolijven 
  • een pakje of bakje mozzarella (van buffelmelk "Bufala Campana")
  • een bakje cherrytomaatjes (of kleine trostomaatjes, romaatjes)
  • Turks brood
  • (knoflook) en italiaanse (of provencaalse) keukenkruiden
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Draai de blikjes tonijn open en stort de inhoud op het bord. Als je tonijn op water hebt, giet dit dan eerst af, stort de tonijn op het bord en giet een flinke scheut olijfolie over de tonijn. Heb je tonijn in olijfolie, dan giet je het niet af.  Prak met een vork de tonijn in stukjes en meng zo de olijfolie en tonijn goed met elkaar.

Snij de champignons in plakjes (hoeveelheid: naar smaak) en strooi dit over het bord. Doe hetzelfde met de olijven. Halveer de cherrytomaatjes en doe die er ook bij. Pers een teentje knoflook uit en doe dit ook op het bord (je kunt de knoflook ook weglaten). Strooi wat van de keukenkruiden over het bord.  Verdeel tenslotte de mozzarella over het bord.

Zet het bord 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal het bord eruit en dek af met aluminiumfolie. Besprenkel het Turkse brood met wat water en doe dit 5 - 7 minuten in de oven. 

Snij het Turkse brood niet in stukken, maar breek er gewoon wat af en beleg het met de tonijn/champignon/olijf mix

Buon Appetito!

Variatietips:
  • in plaats van mozzarella kun je ook een belegen kaas gebruiken en zelfs een stukje Oud-Amsterdam voor wat meer pit
  • in plaats van tonijn kun je serrano- of parmaham gebruiken. Scheur dit in stukjes en verdeel het over het bord 
  • Met een lekkere, frisse salade erbij smaakt het geheel nog feestelijker!

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie eten-drinken

Mosselen op een pittige Aziatische manier

Mosselen in een aparte variatie voor de wat pittige smaak

Coca Cola

Informatie over het ontstaan van Coca-cola en Coca-cola nu.

Het lekkerste Italiaanse ijs maken, recept Italiaans ijs

Waar vindt je het lekkerste Italiaanse ijs en hoe kan je dit zelf thuis ook maken?

Glaced cupcakes

Geglaceerde cupcakes

Broccolli uit de wok

Brocolli maar dan weer anders

Zelf zoete/zoute drop maken

Hoe zelf zoute/zoete drop te maken

Minestronesoep

Een heerlijke maaltijdsoep binnen een paar minuten klaar!

Koken een kunst of expirimenteren

Inkopen voor de hele week doen is tijdbesparend. Recepten zoeken is gemakkelijk

Ouderwetse prei met gehaktballetjes

Zin in een ouderwets lekkere warme maaltijd, probeer dit eens!

Italiaanse paprika-courgette taart

Dit is het recept voor een heerlijke italiaanse paprika-courgette taart in taartvorm van 27cm. Heerlijk voor tijdens het kerstdiner.

zoetzure kip met mango

Zoetzure kip met mango en rijst als hoofdgerecht

Overheerlijke Italiaanse soep: Bouillon met ei

De Italiaanse stracciatella alla romana (bouillon met ei)

Varkenshaasje

Een simpel recept voor een heerlijk varkenshaasje!

Makreel met appelen - recept - visgerecht

Makreel met appelen voor 4 personen

De bierlaars

Misschien heb je het je al eens afgevraagd, wat is een bierlaars nu precies, en waar komt het vandaan? In dit artikel leer je er alles over!

Koffieverslaving

Wist je dat je serieus verslaafd kan zijn aan koffie? En weet je ook wat de gevolgen zijn?

Elk pondje gaat door het mondje

Elk pondje gaat door het mondje.

Chocolade en aardbeien roomijs

diverse recepten voor zelfgemaakt ijs in de ijsmachine

Gevulde kip uit de oven

Makkelijk en heerlijk recept voor gevulde kip

Eenvoudig zelf croissantjes maken, eenvoudig zelf croissanten maken deel 2

Binnen 10 minuten snel en makkelijk zelf croissantjes maken.

Bloemkool met peterseliesaus - 380 calorieën per persoon

Het verfijnde receptje voor een bloemkool met peterseliesaus.

Appeltaart

Lekkere zelfgemaakte appeltaart voor verjaardagen of zomaar.

Alcohol bij minderjarigen

Alcoholgebruik bij minderjarigen

Saffraan, het bloedrode goud

Saffraan, het kostbaarste kruid ter wereld

Recept koude kaastaart

Heerlijk recept voor een koude kaastaart